Betonowy balkon w środku miasta

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Betonowy balkon w środku miasta

Post »

Ale zawsze wieje? A na którym piętrze masz balkon? Ale przynajmniej wiatr trochę chłodzi latem, nie?
Zabudowywać szkoda - tarci się dużo miejsca na barierkach. Choć z drugiej strony przedłuża się sezon, zawsze to trochę cieplej.
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 kwie 2012, o 21:50

Post »

Wieje zazwyczaj. Czasem bardziej, czasem mniej. Ale poza tym nie narzekam na miejscówkę :wink: . Tylko tych wiszących doniczek trochę mi żal.
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale super pomysł z tymi workami na rośliny ;:63 Ja zobaczyłam gdzieś rury z dziurkami na sadzonki ,ale jak powiedziałam mężowi ,żeby mi takie zrobił ,to stwierdził ,że oszalałam ;:224 Muszę mu pokazać Twoje worki ,to może zdecyduje się i mi przewierci te rury :roll:
U mnie oprócz tego ,że wieje na balkonie strasznie ,to jeszcze i słońce niemiłosiernie praży ,bo to od południa balkon i co roku mam popalone i połamane kwiaty a jak zrywa się wiatr to większe doniczki przygniatam kamieniami ;:224 Już sama nie wiem co tam wieszać -a tak lubię kolorowe balkony :D
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Magdo brak słów masz bardzo piękny balkon i tyle różnych roślin na nim dziwie się jak ty to wszystko pomieściłaś ,a pomysł z tymi workami rewelacja ;:138 ;:215 żebym miał gdzie ich powiesić sam bym podkradł ten pomysł tobie ;:306
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Ciekawy pomysł z tym workiem, będę obserwować jak radzą sobie w nim rośliny.
Może i u mnie znalazł by się kawałek miejsca choćby na jeden? ;:224
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Zarastamy powoli ;:138 ;:138
Ja myślałam o takim worku na truskawki ale ............. miejsce zajęła donica z różą pnącą :tan
Jakby moja matula zobaczyła że wieszam coś na suficie to by na prawde zawału dostała
już mi mówi "że mnie pogieło " hehe
Awatar użytkownika
luczek95
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 22:10

Post »

Clematisa mam tylko jednego na południowym balkonie, pojemnik na razie nie za duży ;)
- Domowi, zieloni przyjaciele cz.2
Łukasz- nick zakładany dawno temu :)
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Ale nienormalna ta pogoda. Wczoraj ciepło, niemal letnia pogoda, dziś musiałam wyjąć zimową kurtkę. U Was też tak?
Basiu, świetną masz tę figę. Ciekawe, czy z nasionka by urosła...
Marzenko, nie masz wątku balkonowego, prawda? Byłam u Ciebie i szczęka mi opadła na widok hibiskusów. Wiem, że parę straciłaś, ale jednak przez te wszystkie lata możesz się pochwalić niezłą kolekcją ;:63
Janku, znając Twoją kreatywność, na pewno zaraz znajdzie się miejsce na wiszące worki u Ciebie ;:108
Grażynko, póki co nadal uważam, że worki są praktyczne, tylko trzeba pamiętać, że te większe sporo ważą i w związku z tym należy dobrze przemyśleć kwestię ich lokalizacji.
Amara, moi Rodzice z dużą dozą tolerancji podchodzą do mojego szmergla. Na początku było "A po co ci tyle kwiatków?! Jeden nie wystarczy?" Ale im spokojnie wytłumaczyłam, że rośliny to radość mojego życia i teraz uważają to za naturalne. Nawet czasem biorą ode mnie szczepki roślin i się potem chwalą, że im ładnie rośnie ;:3
luczek, powojniki lubią mieć cień w tzw. nogach. Dosadź zatem im coś u podstawy, co zapewni cień i będzie dobrze.

Coś się stało thunbergii. Ma zwiotczałe listki, taki flaczek się z niej zrobił. Nie wiem, czy nie zmarzła, w nocy było 6 stopni i w ciągu dnia też najcieplej nie było. Zabrałam ją z balkonu do pokoju z uchylonym oknem. Oj, chyba nie jest mi ona pisana. Co roku mam z nią istną mękę pańską, wcale się nie zdziwię, jak się odmelduje ;:170 W sobotę ma być 1 stopień więc zawczasu zabrałam też inne rośliny z balkonu. Będę miała mniej dźwigania jutro.
passi
200p
200p
Od: 19 mar 2014, o 08:31

Post »

Będzie zimno, kilka dni pewnie będziesz musiała przetrzymać w domu szkoda ryzykować. Moje zabrałam wczoraj wieczorem ale ja miałam tylko 6 doniczek do wniesienia.
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Zabiorę co się da - pomidor dziś rano też jakiś smętny, ale się podniósł. Dużych donic nie ruszę, okryję je agrowłókininą... Dobrze, że zimniej nie będzie.
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

No u mnie niby ma być dzisiejszej nocy -1 przy gruncie ,na pierwszym chyba mi nie grozi?
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obyś się nie zdziwił, Janku :roll: . Ja liczyłam na to samo zwłaszcza, że mieszkam na czwartym piętrze i co? Dzisiaj rano zastalam oklapnięte pomidory i passiflory. Wyprostowały się dopiero pod wieczór, dlatego pół godziny temu zdjęłam je zapobiegawczo. :wink:
passi
200p
200p
Od: 19 mar 2014, o 08:31

Post »

Przy Tobie to ja cykor jestem :D Część nawet na dzień nie wystawiam bo boję się że padną, mam na myśli maluchy.
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja generalnie zimny chów roślin prowadzę, Anuś :wink: . Jak Ci zrobię sadzonkę, to będzie tak zahartowana po białostocku, że wszystkim na balkonach rośliny pomarnieją, a Tobie będzie kwitła w śniegu. :wink: :D
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Oho, to chyba są ci słynni ogrodnicy ;:131 7 stopni, przejmujący chłód i deszcz. Dobrze, że zabrałam rośliny z balkonu.
Janku, Basiu i Aniu piszecie o temperaturze. Widzę, że nawet kilka stopni powyżej zera jest za mało dla niektórych roślin. Janek jeszcze ma zabudowę to troszkę tam cieplej. Myślę, że ważne jest tzw. odczucie chłodu. Przecież na jesień, jak jest +7 to rośliny jeszcze kwitną w najlepsze. Dziś jednak mam wrażenie, że to odczucie jest sporo niższe niż +7.

Thunbergia trochę ożyła, ale musiałam jej urwać końcówkę pędu, bo już była martwa. Czy ona się pozbiera?
Obrazek

Te pomidory, które zostały w domu mają się dobrze i już kwitną:
Obrazek Obrazek

Kilka domowych siewek: szałwia, lobelia, tytoń ozdobny
Obrazek Obrazek Obrazek

Resztę wkleję później, bo imageshack był łaskawy odmówić współpracy ;:29
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”