Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Alu ,jesteś kobietą jak to mówią i do tańca i do różańca ;:215 dasz radę i zresztą :D ,trzymam kciuki ;:215
Awatar użytkownika
Galicjanka
100p
100p
Od: 16 wrz 2013, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaka ta kózka uśmiechnięta ;:215 Ałła powodzenia, trzymaj się ;:168
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
joannamm
500p
500p
Od: 27 lut 2013, o 20:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fantastyczne kózki ;:138
Życzę szybkiego powrotu do zdrówka i swoich zwierzątek :D
Twój wątek czyta się wspaniale, jak najlepszą autobiograficzną powieść.
Pozdrawiam Asia
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, zdróweczka :).
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu jaki cudny koziołek jak zabaweczka przytulanka....dzielna akuszerka jesteś między kaszą, a spyrką porody odbierasz. Zuch dziewczyna, trzymaj się dzielnie i czekamy na Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Witam poszpitalnie :wit

No nie powiem, żeby byłam zadowolona ze swojego stanu ruchliwości :D , szlak mnie trafia bo chciałoby się, tu pograbić, tam pokopać a trza miesiąc jakoś wytrzymać, przemieszczam się małymi kroczkami, z każdym dniem szybciej, w rezultacie wygląda to tak, że jakbym założyła kimono gejszy i pomalowała twarz na biało a usta na czerwoną kokardkę ... to mogłabym konkurować z prawdziwą gejszą :;230

Dzisiaj udało mi się przepikować resztę papryki, posiać arbuzy i melony, robiłam to wszystko na siedząco, w zwolnionym tempie ale jakoś poszło :D

M. spisał się na medal ... srebrny ;:306 Nie dostał złota bo spartaczył dwie sprawy, mianowicie:
Pamiętacie te piękną pelargonie holenderską co dostałam od znajomego? Miała mieć duże kwiaty, intensywny kolor i paseczek wokół płatek?? Niestety M. podlewając sadzonki w szklarni jakoś nie zwrócił na nią uwagę :( i stało się to co się stało ... kwiatek nie wytrzymał i skonał z pragnienia wody!

Obrazek

Druga rzecz, która delikatnie mówiąc nie udała się M. to pielęgnacja sadzonek kalafiora i brokuła. Otóż, owe warzywka, wysiałam dzień przed szpitalem, kuwetki przykryłam folią i postawiłam na skrzynce przy piecu. Kiedy przed wyjazdem dawałam ostatnie BARDZO DOKŁADNE instrukcję, dotyczące pielęgnacji roślinek, powiedziałam, że jak tylko zobaczy zielone kiełki w tych kuwetkach, zdjął folię, potrzymał jeden dzień w domu na parapecie a na następny WYNIÓSŁ DO SZKLARNI!! No i właśnie o tym małym detaliku M. zapomniał, po powrocie do domu, pierwsze co rzuciło mi się w oczy ... to dwie kuwetki z których sterczały piętnastucentymetrowe kalafiory - horrory ;:145

No ale zgodzicie się ze mną, że drugie miejsce czyli srebro, to też zwycięstwo a zawodnik zasługuj na całusa ;:196

W czasie mojej nieobecności urodziły się ostatnie kózki. Najpierw dwa koziołki, śmiesznie umaszczone, całe łaciate, wyglądają jak miniaturowe krówki :D

Obrazek Obrazek

Tuż za nimi, na świat przyszła kózka, już dostała imię - Skarpeta!!

Obrazek Obrazek

M. drugi dzień koruję drzewo, które wyciął i przywiózł z lasu, te bale posłużą jako słupy główne, do powstania drewutni, której nam bardzo brakuję. Budowę tego obiektu postaram się uwiecznić na zdjęciach :D ale to później ... na razie M. kompletuję materiały, z których będzie ją stawiał.

Obrazek

Taki, ogólny rzut, na dom ... w którym kiedyś, jak Pan Bóg pozwoli, zamieszkamy :D , na razie korzystamy z łazienki - prowizorki w okresie letnim ... bo wiecie, kochani, są nie tylko kuchnie letnie ale jak to widać na naszym przykładzie, również letnie łazienki ;:306
No i oczywiście z tarasu ... picie kawki, organizowanie grila, wieszanie prania i t.d.

Obrazek

Nasza świeżo utwardzona droga. To właśnie te kamienie, które przed moim wyjazdem wyzbieraliśmy z pola, mniejsze powędrowały na drogę wjazdową, większe układaliśmy w stożek lub przy szklarni.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Alu, jak dobrze, że jesteś już z powrotem :wink: widzę, że preferujesz rekonwalescencję po indiańsku? (tak moja siostra określiła moje próby robienia w ogrodzie z brzuchem świeżo zszytym po cesarce, przez analogię do indiańskich kobiet, które rodziły w polu i szły dalej do roboty :) ). Em naprawdę spisał się na medal, przy tylu obowiązkach ususzyć zaledwie jednego kwiatka, to jest naprawdę sukces :wink: to teraz powolutku dochodź do siebie, tylko nie bierz się za żadne odbieranie porodów, kopanie pola i takie tam!
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Alu witaj rekonwalescentko :wit będziesz miała okazję się rozruszać jak tylko będzie Ci wolno ;:108 póki co korzystaj z niewielerobienia :wink:
cudne kózki przyszły na świat :uszy a te łaciate ;:215
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Romaszku kochany, oszczędzaj siły, no bo zaraz lato :)
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Fajnie, że już jesteś, tylko nie szalej. Obejrzyj dokładnie tę pelargonię, bo może w dolnych rejonach tli się jeszcze życie,
One są twarde.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Alu dużo zdrówka i teraz jak najwięcej wypoczywaj. Dojdziesz do siebie i jeszcze popracujesz w ogrodzie :).
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Szybkiej rekonwalescencji i powrotu energii i sił do dalszej pracy. teraz może być już tylko lepiej ;:167
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Tak, dużo zdrówka i nie szalej :wink: Kózki śliczne, takie maleństwa.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Co nagle to po diable, nie staraj się za szybko brać do roboty bo coś się może sp....

A Wasze kózki to wcale nie kózki tylko cielaczki i jedna Skarpeta. ;:306
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

Romaszko przeczytałam początek i koniec (o kózkach) i zapragnęłam więcej. ;:oj Bardzo mi się spodobało i jeśli pozwolisz będę podpatrywać Wasze wiejskie poczynania. Lecę czytać środek. :D
pozdrawiam
Kasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”