Wasze okazy super - u mnie wzięły się dopiero za kiełkowanie ale i tak jestem mega zadowolona ze w ogóle coś wschodzi
I jeszcze jedno pytanko , bo nigdzie w tym wątku nie znalazłam odpowiedzi -Jak głęboki mają system korzeniowy?. Planuje jak mi się uda hodowla ,wywieźć je na działkę i posadzić w skrzynkach o głębokości około 11, 5 cm.
W płytkich skrzynkach trzeba bardzo pilnować żeby nie wyschła ziemia, pod koniec lata może to nie wystarczyć, bo zarówno część zielona jak i korzenie są bardzo rozrośnięte.
Poniżej pokażę zdjęcie moich petunii-zwisająca - zdjęcie jest troszkę słabe ,ale może cos zobaczycie. Napiszcie proszę czy to normalne , ze są takie delikatne? i czy u was tez tak było? Zastanawiam się jak je będę pikować jak podrosną ? Może jakąś łyżeczką ?I czy wszystko jest ok z ta moją hodowlą ?Bo może jeszcze dokupię nasionek i posadzę na nowo?
Raczej wszystko ok do pikowania masz jeszcze sporo czasu więc podrosną ja swoje które rzadko były posiane pikowałam łyżeczką z częścią ziemi a te gęste jak trawnik brałam kępkami i delikatnie rozdzielałam na stole do pojedyńczego pikowania trochę uszkodziłam ale ogólnie nie było tak źle.