Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2
Ładna różyczka Ania ,a kociak przemiły...jak Garfield z bajki 

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Widzę,że masz sporo kolorów orlików,piękne
.Już masz za sobą pierwsze kolorowe pąki róż,moje daleko jeszcze 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majeczko, zdjęcie Blanc Double de Coubert z konikiem polnym przecudne
Orliki masz bajeczne, we wszystkich kolorach..fajnie wypełniają rabaty zanim rozszaleją się róże..choć u Ciebie już zaczęły!
Obcięłam pączek mizernej de St.Anness, żeby sie wzmocniła..na razie podziwiam Twoje
Pozdrawiam

Orliki masz bajeczne, we wszystkich kolorach..fajnie wypełniają rabaty zanim rozszaleją się róże..choć u Ciebie już zaczęły!
Obcięłam pączek mizernej de St.Anness, żeby sie wzmocniła..na razie podziwiam Twoje

Pozdrawiam

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny pąk suwenira
Posadziłam sobie tę różę wiosną i czekam, kiedy się coś pokaże. Od razu mówię, że u Ciebie się napatrzyłam
W dodatku to jeden z nielicznych suwenirów z przyzwoitą strefą-przynajmniej według helpa.

- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Edul
Souvenir de St. Anne's chyba i w ubiegłym roku zakwitła wcześnie. Ładne są te orliki, przydałyby mi się takie uzupełniacze do róż, ale kiedy...
Czy tajemnicza, dzika piękność szykuje się już do kwitnienia?

Souvenir de St. Anne's chyba i w ubiegłym roku zakwitła wcześnie. Ładne są te orliki, przydałyby mi się takie uzupełniacze do róż, ale kiedy...

Czy tajemnicza, dzika piękność szykuje się już do kwitnienia?

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Podziwiam pierwsze kwiaty i pączusia Marie Bugnet , jeszcze się nie rozwinął

Las orlików jak dla mnie to bajeczka.

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Majka jakie ty masz cudnie kolorowe orliki ....sliczne 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witam ciepło i życzę wszystkim
Aniu Edul raczej typowym kocurem jest, jak coś potrzebuje to albo jest przymilnym łasicem albo wrednym drapieżnikiem bo potrafi pazurami i zębami zmusić człowieka do reakcji. Określenie go jako Gerfilda idealnie do niego pasuje
Souvenir de St. Anne's dzisiaj ma chyba 3 kwiatki rozwinięte ale takie zwieszone że smutno na nią patrzeć.
Hal trochę mam te orliki przetrzebione ale powoli zaczynają rozkwitać nowe z siewu to powinno być ich coraz więcej.
Kasiek wszystkich kolorów orlików nie mam, dopiero zaczynają te niższe, za to wysokie prawie wszystkie już leżą.
Dobrze że obcięłaś jej tego pączka, niech nabiera ciała na kolejne kwitnienie, może jeszcze pod koniec sezonu ładnie zakwitnie.
Ewuś niby ma strefę 5b ale moja bardzo podmarzła tej zimy. A że za rodzica ma Souvenir de la Malmaison to pewnie będą obie podobnie podmarzać, niestety
Asiu w zeszłym roku zakwitła już pod koniec maja jako jedna z pierwszych. Orliki zawsze możesz wsiać , najlepiej w lecie jak będziesz w domu, a za rok ładnie zakwitną.
Dzikusce daleko do kwitnienia, pączki ciągle zielone.
Majeczko też czasami tylko oglądam choć nie zawsze czytam bo nawet nie mam ochoty myśleć
Róże stoją jak zaklęte choć co niektóre powolutku rozchylają zielone okrywy, słonka im trzeba
Dorotko orliki mają teraz swoje 5 minut, po tych deszczach trzeba będzie wyciąć te wysokie do ziemi bo zaczną królować róże.
To taka maleńka królowa która powolutku czaruje swoimi pąkami i wprawia mnie w zniecierpliwienie
Louise Bugnet

Ominęły ją plagi robactwa czyli ani bruzdownica ani kwieciak mimo że niedaleko rośnie Rotes Meer któremu zostało chyba ze 3 pączki

Aniu Edul raczej typowym kocurem jest, jak coś potrzebuje to albo jest przymilnym łasicem albo wrednym drapieżnikiem bo potrafi pazurami i zębami zmusić człowieka do reakcji. Określenie go jako Gerfilda idealnie do niego pasuje

Souvenir de St. Anne's dzisiaj ma chyba 3 kwiatki rozwinięte ale takie zwieszone że smutno na nią patrzeć.
Hal trochę mam te orliki przetrzebione ale powoli zaczynają rozkwitać nowe z siewu to powinno być ich coraz więcej.

