Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok

Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok

Post »

Anuś i popadało :heja
Moje jeżówki zaraz posadziłam,teraz czekam na następne ;:131

Dorotko zaraz Ci dam link na pw ;:108

Daysy wszystkie mi się podobają,ale ten duży kwiat Alohy jest super,wygląda jak gerbera :D
Deszczu zdecydowanie za mało ;:174 ,ale dobre i to ,trawka się zazieleniła chociaż ;:224
U mnie też trochę przesadzania będzie :?

Aniu oj moje serce dużo jeżówek zawojowało :oops: ,ok 18 szt razem zamówiłam :shock:
Rufleski i nie tylko one w tym roku u mnie chorują ,jeszcze tak nie miałam ;:223
Dzięki za córcię ;:196 :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak tam Halinko u Ciebie z pogodą? Nie biegasz już zapewne z konewką. Upały minęły więc może trochę dłużej nacieszymy się kwiatami.
U mnie też trochę lepiej, deszczu więcej i wszystko odżyło. Pozdrawiam Cię cieplutko ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Już czekam na zdjęcia Twoich różyczek w otoczeniu jeżówek i innych kwiatów w przyszłym sezonie.
Czy Popular Palas w kolejnych kwitnieniach jest ciągle tak samo oblepiony kwiatami , czy też tylko za pierwszym razem? Podoba mi się.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Witaj Halinko te lawendowe pola to chyba we Francji ??????? a mam pytanie czy róża Popular Palace to jest rabatowa ????? i kolor pomarańczowy ???? tak jak na forum ??????? pozdrawiam
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy teraz już lepiej z deszczem,nie muszę podlewać,co jakiś czas popadało tak spokojnie ;:138
Jednak wcale mnie to nie cieszy,znowu wyjeżdżam na pół roku na wyspy,wiele się nie nacieszyłam tym sezonem ;:222

Ewuś ja też czekam aż mi szkoda wyjeżdżać,bo jeżówki mają sporo pąków,muszę czekać na kolejny sezon,
Popular Palace jest w drugim kwitnieniu jeszcze obfitszy ;:224 ( w tamtym sezonie było identycznie),jestem z niej bardzo zadowolona,bo jest zdrowiutka ;:215

Marysiu akurat to pole lawendowe jest na Krymie :)
Popular jest rabatówką ,nie wysoką ale o pięknym kolorze ;:oj ,taki mocny akcent w ogrodzie ;:333 ,zdjęcie oddaje kolor róży w realu ;:108 ,jak przekwita jaśnieje.
Popular Palace
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko sezon u nas krótki, lato szybko przemija i faktycznie mało jest czasu na to by cieszyć się widokiem kwitnących roślin a szczególnie róż. Tylko tak naprawdę to ile czasu by nie trwało to i tak za krótko dla nas.
Więc nie ma co sie martwić, wszystko w przyrodzie odpoczywa, my też musimy. Mamy za to zdjęcia, by wspominać te najpiękniejsze obrazy z naszych ogrodów.
A czemu to nas opuszczasz, mam nadzieję, że nie wytrzymasz bez nas długo i odezwiesz się od czasu do czasu.
Będziemy tęsknić i czekać na Ciebie i Twój ogród :wit ;:167
,
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy oj krótki sezon krótki ;:174 ,a dla mnie szczególnie.
1 września już musimy z M być w pracy w Anglii,więc jesień mnie minie,ale za to wcześniej wiosną wrócę niż w tym roku.
Będę chciała na urlop jednak przyjechać i zrobić porządki w ogrodzie przed zimą i chociaż kopczyki różom ;:131
Już kilka lat tak wyjeżdżamy na zimę :roll: .Dobrze,że mam sporo zdjęć,dzięki temu jakoś tam wytrzymuję ;:223
Mam tam internet ,więc mogę być w kontakcie jeśli czas pozwoli .
Pracy więc mam do wyjazdu sporo,a czasu mało,muszę być na obrotach przez ten czas :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Halinko super dodatki do róż, ja miałam do zeszłego roku tylko jedną jeżówkę, dzisiaj mam już 14 a 5 w drodze. Wiem gdzie kupiłaś jeżówki bo ja dostałam ten sam prezent, chyba mieli nadwyżkę tej żurawki. Czy masz może tam jej nazwę, bo ja dostałam bez etykiety. 5 mam tych samych co ty zamawiałaś. W ty roku to już chyba nie będą mieli więcej odmian dostępnych, trzeba będzie poczekać do następnego.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu ja zbzikowałam na punkcie jeżówek :oops:.U nas kupiłam sobie jedną,bo nie było wyboru,więc gdzieś na forum przeczytałam o sklepie internetowym i zamówiłam w sumie 18 st,więc mam 19 :) ,czyli tyle co Ty :?: ;:oj
Dwa razy zamawiałam i 2 razy dostałam żurawkę taka samą jako gratis.Nie miała etykietki,ale na rachunku była jej nazwa Melting Fire.Wybierałam inne jeżówki,ale nie wszystkie były dostępne,więc wiosną może coś domówię,nie wiem czy one się szybko rozrastają,nie mam z nimi doświadczenia ;:131
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko u mnie jeżówki mają 2-gi sezon, jak chcesz, to wejdź do mnie i zobacz. Z tego co widzę rozrastają się ładnie i w dodatku rozsiewają, mam sporo sadzonek wkoło :) Już synowa sobie zamówiła, bo jej kolor odpowiada.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

Halinko, to córa czy Ty? ;:oj ;:oj ;:oj
Rozwary pierwsza klasa, wszystkie chyba kolory masz. Ja mam dwa niebieskie.
Jeżówki są nawet fajne, tylko żeby płatki nie wisiały tak smętnie, bo wtedy takie smutne. Nie wiem, może ja mam takie odczucie. U siebie w agrocentrum widziałam olbrzymi wybór, ale właśnie te zwisające płatki trochę mnie odstraszyły. Mam u siebie te najbardziej popularne- białą i różową z czego różowa najbardziej mi się podoba.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy widziałam Twoją jeżówkę,ładna ;:108 ,ciekawe czy te nowe odmiany też tak się będą rozrastały,
okaże się niebawem :wink: ,ja nawet specjalnie nasionka z przekwitłych kwiatów wkoło roślinek rozsypałam :lol:

Moniko to córcia :D
Rozwary kupiłam dawno,były 3 kolory i takie kupiłam.
Bardzo spodobały mi się jeżówki,jednak chciałabym żeby były już zagęszczone ;:224
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko 19 jeżówek ;:oj ja mam jedną ;:306 a i tak zarosła mi całą rabatkę, ty to masz chyba ten ogród z gumy ,gdzie ty to wszystko mieścisz? ;:3 Ale przyznam że można się w jeżówkach zakochać ,to bardzo wdzięczne panienki :wink:
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko nie chce mi się wierzyć,że tak szybko one mi się rozrosną,najwyżej będę się martwić nadwyżką później,gdy już urosną kępy,z których będę zadowolona ;:224 :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Halinko, czy możesz mi napisać, gdzie kupić Vanillię, szukam, szukam i nic. A Twoją oglądam i oglądam...i ciągle napatrzeć się nie mogę.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”