Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Zauważyłam przebudzenie jesienne u mnie ;:204 Kupiłam białe tulipany w odmianach,oraz nowe przebiśniegi za które wybuliłam 13 zł a jest tam 4-5 cebulek :?
Obrazek
Dokupiłam też lilii 6 cebulek i nie miałam pomysł,gdzie to wsadzić :roll: W ruch poszedł szpadel.Na początek wywiozłam 7 kęp słoneczniczka,następne 7 jeszcze wyleci jutro,jak ja mogłam dopuścić do takiego zasłoniczenia?Miejsce na tulipany już mam,ale szpadla nie zamierzam odstawiać ;:185 Wywalę jeszcze kilka kęp irysów a obkopaną już mam pęcherznicę,tylko deszcz mnie wygonił.
Obrazek
Kupiłam też trawę,kostrzewa sina chyba się nazywa,ale na nią na razie pomysłu nie mam.Zamierzam przez zimę trzymać ją w doniczce jako ozdobę schodów,ale czy nie przemarznie?Jak zwykle w październiku budzą się moje bielunie.I jak tu przycinać gałązki pokryte pąkami?Oby dało im pokwitnąć jeszcze... Obrazek
Doczekałam się kwitnienia ognika ;:oj Żółty tylko,czerwony nie przeżył przeprowadzki ;:131

Obrazek
Jesienią może też być kolorowo ;:215
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oto moja trawka,jest urocza ;:oj
Obrazek
W Sulejowie dostałam sadzonki papryczek.Pięknie zdobią.
Obrazek
Posadziłam dziś wszystkie cebule kupione,jutro postaram się przesadzić moje.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MIRECZKO....witaj, trawka rzeczywiście urocza i dorodna, moja z tego gatunku w tym roku jakby zmalała....nawet sobie myślę czyżby już u niej starość widać i maleje ;:108 muszę na wiosnę ją podzielić i odmłodzić....
a u Ciebie w ogrodzie jakie kolorki.......marcinki masz w tylu kolorach...

pozdrawiam
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Mireczko, faktycznie niezłe przebudzenie jesienne u Cibie nastąpiło ;:oj szalejesz na rabatach ;:108 na szczęście pogoda sprzyja takim pracom :tan W ogrodzie jeszcze masz bardzo kolorowo i oby jak najdłużej tak było ;:180
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Widzę, że już chryzantemy kwitną i marcinki, a u mnie chryzantemy jeszcze w pąkach, a doczekać się nie mogę bo kupowałam sadzonki u Zibiego i przebieram nóżkami, bo ciekawa kolorów jestem ( aż 9 ma być) Koleżanka mi powiedziała, że w B są tanie cebulki tulipanów, muszę skoczyć na zwiady ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fajne zakupy zrobiłaś.
Jeszcze tak kolorowo u Ciebie i słonecznie.
U mnie już smutna jesień w pełni.
Liście piwonii o tej porze ścinam tuż nad ziemią i okrywam nimi korzenie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Masz rację Mireczko, Twój jesienny ogród to feeria barw. Bardzo piękny kolor astrów na trzecim zdjęciu od góry. Takie...koralowe?
Wiesz coś o nich bliższego?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Mirko ;:3 te papryczki są wściekle ostre...mój 18 l sąsiad je zjada :;230 trawa wygląda bardzo ozdobnie ;:333
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obudziłam się ja ogrodowo a i watek ruszył ;:138 Jak miło,że jesteście ;:196
Helenko czyżby chodziło ci o chryzantemy?Na ostatnich zdjęciach nie ma astrów,ja w tym roku kupiłam tylko kilka sadzonek do doniczki a do ogrodu nic nie wysiewałam.
Krysiu nie mam pojęcia o żywotności tej trawki,trawy na ogół się rozrastają i to jest kłopot,nie chcę jej stracić ;:185 A marcinki rzeczywiście są paletą teraz.Główkuję trochę,żeby je jakoś kaskadowo posadzić w jednym miejscu.
Teresko nie wiem,jak u was ,ale u mnie było dzisiaj srebrzyście z rana ;:202 Wystraszyłam się,bo nic nie chowałam na noc,ale znak,że trzeba być czujnym.Żal byłoby tych kolorów :(
Bogusiu,tak się cieszę z twoich odwiedzin,trochę cię zgubiłam,nawet nie wiem,czy bywasz w Czystolandii.Ale nadejdzie czas nadrabiania :D Chryzantemy kwitły u mnie najwcześniej (chyba Grażynka tak stwierdziła i mocno się tego trzymam :wink: ),bo podpędziłam je w domu,a teraz obsypały się ponownie pąkami.Nie podejrzewałam je o to ;:215 Mówię o takich "cmentarnych",bo te gruntowe mam też najróżniejsze;już kwitnące,inne w pąkach.Każda ułamana przypadkowo gałązka wetknięta w ziemię ukorzeniła się :heja Byłam w Biedronce,są różne cebulowe a tulipany tylko białe mnie interesowały,nie było...
Grażynko,ja te brzydkie zaplotłam i tak je trochę ukryłam.A reszta stoi.Z zakupów zadowolona jestem bardzo.Żeby tylko cebulki przetrwały zimę,już raz nastawiłam się na żonkilowe szaleństwo i klapa.Chyba wtedy wymarzły.A tak chciałam mieć taką kolekcję,jak twoja ;:204
Aniu papryczki na razie zdobią a czy znajdzie się odważny... ;:306 Wiem,że o oddech trudno po konsumpcji a wody nie nadążają donosić ;:306
W sobotę przesadziłam wielką pęcherznicę,wykopałam dużo cebul lilii a przy okazji,przypadkowo
żonkili.Jutro wezmę się za perukowca,który nie chce mieć peruczek,pójdzie w dziurę gdzieś,bo wyrzucić szkoda,liście ma ładne.Tak jakoś widno się robi w ogrodzie po tych moich działaniach :D Ale końca nie widać ;:131
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko to ułamuj jak najwięcej tych patyczków chryzantem ułamuj i wsadzaj w ziemie, bo potem może się będę całą gębusią uśmiechać do Ciebie ;:306 jestem teraz w domku od tamtego roku już nie jeżdżę do czystolandii, ale u nas w kraju też biznesu nie otworzyłam, kariery nie zrobiłam i kto wie, co mi jeszcze do główki wpaść może ;:306 ale o tym na razie nie myślę, bo ponownie jestem przeziębiona i wyleczyć się muszę, żeby myśleć o jakieś pracy, a tym czasem jest mi fajnie nie robiąc nic, a nic ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Miriam!

