Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Post »

Ale miałyscie super wypadzik ;:173 Ekipa pierwsza klasa ;:303
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jaka miła relacja Jagódko. Towarzystwo przednie, dzień na wyprawę wymarzony, cóż...nic tylko pozazdrościć.
A może tak w łódzkie byście się wybrały dziewczyny?
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sosenki4 pisze:Jaka miła relacja Jagódko. Towarzystwo przednie, dzień na wyprawę wymarzony, cóż...nic tylko pozazdrościć.
A może tak w łódzkie byście się wybrały dziewczyny?
Albo dolnośląskie? ;:224 Takie jesienne tournee wielkiej Czwórki po ogrodach wymagających uratowania/podrasowania? :wink:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Och, relacja bardzo mobilizująca ! I cały taras zielonych skarbów czeka ! ;:oj To Forum ma naprawdę magiczną moc,więc wielkie dzięki, że jest ;:180 Bo dzięki niemu i Wam, moje kochane, ;:196 możliwe są takie wspaniałe spotkania i próby zasiedlenia różami Borów ;:224

Kochane, po takiej relacji to żaden niechciej nam nie straszny i same ręce rwą się do roboty ;:333
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Jaguś jeden z moich maluchów znalazł dom :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja w ty roku odpusciłam sobie spotkania, ale w przyszłym mam nadzieję nadrobić.
Uwielbiam je i bardzo mi ich brakuje, ale siła wyższa.
Nie wiem jak to się dzieje, ale z forumkami można rozmawiać godzinami widząc się pierwszy raz w życiu.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Cześć Jagódko ...spóźniony dwa razy traci...kilka dni poza FO i już jestem wybita z Twojego wątku .

Piękne pieski buzial od nich dla mnie .......

no nic idę nadrabiać zaległości...a wszystko przez te wykopki ogrodowe ;:224 ;:224 ;:224
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagoda, jestem i zostaję. Twój wątek znam od dawna i z wiadomych względów się nim interesuję kilka miesięcy :wink: Teraz, po poznaniu Ciebie osobiście muszę się tutaj zaczepić na stałe i nie opuszczam, o nie.
Jesteś niesamowicie sympatyczna osobą, z którą rozmowa na jakikolwiek temat to czysta przyjemność :D
Ogród, jaki prezentujesz na zdjęciach masz przemyślany i bardzo ładnie zaaranżowany. Widać w nim Twoją wiedzę na temat roślin, stwarzasz im idealne warunki do życia, co owocuje takimi widokami, jakimi nas raczysz. Elementy kute i inne ozdobniki bardzo fajnie wkomponowujesz w ten zielony świat. Brawo.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jagoda pewnie złapała jednak niechcieja za rogi i udała się do ogrodu celem ciężkiej fizycznej pracy.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam szanowne Forum :!:
Wróciłam dziś ze słonecznych, chłodnych i wietrznych Kaszub. Prawdopodobnie był to jeden z ostatnich ogrodniczych wyjazdów. Resztę robót związanych z przekształcaniem terenów zielonych w ogród przyjdzie pewnie odłożyć do wiosny. I tak z efektów pracowitego lata ja i właścicielka ogrodu jesteśmy zadowolone.
Nie zdołałam nawet dziś zajrzeć do swojego ogrodu, nie mówiąc już o świeżych zdjęciach ;:224.

Jestem jak najbardziej za sabatem u mnie, Robaczku, ale pewnie wiosną, bo teraz z każdym dniem jest coraz chłodniej, ciemniej i uroki zielonych pokoi bledną. A mnie się marzy, żebyś je zobaczyła w najładniejszej odsłonie...

Obrazek

Keetee, witaj, masz rację, wypad był pierwsza klasa. Pod każdym względem.

Obrazek

Sosenko, już Cie kiedyś mówiłam, że Polska jest ciut za duża, już nawet województwo pomorskie wydaje mi się za duże ;:224. A tak by się chciało i z Tobą zobaczyć...

Obrazek

No wiesz, Pati, jakie ratowanie, jakie podrasowywanie? Czyżby spadek samooceny?
W życiu nie wcięłabym się w Twoją koncepcję ogrodu ;:306. Jedyne, czego mogłabym się podjąć za kubek kawy, to walki z chwastami, ewentualnie zabawy z dziećmi ;:170.

Obrazek

Ech, Muffinko, ileż racji jest w tym, co piszesz... Forum jest w rzeczy samej niesamowite. Spotykamy się po raz pierwszy w życiu, a wydaje się, że znamy się od wieków. I ta niesamowita pozytywna energia i sympatia. Niewiarygodne... Gdybym tego nie zaznala - nie uwierzyłabym :!:

Obrazek

Różyczko, cieszę się zawsze, kiedy uda się jakiegoś kotka umieścić w dobrym domu. Gratuluję. Ja też dziś przywiozłam ze wsi uroczego kotka, którego zabierze nasza koleżanka z Forum :heja. Ale jest taki słodziutki, że żal się będzie rozstawać... ;:174. Zobacz.

