Mój ogród na fotografii cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii cz. IV

Post »

...miło mi gościć, moich wiernych forumowych przyjaciół... ;:168
Kochani ...upał dał się dzisiaj znowu we "znaki", a ja uparcie wykańczałam swoje rabatki... ;:108
Iwonuś...ta nasza "futrzana" Imka , podrzutek...jest urocza ...podbiła nasze serca .
Widząc mnie z aparatem ...najwyraźniej pozuje do zdjecia... ;:306
Agniesiu!/ aguniada/...to jest tylko pole z ziemniakami i warzywa w tunelu foliowym, a warzywniak "pod chmurką" dopełnia całości mojego warzywnego szaleństwa... :;230
...jak na razie zapowiadają się obfite plony ;:108 ...ale wiesz... nic nigdy nie wiadomo... ;:168
Mariolu!...kupuję ....sadzę w tym swoim ogrodzie "gigancie"...i ciągle wiele miejsca pozostaje do obsadzania.....
"Kociczka"... zgadza się...urocza... ;:108
Krystianie! /kriss1515/...witam serdecznie!
fioletowe kule ...to dzwonek skupiony....moje ulubione kwiaty i pod względem koloru i pokroju. Rozrastają się szybko...same wysiewają się i z roku na rok jest ich coraz więcej...
Goździków kamiennych od kilku lat nie wysiewam, mam tylko te,które same wysieją się...nie są już tak atrakcyjne.Będę musiała odnowić...
Niebieskie kwiatki to prawdopodobnie przetacznik/ nie jestem pewna/Jak zwał tak zwał...też wysiewają się same , po zimie pozostawiam młode sadzonki stare....usuwam. Jeśli podobają się i dzwonki i niebieskie kępki ....dopiszę i wyślę... ;:108
Lilia mnie zaskoczyła...jakiś marketowy nabytek....ale nawet ładna.
...a ziemniaki...i tu Ciebie zaskoczę....oczywiście z chwastów obrabiam sama , a sąsiad ciągnikiem "obredla".../tak fachowo to się zwie/
Pozdrawiam!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Bogusiu, u mnie dzwonek skupiony wyginął, natomiast goździki kamienne- tak jak u Ciebie same się sieją i teraz mam już praktycznie same białe i jasno różowe. Kiedyś dominowałe fiolety, karminowe, czerwone... teraz coraz bledsze barwy :)
U mnie też jakbym sie uparła mogłabym pociagnąć ogród jeszcze jakieś 300 metrów dalej :;230 Tylko kto by to ogarnał jak teraz nie wydalam 20m/ 50m a co dopiero 20 na 350m :;230 :;230 :;230 :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu jak ślicznie u Ciebie ;:180 Warzywniak - taki dopieszczony , pomidorki już widać ;:63
Piękny ten wiciokrzew - czy on pachnie ??? Wszystkie kwiaty w większych grupach bardzo łanie wyglądają ;:108
Przetacznik - cudny , możesz zebrać dla mnie nasionka , mój jeszcze w powijakach , jakaś późniejsza odmiana .
I u mnie dzisiaj ;:3 zaświeciło ale było chłodno , w polarku pracowałam .
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu ...no właśnie ...duża przestrzeń ogrodowa robi wrażenie...ale trzeba wiele pracy włożyć każdego dnia, aby to wszystko ogarnąć i wyglądało w miarę efektownie ;:108
....gdyby jeszcze pogoda była zawsze sprzyjająca pracom ogrodowym...byłoby super
Wczoraj "wydzierałam " darń ...a dzisiaj z synem wykańczałam niektóre obrzeża rabatek .
U mnie dzwonek...skupiony wysiał się niesamowicie...mam ich całe kępy...
jeśli jesteś zainteresowana , napisz...jesienią podesłałabym ;:108
Tereniu! ...tak jak pisałam , u mnie kolejny dzień był bardzo upalny. ;:108
Wiciokrzew nie ma zbyt intensywnego zapachu , ale pachnie... odmiana Serotina/ pod taką nazwą kupowałam/...powtarza jesienią kwitnienie.
W tym roku posadziłam odmianę Tellmana pomarańczowo- żółte kwiaty z różowymi maźnięciami...ale nie pachnie i nie powtarza kwitnienia.
/ oczywiście u mnie jeszcze nie kwitł/ . Przetacznika będę miała dla Ciebie młode sadzonki, a wiciokrzew spróbuję ukorzenić.
Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...efekt dzisiejszych prac...grysowe obrzeża rabatek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...kolejne kwitnienia...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...dla wszystkich moich wspaniałych gości...ekologiczne truskawki z mojego ogrodu
Uwaga...jeszcze nie myte...

Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ależ Ci zazdroszczę tych truskawek ;:138 ;:138 - oczywiście pozytywnie ;:333
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu Ja wolę takie nie myte truskaweczki ;:108 ;:108 Dzięki .
Pięknie wyglądają obrzeża ;:215 super .
Kwiatuszki też pięknie kwitną - u Ciebie jakoś wszystko wcześniej zaczyna kwitnąć ;:108
Bogusiu wiciokrzewy jakieś mam ale moje jeszcze nie kwitną i chyba nie takie ;:196
Kocur pozujący - super wygląda ;:333
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Dzięki za truskaweczki ;:180 To nic że nie myte ale Twoje i wiem że mogę jeść ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu w lepszej Polsce mieszkasz! wszystko pięknie kwitnie (ten dzwonek skupiony ;:215 ) warzywniak wzorcowy , jakby mój sąsiad zobaczył Twoje ziemniaczki to by się spalił ze wstydu! ogóreczki! a u mnie nawet nie wyszły a ten tygrysek do wymiziania !
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani!...ja sobie śpię...a tu tylu gości...myślę,ze mi wybaczycie.. ;:168
Upał i pracowity dzień w ogrodzie/ a do tego obowiązki domowe/...dosyć szybko "zwaliły' mnie z nóg... ;:108
...dzisiaj kolejny upalny dzień w tej chwili w cieniu 19 C...i lekki wiaterek/ na szczęście!/
...miło mi,ze doceniacie moją pracę... ;:180
Ewuniu/ mewa/...truskawki miały być wiosną zaorane...są już "wiekowe" ...do wymiany...
Uratowałam je przed "zagładą"...przesuwając termin wymiany na jesień...a one odwdzięczyły się sporą ilością owoców i do tego w miarę okazałymi...
Tereniu!/ TerDob/...mi tez najlepiej smakują bezpośrednio z krzaczka., bo mogę wybrać te najdorodniejsze :;230
chyba mam swój mikroklimat...ogród położony w dolinie ...osłonięty górkami ...a w dalszej perspektywie lasami...
Eluniu!/ ellebelle/ ;:168
...bardzo proszę ...częstuj się...
Marysiu!/ maska/
Tygryska wymiziałam i zabawną, młodą kotkę - Imkę też...
Imka jest niesamowicie łowna, niemal codziennie chwali się swoją zdobyczą w postaci nornicy ...a nawet upolowała kreta...
Jakoś ten mój mikroklimat sprawia,ze co roku mam dorodne warzywa ...oczywiście ekologiczne ;:168
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Bogusiu, ale ślicznie :) Obrzeża dodają elegancji, coś dawałaś pod kamyki, czy tylko gruba warstwa zwirku?

Truskaweczki mniam, u mnie to co stało w wodzie wygląda tragicznie, do tego większosć roslin w tym truskawki, piwonie zaatakowała szara pleśń :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu! ...pod kamyczkami kładłam folię grubą ... taką ,którą daje się do oczek wodnych.../na te szersze obrzeża/ ...na węższe czarna folia ..
ojej ...takie straty...współczuję...życzę dużo ;:3 ;:168
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Bogusiu fajny pomysł z tymi kamyczkami ;:215
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu witaj . :wit
Truskawki nie myte, ale jakie czyściutkie.
Z pewnością je czymś ściółkujesz. Moje po tych deszczach wymazane w piasku, muszę w dwóch wodach je płukać.
Obrzeża z rabat wysypane grysem wyglądają pięknie i elegancko. ;:138
Miłego dnia Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko!...miło,ze jesteś ;:196
obrzeża wysypane kamyczkami ...mniej pracy dla mnie...nawet gdy pojawią się chwasty wśród nich, mogę potraktować je środkiem chwastobójczym ;:108
Tereniu!...moje truskawki nie są niczym ściółkowane...po prostu od kiedy zaczęły dojrzewać nie było deszczu ;:108 / drugi tydzień/
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”