Zielono mi w głowie i...na parapetach cz.IV;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono mi w głowie i...na parapetach cz.IV;)

Post »

Rzeczywiście ta twoja mathilda to jakiś gigant na sterydach ;:oj rośnie jak szalona ;:oj
Śliczna jest ;:167
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
Nie wiadomo co najpierw u Ciebie podziwiać,czy przebiśniegi,które tej zimy nie musiały się przebijać przez śnieg,czy piękne krokusy :?:
Jednakże moją uwagę najbardziej przyciągnęły dzisiaj fantastycznie kwitnące hoje ;:215
Kuszą swoją urodą i niezwykłymi kwiatostanami ;:138
Pozdrówka.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Pączusie hojowe wprowadzają mnie w stan podekscytowania :;230 .
Pewnie dlatego, że w domu mam cały jeden baldachimek ;:333 .
Dlatego z dziką rozkoszą delektuję się ich widokiem u Ciebie ;:138 .
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Justynko, znowu piękne widoki. Kiedy nie wejdę zawsze mnie czymś Twój wątek zaskakuje.
Dzisiaj filodendronami. Ja też je lubię. Wielu nie mogę mieć z powodu bardzo ograniczonego
miejsca ale kilka też posiadam. Zwłaszcza hastatum jest cudowny tą swoją srebrzystą zielenia.
No i Tamaya - życzę szybkiego kwitnienia. ;:108
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne roślineczki..i kwitnienia się zapowiadaja.. :tan
Pięknoty...

a moje wydziwaczone nasionka.. też sa cudne...przyznaj.. ;:65 ;:65 ;:65 :D
moniulica
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 lut 2014, o 21:19

Post »

Witaj, piękne te zieloności u Ciebie. Chyba faktycznie masz niezłą rękę do roślin.
Pozdrawiam, Monika.
Awatar użytkownika
Krzysia
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 3 lip 2012, o 10:07

Post »

No chyba tym razem najbardziej zaskoczyłaś mnie białym aeschynanthusem ;:oj Ustawiam się w kolejce jak Ci urośnie, po kawalątek ;:180
A teraz może już nudna jestem ale zachwycam się jak zwykle lacunosami ;:166
Justyś ale to powinno być AG06-02 śliczniusia jest ;:215 Hojeczki już szaleją, u mnie niektóre mają taaakie długaśne wąsiska ;:202 Będzie co ciąć :;230
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

O rety, co roślinka to piękniejsza :D moje faworytki to begonia 'Tamaya' i hoja lacunosa 'Snow caps' :D
Awatar użytkownika
Norel
100p
100p
Od: 8 mar 2010, o 00:27

Post »

Begonia wpada w oko :) Zarośnie cię szybko (wspominając jak u mnie te bambusowe rosły 8-) )
Uzupełnij na nowy link w podpisie bo masz do starego wątku skierowanie ;)
dominika_sz
100p
100p
Od: 13 sie 2010, o 17:32

Post »

:wit przybiegłam z rewizytą. Piękne roślinki masz. Dużo odmian hoi, a w szczególności hoi lacunosa ;:oj. Ja się ze swoją lacunosą jakoś dogadać nie mogę :(
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

W twoich "zielonych " rączkach , to rośnie wszystko jak na drożdżach. Pochwal się nową elliptyką, bardzo jestem ciekawa. Matyldzia słodka. ;:173
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Ale pięknie ;:oj Nie wiadomo co pierwsze chwalic, czy Nowości, czy piekne wzrosty zadomowionych Hoi a może
śliczne falenopsisowe kwitnienia? ;:173 Najlepiej chwalic po prostu wszystko no i Twoje zielone rączki również ;:303
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Crazydaisy - co Ty ;) Nie będę bić.
Wiadomo, że nie każdy musi się znać na ostrojowatych. Ja się nie znam np.: na cytrusach, egzotykach i...kaktusach. Dla mnie każdy kaktus - to po prost kaktus :;230
Dziękuję - grunt to dobry klon. A potem już ładnie wszystko rośnie, prawie. Bo są i kołki, jak wszędzie.

Cynthia- mathilde chyba tak szybko rośnie, po swoich rodzicach. Carnosa - przecież też jest szybkorosnącą hoją. A mathilde - to jej krzyżówka z serpensem.
Skoro kuszę...to nie pozostaje nic innego, jak sprawić sobie taką hoję. Albo poczekać, aż pokażę jej kwiatuszki (oby donisiła, choć jeden baldaszek ;:224 ).

Blueberry- na szczęście Forumki nie dadzą mi zarosnąć...już się kolejką po mathilde ustawiła ;:224 Ale obiecałam jej, że głównych pędów nie będę ciąć, tylko boczne.

