Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Do tej pory jakoś nie myślałam o Omoshiro, ale to ostatnie zdjęcie mi się podoba :D Może potrzebuję właśnie takiego powojnika :roll:
Pogoda dobijająca, mimo opadów praktycznie co dzień, wcale nie jest zbyt wilgotno na rabatach pod krzewami i drzewami :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu rh pięknie kwitły ;:215 i wielka szkoda że te ulewy skróciły dość znacznie ich kwitnienie ;:219 U mnie tak smętnie wyglądają azalie z poprzyklejanymi płatkami, trzeba już robić porządki ale ciągle pada lub leje :roll:
Dobrze że moje powojniki już są po lub przed kwitnieniem bo pewnie też by tak wyglądały.
Omoshiro miałam przez kilka dni u siebie bo kupiłam Jadzi, mały był ale kwiatki cudne ;:215
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu super zdjęcia ;:215 piękne rh ;:138 ;:138 ;:138
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Z przyjemnoscią rozpocząłem zwiedzanie Twojego ogrodu ;)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju Różana, przy Omoshiro rośnie Edenka. Nie mogę się doczekac kwitnienia, bo ma masę pąków. Szkoda, że nie zgrała się z powojnikiem, ale i tak za chwilę będę cieszyła się kolorkiem na płocie.
Zobacz jaki ten trawnik złośliwy, jka ja się chcę go pozbyć on od razu lepiej wygląda :;230
Ale i tak będe pędzelkowała tę trawę. Kupiłam środek specjalnie na jednoliścienne

Aniu, na słonko musimy jeszcze poczekać. Niestety. Najbardziej mnie wkurza, że u mnie pada akurat wtedy kiedy wychodze z pracy ;:223

Ewa, jak na razie jestem zadowolona z Omoshiro. Kwitnie na całej długości od góry do dołu, Nie wiem tylko, czy powtarza. U mnie nie. Ciesz się, że u Ciebie nie pada tak jak u mnie. Wczoraj i dzisiaj mój samochód robił za amfibię.

Maju Edulkowa, nie masz ochoty na Omoshiro? On naprawdę jest cudny. Te olbrzymie kwiaty ;:173
Nie mam czasu na żadne porządkowe prace w ogrodzie. Powinnam poprzycinać bukszpany, popielić, skosić trawnik, poobcinać rh. Ten rok to po prostu porażka.

Maju, dzięki ;:196

Jurku, a ja z przyjemnością witam Cię w moich skromnych progach :wit
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W tym roku pierwszy raz podlałam swoje powojniki roztworem nadmanganianu, mam granulki i dodałam do wody tyle, żeby była różowa. Uwiądu jeszcze nigdy nie miały, ale liście w tamtym roku miały przebarwienia, wyglądające trochę jak oparzenia od słońca, trochę jak infekcja grzybowa. Ciekawa jestem, jak będzie teraz, po zdezynfekowaniu.
Gosiu, twój trawnik wygląda teraz bardzo dobrze, deszcze mu służą.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu widzę, że bardzo obficie wysiały Ci się brateczki :D U mnie też i bardzo lubię te maluchy rozrzucone po rabatach :D
Wciąż masz pięknie ukwiecone różaneczniki, ja już większość oskubałam z przekwitłych kwiatuszków...
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Też jestem zmęczona tą pogodą. I roślinki nasze też takie umęczone jakies i sponiewierane. Zimno, wietrznie, przekropnie... brrr.. :(
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,te bratki,które masz w takiej dużej ilości to są sadzone w tym roku czy z samosiejek?Może ja robie błąd,że pielę wszystkie samosiejki?Roslina,októrą u mnie pytałas to słoneczniczek wariegata od Bożenki Babopielki.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Piękna ta rabatka z Rh, taka elegancka. Nie obraź się, jak nie w twoim stylu ;:306 Przecież lubisz na gęsto i buszowato. Czyżby Ci sie charakter zmieniał ;:224
Żartuję sobie ale naprawdę bardzo mi się podoba ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gosiu, jestem ciekawa efektu użycia nadmanganianu. Dawno je podlewałaś? U mnie w tym roku powojniki wyglądają rewelacyjnie. Może to efekt jego zastosowania?

Aga, bratki rozsiewają się jak głupie. Ale bardzo je lubię. Jak mi gdzieś przeszkadzają po prostu wyrywam.
Niestety nie mam kiedy oberwać przekwitłych kwiatów. W weekend mnie nie było, treraz kolejny też mnie nie będzie, a w tygodniu jak tylko wracam z pracy pada. :evil:

Iza, czy zakwitły Ci irysy?
Moje kwitną. Mało ich, ale w następnym roku powinno się poprawić.
O pogodzie lepiej nie mówmy :roll:

Małgosiu, to są samosiejki. To rośliny jednoroczne. Nie można ich pielić. Ten słoneczniczek bardzo oryginalny. Nawet jeśli nie kwitnie.

Jola, bo we mnie są 2 osoby :D
Jedna lubi busz, druga bardzo stonowane rabaty. Ale coraz bardziej podobają mi się te stonowane. Co to oznacza? :wink:
Zmiany ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Margo2 pisze:Maju Różana, przy Omoshiro rośnie Edenka. Nie mogę się doczekac kwitnienia, bo ma masę pąków. Szkoda, że nie zgrała się z powojnikiem, ale i tak za chwilę będę cieszyła się kolorkiem na płocie.
Zobacz jaki ten trawnik złośliwy, jka ja się chcę go pozbyć on od razu lepiej wygląda :;230
Ale i tak będe pędzelkowała tę trawę. Kupiłam środek specjalnie na jednoliścienne
Gosia :;230 pędzelkowanie już lepiej brzmi jak randapowanie :;230
Serio trawniczek wygląda super ;:173
A.... to Edeneczka ma tyle pączusiów ;:138 ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Czy ty jesteś spod znaku Bliźniąt ;:306 bo ja też tak mam. To podobno typowe zachowanie...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Gosia, ten pełny Isago - cudo, po prostu... co ciekawe, kiedy miałam Pillu, to pełny był tylko w roku w którym go przyniosłam ze sklepu, potem tylko pojedynczy... może w szkółkach jakoś je podkarmiają, no i mają cieplej ?

Moje powojniki, inne niż Antragene, ciągle w blokach startowych, ta pogoda... róze też sie nie mają odwagi otworzyć.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Gosiu.Dobrze,że pokazałaś zdjęcia nie kapiące wodą-od razu lepiej na duszy.
Prześlicznie tworzysz rabaty i co rok są piękniejsze.Omoshiro do zachcenia jak też i inne powojniki ale gdzie je sadzić?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”