Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Mariolu jestem, kochana.... ale jakoś czasu mi brak na wszystko..... nie miałam czasu zajrzeć do laptusia .... ale już nadrabiam ;:196

Aniu roślinki tak szybko rosną, że nawet się nie obejrzysz a będziesz miała wspaniały rozrośnięty busz ;:196

Jadziu ja PS obcinam tak na wysokości ok 50 cm..... Mam go posadzonego na ,,rakiecie,, o wysokości ok 2mm , pędy są dłuższe i kaskadami opadają w dół , tak, że kwiaty sięgają do od czubka rakiety do samej ziemi..... jest ich mnóstwo.... to chyba najobficiej kwitnący powojnik jakiego widziałam :D
Z tym rozrastaniem to masz całkowitą rację...... ja sądzę roślinki od początku dosyć blisko siebie, bo bardzo nie lubię dużych przerw i pustej ziemi na rabatach.... chcę, żeby w miarę ciekawie wyglądały od początku.... później faktycznie jak się rozrosną to trzeba przycinać a nawet przesadzać..... no ale coś za coś :wink:

Misiu dziękuję ;:196 mam nadzieję, ze niedługo znów do mnie zawitasz ;:167
Oj tak i u mnie wspaniale popadało..... cudowny rzęsisty deszcz :D .... ale porządna nawałnica przetoczyła się kilka kilometrów ode mnie nad jeziorem...... podobno drzewa łamały się, parasole z lokali fruwały na dalekie odległości, a nawet karetki jeździły, bo byli jacyś poszkodowani..... straszne są te obecna burze....

Asiu dziękuje Ci za tak pozytywne opinie o moim ogródku, to bardzo miłe, ze to co tworzymy z wielką miłością , podoba się innym osobom....dziękuję ;:196
Staram się, żeby roślinki nie mieszały się na rabatach, żeby rosły w kępach...... jeszcze nie dawno każda roślinka otoczona była kręgiem z kamieni , miała swoje odosobnione miejsce, ale już teraz tak mocno sie rozrosły, i zarosły kamienie, ze zrezygnowałam z tego :lol:

Tajeczko, tak już burza minęła...... u mnie na szczęście bez jakichś przykrych niespodzianek, po prostu padał wspaniały rzęsisty deszcz..... pięknie zrosił ogród...... Niestety na pobliskim jeziorze była prawdziwa nawałnica, podobno połamało drzewa, a i jakieś wypadki były bo kilka osób zawieziono do szpitala..... coraz gorsze są burze.....zamieniają sie w prawdziwe nawałnice....
Mam nadzieję, ze i u Was popada, u mnie też już baaaardzo sucho było.....

Liliowe obrazy....

NN
Obrazek

Red Alert
Obrazek

Obrazek

NN
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cote d'Azur
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilia Królewska
Obrazek

Obrazek

Garden Affaire
Obrazek

Obrazek

Patricia's Pride
Obrazek

NN
Obrazek

Koures
Obrazek

Obrazek

Obrazek

White Pixels
Obrazek

Obrazek

Italia
Obrazek

Nety's Pride
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu lilie przecudnej urody. ;:167
Zaczyna się liliowy festiwal u Ciebie. ;:138
Nawałnica na szczęście Cię ominęła, a była tak blisko. Ostatnio deszcze wiążą się razem z burzą. :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, Twoje lilie są po prostu wspaniałe! Jakież bogactwo kwitnienia i różnorodność barw ;:173 Moje dopiero szykują się do otwarcia pąków.
Dobrze, że nawałnica Cię ominęła... nasze ogrody nie lubią takich gwałtownych zjawisk przyrodniczych.
Przed chwilą u Tajeczki pisałam, że u mnie na deszcz się nie zanosi, ale słyszę coś w oddali :roll:
Pozdrowienia!
A
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Agnieszko bogaty pokaz lilii zrobiłaś podziwiam ,że prawie wszystkie nazwałaś ja tak namieszałam ze swoimi,że wcale nie wiem co jest co...musiałabym poszukać w starych zdjęciach ale chyba nie jest to takie ważne dla mnie ;:173
U mnie suszy nie ma ale dzisiaj w radio komunikaty były o możliwości burz i gradu...dotychczas nie padało ale znaczną część dnia było pochmurno i bardzo przyjemna temperatura...można było coś zrobić.
Bo ja ciągle coś przerabiam... ;:108
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ależ cudne lilie pokazałaś, ja nadal czekam na kwitnienie swoich, kwitną pojedyncze sztuki dopiero :wit
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękne i obfite kwitnienie. Powiedz, nie pokładają się? Bo u mnie parę leży po tych deszczach.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Coraz bardziej podobają mi się lilie... a jeszcze niedawno... Ta bordowa piękna.
Moje jedyne tak mocno i ładnie pachną. Chyba będę powiększała kolekcje coś mi się zdaje :)
Ale mi się narobiło :wink:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,uzbierałas sporą kolekcję pieknych lilii.Ja mam dwie dziwne sztuki,bo jest pojedyńcza gałazka i na niej jeden jedyny kwiat,nie wiem co to za dziwadło.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Masz ładną kolekcję lilii. ;:333
Ciekawa ta Garden Affaire, czy to ta z tych wysokich nazywanych drzewiastymi ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Agnieszko u Ciebie jak zwykle można się napatrzeć na piękne odmiany lilii.
U mnie burzy dziś nie było choć przeszła bokiem troszkę pogrzmiało z daleka, ale deszyk troszkę popadał choć to troszkę za mało.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U ciebie zawsze można liczyć na piękny zestaw odmian wszelakich lilii. I formy, i kolory, i zapachy pewnie też rozmaite. :roll: :roll: Może niedługo stworzysz własną odmianę :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tajeczko lilie zakwitają w tempie ekspresowym..... jak tak dalej pójdzie, to wszystkie wykwitną się do sierpnia, a później będzie już zielono..... może uda Wam się wpaść do mnie jeszcze w lipcu, żeby zdążyć na liliowy festiwal????? może w któreś niedzielne przedpołudnie??? ;:196
Powiem Ci szczerze, że po tych nawałnicach, które zdarzają się coraz częściej, jak zaczyna grzmieć, to jestem pełna obaw :?