Kasiek wszystkich kolorów orlików nie mam, dopiero zaczynają te niższe, za to wysokie prawie wszystkie już leżą.

Dobrze że obcięłaś jej tego pączka, niech nabiera ciała na kolejne kwitnienie, może jeszcze pod koniec sezonu ładnie zakwitnie.

Ewuś niby ma strefę 5b ale moja bardzo podmarzła tej zimy. A że za rodzica ma Souvenir de la Malmaison to pewnie będą obie podobnie podmarzać, niestety

Asiu w zeszłym roku zakwitła już pod koniec maja jako jedna z pierwszych. Orliki zawsze możesz wsiać , najlepiej w lecie jak będziesz w domu, a za rok ładnie zakwitną.
Dzikusce daleko do kwitnienia, pączki ciągle zielone.

Majeczko też czasami tylko oglądam choć nie zawsze czytam bo nawet nie mam ochoty myśleć

Róże stoją jak zaklęte choć co niektóre powolutku rozchylają zielone okrywy, słonka im trzeba

Dorotko orliki mają teraz swoje 5 minut, po tych deszczach trzeba będzie wyciąć te wysokie do ziemi bo zaczną królować róże.

To taka maleńka królowa która powolutku czaruje swoimi pąkami i wprawia mnie w zniecierpliwienie

Louise Bugnet
Ominęły ją plagi robactwa czyli ani bruzdownica ani kwieciak mimo że niedaleko rośnie Rotes Meer któremu zostało chyba ze 3 pączki

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Piękna Louise również jej pąki są śliczne
Czekam w takim razie na kwiaty obu Bugnetówek

- camellia
Majeczko pokaż jej pąki
Nie mogę się doczekac tych kwiatów...

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ciekawa ta Louise B, czy ona powtarza ?
Na helpie piszą, że sporadycznie więc ciekawa jestem jak będzie w realu.
W sumie sporo tych Bugnet, muszę poczytać która z nich jest najlepsza, bo jedna może by mi się zmieściła jeszcze.
W sumie sporo tych Bugnet, muszę poczytać która z nich jest najlepsza, bo jedna może by mi się zmieściła jeszcze.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Majeczko Louise Bugnet piękna 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Asiu przestało kapać z nieba więc wybrałam się na polowanie na pączki, oto onecamellia pisze:Majeczko pokaż jej pąkiNie mogę się doczekac tych kwiatów...
Pędy ma długaśne, chyba na kilka metrów w obie strony, jak zakwitnie to będzie widok wspaniały. Pomieszała się z Iceberg i Blaze , nie wiem czy choć w części ich kwitnienie się zbiegnie w jednym czasie ale widok różanych kwiatów na cyprysiku Nutkajskim będzie niepowtarzalny.

majka411 pisze:Piękna Louise również jej pąki są śliczne![]()
kogra pisze:Ciekawa ta Louise B, czy ona powtarza ?
Dziewczyny dla Was obie panny Bugnetmajka300 pisze:Majeczko Louise Bugnet piękna
Chyba Louise Bugnet będzie bardziej czerwonawa od Marie Bugnet, jeszcze musimy troszkę poczekać.

-- 5 cze 2013, o 21:46 --
Inne różyczki kwitnące.
Doniczkowa nn
Eyes for You smętnie zwiesza łebki
Szykuje się Sympathie
Dzielna Anna
Cudnie pachnąca na cały ogródek Sarah
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekam na swoją
Wiosną sadzona, dopiero się zbiera. Było dość zimno, więc pączki róż pozostają zamknięte.

- camellia
Dziękuję
Jak zakwitną wszystkie na raz to będzie widok... Te pąki są intrygujące...