Trzynastka- coś w tym prawdy jest. Za dawnych czasów, jak nie można było kupić pałąków bambusowych, czy innych podpórek. Nieraz "patyki" (Czyt. gałązki wierzbowe, leszczynowe) - puszczały się w doniczkach. Choć były tylko podpórkami...
Jakbyś Odgadła moje myśli...planuję szklarnię, na razie sezonowy - foliowy namiot. A może kiedyś...
Myślę, że to nie dar - tylko pasja. Tak hobby - życia :D

Niunia1981- dziękuję Moniczko ;:167 H.mathilde to szybko rosnąca hoja, ale kocham jej listeczki. Marzę o jej kwiatach...
Jedynymi sterydami jakie ma: nawóz w granulkach, naturalny suszony obornik, Florvit i sporo słońca i ciepła. Podlewanie, od czasu do czasu i tyle.

Arkadius121- dziękuję w imieniu hoi. Ich kwiaty wciąż mnie urzekają...a ich zapach...wciąż uwielbiam. Bo przecież hoje, to przede wszystkim pachnące (ładniej lub mniej ładnie) kwiaty. A liście nie powinny być na pierwszym planie, chociaż, są hoje, które kupuję ze względu na piękne liście...

Oxalis- cierpliwości, i u Ciebie będzie sporo baldachimków. Wręcz Będziesz chcieć, żeby tak intensywnie hoje nie kwitły. Bo wciąż śmiecą i śmiecą...

Kociara- a Widzisz ... I Ciebie zachwyciły filodendrony. I dobrze, bo zdobią liśćmi.
Zauważyłam, że u mnie lepiej się czują te - o mniejszych liściach, więc kilka ich odmian mam. na razie wystarczy - muszę poeksperymentować ich uprawy ;)
A begonie - coraz bardziej mi się podobają. Corallina, tamaya, drzewiaste też mi wpadły w oko. Ale i begonie rex są cudowne.

Labka1- a dziękuję. Hojki już kwitną, przekwitły i znowu się pączkują...
Oczywiście, że Twoim "dziwnym" nasionkom kibicuję i... podziwiam rękę do tak "ekstremalnych" doświadczeń, jak wysiew nasion roślin, których nazwy są dla mnie... nie do zapamiętania.
Uwielbiam je za to oglądać, jak rosną...

Moniulica- dziękuję. Ja wiem, czy mam rękę...kocham zajmować się roślinami...nie mam wiedzy na temat roślin żadnej. Czasami nawet nie wiem, jak jest zbudowany kwiat, liść czy inna część rośliny. Mam doświadczenie i...miłość. Na tym bazuję. Oczywiście bardzo dużo czytam, jak mam kupić nową roślinę, konkretną hoję czy też inny kwiat. Staram się dogadzać różnym gatunkom, więc chcę wiedzieć, gdzie najlepiej będą rosły...

Krzysia- oczywiście, że kawałek esz. Condiana dla Ciebie się znajdzie, jak tylko przekwitnie.
Moja lista chciejstw eszynantusów - też się zwiększyła o kolejne chciejstwa ;:224
Masz rację - ta lacunosa powinna być tak podpisana, jak Napisałaś ;:108
Lacunosy teraz cudownie się wybarwiły, chcę im sesję zrobić...jak wyjrzy słońce ;:108

Fraszka_1- dziękuję. Uwielbiam lacunosy - obiecuję, że kiedy zrobię im zdjęcie zbiorowe. To będzie może latem...w ogrodzie ;)

Norel- dziękuję. Nie mam miejsca na wielkie begonie...będę ciąć :;230
Dziękuję za przypomnienie o linku w podpisie.

Dominika_sz- witaj u mnie ;)
Lacuosy - to proste hoje. Lubią ciepło i nie za bardzo gorące stanowisko latem. Moje, na razie wiszą na wschodnio-południowym oknie. Ale, na lato pojadą do ogrodu. Będą wisieć, albo w szklarence, albo... w drewutni.

Georginja- a dziękuję. Eliptica...hmm...jeszcze jej nie mam ;:224
Tu, na forum, widzę, że nic się nie ukryje.

Elcia1974- dziękuję. U mnie wiosna na parapetach i w ogrodzie...znów nie będę nadążać ze zdjęciami hiihi...

Dziś, zdjęcie dla Tych, Którzy śledzą rozwój moich siewek skrętnikowych. Otóż większe..już wsadzone do docelowych wielodoniczek, dostały nawóz pod nóżki, dobre podłoże, zostały ponumerowane, podpisane i mają przykazane, by ładnie rosnąć i zakwitnąć. Będą w wielodoniczkach do pierwszego kwitnienia. A potem, będę decydować, czy dana siewka zostanie w mojej kolekcji do dalszego krzyżowania, czy pójdzie na odsprzedaż:

Obrazek

I jedna z nowości, od Georginja - z wymiany, fiołek mi zakwitł. Przyjechał do mnie z pączkami. Jestem nim zachwycona, jeden kwiatuszek...a na nim trzy odcienie fioletu i ta gruba falbanka zielona. Cacuszko ;:167 Przed Wami Emerald Lace:

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

Teraz on nie jest jeszcze najładniej wybarwiony (za mało słoneczka) , zobaczysz latem pełnię jego możliwości. ;:3
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Sieweczki cudnie ci rosną,mnie te skrętniki nie lubią:) Latam, chucham ,nie chucham i też źle
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”