Aguniu dziękuję ;:196 Za chwilę i Twoje lilie pięknie zakwitną :D Teraz to idzie z dnia na dzień, wciąż zakwitają kolejne kwiaty..... każdego ranka wychodzę z kubkiem kawy na obchód ogródka i ciągle coś nowego mnie wita :D
Ciekawa jestem czy do Ciebie dotarł deszczyk???

Maryniu lilie to moje ukochane kwiaty i zależy mi żeby znać ich nazwy..... nie chciałabym, kupując, ściągnąć do ogródka odmiany, którą już mam , bo po prostu brak na to miejsca, a tyle jest pięknych, że marzy mi się jak najwięcej..... niestety już koniec z sadzeniem lilii....definitywny brak miejsca..... Muszą mi wystarczyć te, co już są.....
Z tymi przeróbkami to chyba nigdy się nie skończy ;:224 ....ciągle wkradają sie do głów nowe pomysły, kolejne koncepcje, nowe plany rabat..... i to właśnie jest piękne :D

Iwonko lada chwila doczekasz się pięknego kwitnienia, przy takim ciepełku roślinki zakwitają błyskawicznie :D

Justynko zaobserwowałam , że im starsze lilie, tym mają grubsze i sztywniejsze łodygi i nie ma takiego problemu z wykładaniem jak wcześniej..... ale warto podeprzeć te wykładające się.... szkoda, żeby się połamały..... Je jedną z kęp już podparłam....

Beatko na lilie namawiam każdego i zawsze..... to wspaniałe kwiaty.... pod każdym względem...... i niesamowicie piękne i większość cudnie pachnie..... całkowicie niekłopotliwe i praktycznie bezobsługowe.....tylko sadzić ;:224

Małgosiu najprawdopodobniej są to niewielkie, młode cebulki, które nie mają siły, żeby wytworzyć więcej kwiatuszków..... przez sezon wzmocnią się, urosną i w przyszłym roku będziesz miała już piękny bukiet liliowych kwiatów :D

Tak Grażynko Gardenka jest bardzo wysoka, to Orienpet, w tym roku ma około 2m..... dokładnie nie mierzyłam, ale ja przy niej jestem malutka :lol: ...... a jak bajecznie pachnie.... nie przesadzę, jeśli powiem, że wieczorem pół ogrodu jest przesyconego jej zapachem :D Bardzo namawiam na posadzenie tej odmiany.... jest naprawdę niesamowita....

Iwonko u mnie naprawdę świetnie podlało....chociaż po takiej suszy to mało, podejrzewam, że pod gęste krzewy nawet nie bardzo dotarło.... a ziemia pył.....
Mam nadzieję, ze i do Ciebie dotrze więcej deszczu......

Wandziu dziękuję ;:196 Niestety mojej odmiany pewnie nie będzie, bo nie mam szans, żeby wysiać gdziekolwiek nasionka.... każdy centymetr ogródka zajęty :roll: :lol: Dlatego też zawsze obrywam przekwitłe kwiaty, żeby nie traciły sił na wydanie nasion.... niech rosną cebulki :D

Zapraszam na spacerek :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Aga .... bardzo mi odpowiada klimat Twojego ogrodu..... zawsze muszę przelecieć zdjęcia kilka razy i wiesz, że wtedy się zastanawiam, którą roślinkę warto zaprosić do mojego ogrodu.... :;230 taka pazerna jestem :;230
Jejku mam cztery hortensje ogrodowe i niestety u mnie klimat im nie służy..... nie kwitną.
W tym roku mają bardzo dużo gałązek i liści, a tylko jedna ma ledwo, co pączusie.
Twoje bardzo mi się podobają.... właśnie taki kolorek za mną chodzi. ;:173
;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Majeczka siedzisz mi w głowie :evil: Powiedziałaś dokładnie to, co ja myślę. Twój ogród Aguś to zdecydowanie moje klimaty ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agness, popieram moje przedmówczynie, też zawsze wracam i oglądam zdjęcia wstecz ;:oj
Dzisiaj fajne zdjęcia, można popatrzeć co rośnie na kolejnych rabatkach.
Uwielbiam lilie od zawsze, w poprzednią zimę, wymarzły mi cebulki (a były piękne,pachnące), ale na wiosnę uzupełniłam i mam :heja
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”