Obrazek

Margo, faktycznie to niewiarygodne, jakich fajnych ludzi zrzesza to Forum. W całym życiu można nie spotkać tylu przyjaznych ludzi, co tu w parę miesięcy :shock:.
Ja też nie jestem do końca zadowolona z ilości spotkań, za mało ich było, ale czas nie jest rozciągliwy i zawsze jest coś za coś. Dobrze, że kolejne lato przed nami... ;:224.

Obrazek

Cześć, Agnieszko,, z moim wątkiem jesteś do tyłu, ale za to z wykopkami do przodu. Ja z kolei prace ogrodowe mam w rozsypce..., a w perspektywie kolejne spotkanie, tym razem u mnie. Niech no tylko będzie jeszcze ładna pogoda, to może wyrobię się ze wszystkim...

Obrazek

Barabello z Tobą też bym chętnie pogadała. Ty też masz kilka świetnych spotkań na koncie...
A do pięknych fotek potrzebne są piękne obiekty ;:224.

Obrazek

Widzisz, Magdalenko ;:196 , bardzo nam było potrzebne to spotkanie. Nie będziemy się już podglądać cichcem ;:306. Dzięki za uznanie dla zielonych pokoi. Ja jestem pod wielkim wrażeniem Twoich dokonań :shock:.

Obrazek

Dzięki wielkie za obecność w zielonych pokojach i zainteresowanie - Jagoda
Cdn.
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

Witaj dlatego ze fajne forum ,piekne ogrody i twoj tez oczywiscie oraz super ludzie ja tez zalozylam watek ogrod moj koszmarny nie tak jak wasze ale moj zapraszam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagódko czytam o Waszym spotkaniu i mogę tylko potwierdzić co tu zostało wielokrotnie napisane. Ogromnie sobie cenię te spotkania, znajomości, bezinteresowne wysyłanie najpiękniejszych roślin nieznanej osobie. Teraz po półtora roku przywykłam do tego, ale pierwsze miesiące były dla mnie ogromnie miłym zaskoczeniem. Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagi, wiosenny sabat to świetny pomysł, będzie o czym myśleć ( i marzyć) zimą :D
Pokoje w jesiennej szacie nastrajają melancholijnie...te wszystkie formy, na pniu, kuliste, strzeliste..dodają elegancji Twoim rabatkom i wyglądają świetnie o każdej porze roku. Ach ten zmysł kompozycyjny ;:170
Czy na ostatniej fotce jest cis? Śliczny stożek.

ps. M pyta o nazwę jabłuszek - zaoferował się nawet, że poszuka takich na targu w hurtowych ilościach :lol:
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marzenko - Sosenko już wiesz, że owszem, na przekór niechciejowi pracowałam w ogrodzie, ale na Kaszubach. I znowu trafiłam na wiejską uroczystość, tym razem z udziałem władz gminy i województwa. Były mowy, śpiewy, pyszne ciasta i naleweczki ;:224.

Obrazek

Pani sołtys odśpiewano gromkie "100 lat".

Obrazek

A na Kaszubach klimaty jesienne, lecą złote liście z klonów, a "lira" pokryła się szkarłatem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ech te Kaszuby, wcale nie gorsze od Borów :!:

To świetnie, Magdo, że tak na Ciebie podziałało Forum. Tylko do Twojego ogrodu nie ma wejścia ;:218. Odnośnik nie funkcjonuje, a chciałoby się zajrzeć...

Obrazek

Marysiu ;:196 , najgorsze jest to, że życia nam nie starczy, żeby poznać osobiście wszystkich, których by się chciało poznać..., a Forum rośnie :shock:. A już roślinna i nie tylko hojność i gest forumowiczów są iście królewskie ;:195.

Obrazek

No, Robaczku ;:167 , to umowa stoi ;:215. Zwołamy tyle czarownic, ile się uda ;:306.
Stożek, o który pytasz, to jałowiec "Suecica Aurea". Dzięki za uznanie dla kompozycji. Bardzo lubię w ogrodzie zwarte bryły zimozielonych. Porządkują rozwichrzoną bylinowo - różaną przestrzeń, a jesienią i wiosną ( o zimie nie wspominam celowo) stanowią szkielet ogrodu.
Nazwy jabłoni nie znam. Moja siostra, domowy pomolog, rozpoznała w niej odmianę "Burgund".
Pozdrowienia dla M, miłośnika jabłek, a dla Ciebie ;:196.

Obrazek

Ech, o ileż smutniejsze, nudniejsze i uboższe byłoby bez Was życie :!:
Bardzo dobrej nocy - Jagoda
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

Wstyd przyznac ale ja jeszcze nie wiem jak i gdzie zrobic odnosinik