Hi, hi, widniej się robi w ogrodzie na skutek Twoich działań?
Najwyraźniej ogród stęsknił się za Tobą...
A jesienne przewietrzanie rabat jest absolutnie konieczne i przesadzanie nieefektownych krzaków w bardziej odległe miejsca też.
Bo przecież masz tyle pięknych, kwitnących, efektownych roślin :shock: i Twój jesienny ogród kipi kolorami.

Pozdrawiam serdecznie - ;:196 Jagoda
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JagiS,wczorajszy wieczór spędziłam u ciebie po ciuchutku ;:204 Telepatycznie cię ściągnęłam :D Gruszy japońskiej ci zazdrościłam :oops:
Bogusiu ciekawa jestem twoich bajtelków ;:oj Pewnie już podrosły.A wiesz,że mój bajtelek ma piaty miesiąc i jeszcze mieszka w brzuszku synowej?
Jestem rozdarta;do lasu iść,czy do ogrodu... ;:131
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko chooo do mnie, bo dałam ostanie fotki moich bajdlii no i jeszcze tego najmłodszego też, bo już aż 3 sztuki :heja kocham je nad życie te moje rozrabiaki ;:167
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kontynuuję przesadzanie.Pod szpadel poszedł Perukowiec.Ciężko było go ruszyć,nie chciałam uszkodzić sąsiadujących z nim roślin.W końcu wyszedł,bryła korzeniowa bardzo obszpadlona.Wlokąc go mówiłam mu;płakać nie będę ,jak się nie przyjmiesz,wiesz,dlaczego.Ale liście masz ładne,ucieszę się,jak się przyjmiesz.
Obrazek
Jutro pod szpadel pójdą Owoce Goji.Liczyłam,że będą bardziej zdobić,owocami na przykład.A tu badyle z nijakimi liśćmi i kwiatami.Pójdzie do sadu ,a na jego miejsce przyjdzie róża od sąsiada,sprawdzona terminatorka(o ile sąsiad się nie rozmyśli ;:131 )
A teraz nauczę was prostowania kaktusów!Tak,tak,czasami jest potrzeba ;:108
Obrazek
Wyrzuciłam je wiosną na podwórko a, że kłujące bardzo,nie dochodziłam do nich.Powyginały się w cały świat.Nadchodzi zima,trochę mi ich szkoda.Prostuję je więc i szukam dla nich doniczki.Nie wiem,jak je w pionie utrzymam :roll:

Obrazek
Pięknotka jesienią ma swoje 5 minut.
Obrazek[/URL
Nieprzyzwoicie rozłożony rozchodnik ;:222 W tym roku jeszcze kij i tasiemka,ale na przyszły sezon przygotuję wygodne podpory.Pomysł podsunęła mi Tesia.
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26d05e20c375f111.html]Obrazek

Obrazek
Ostro wzięłam się za cięcie.Późno już ,ale liczę,że jesień się przedłuży i rany się zagoją.Włoskie orzechy też ogołociłam bardzo a one podobno cięcia nie lubią.No trudno,za dużo zabierały światła a ,że w tym roku rodziły średnio,tym większą miałam odwagę ;:224
Obrazek
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Miriam ;:oj.
Ale się rozpędziłaś z tym wycinaniem ;:224.
Ale dobrze, popieram. Niektóre rośliny przejść nie dają, inne są brzydkie i nie spełniają naszych oczekiwań, jeszcze inne po prostu się nudzą.
Patrząc na Twoje obrazki przypominam sobie swoje działania z zeszłym roku ;:306.
W tym będzie kontynuacja... ;:224.
Ale, ale, robiłaś zdjęcia przed i po operacji?

;:196 Jagi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”