Ogródek AGNESS
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Jak ja uwielbia ten twój kolorowy zawrót głowy...siedzę sobię i podziwiam te łany tulipanów
u mnie wzeszłi kilka sztuk....mierota...na jesień zdecydowanie muszę dokupić.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Anastasio bardzo się cieszę, ze podoba Ci mój kolorowy ogródek
Iwonko uwielbiam wiosenną zieleń.... jest taka intensywna, nasycona barwą, soczysta .... jeszcze upały nie zdążyły jej dokuczyć..... normalnie upajam się nią
Ewuniu miejsce z huśtawką to moje ukochane miejsce w ogródku, spędzam na niej każdą wolną chwilkę. Mam z niej wgląd na większą część ogrodu, stoi w samym rogu działki
Madziu ja mam kilka odmian kosodrzewinki , które różna się pokrojem..... ale jakie nazwy nie mam pojęcia.... Jedna jest dosyć spora, ma kształt takiej kopuły, to ta, którą widać na zdjęciu przy tulipankach. Inna jest niziutka, jakaś taka płożąca, ale sporych rozmiarów, kolejna to jakaś miniaturka, płożąca, ale niewielka i też niziutka i kolejna ma takie poskręcane igiełki i gałązki....
Jedyną pielęgnacją jaką przy nich wykonuję, to jest ułamywanie wiosną nowych przyrostów.... o 2/3.... i to wszystko....
Joasiu i to jest właśnie to co kocham
uwielbiam chodzić na bosaka po trawie..... i nie tylko po trawie....zawsze latem mam problem z doszorowaniem nóg
Kochana planujesz założyć wątek???
Aniu uwielbiam pomarańczowe kwity, tulipanków mam sporo odmian w tej barwie.... działają na mnie jakoś tak ożywczo i rozweselająco
Kocham tez róże w pomarańczowo-różowych odcieniach i nie mogę przeboleć, że moja ukochana Chippendale mi nie przetrwała zimy
Eluniu dziękuję ,cieszę się, ze podobają Ci się moje zakątki
Tulipanki faktycznie sadzę odmianami w większych kępach, najlepiej lubię takie nasadzenia
Izawitaj
Ciesze się bardzo że podoba Ci się w moim ogródku i zapraszam serdecznie
Aniu dziękuję kochana za cieplutkie słowa Miło mi bardzo że podoba Ci się
Widzę, ze zrobiłaś dobry interes.... trawniczek i to z krecikiem...... tylko korzystać
Jolu troszkę tych tulipanków się uchowało, chociaż niestety sporo też wypadło po poprzedniej zimie, kępy są przerzedzone... ale i tak jest kolorowo, więc nie narzekam
Zestresowana jestem baaardzo..... ale zdecydowanie gorzej moja Ola..... przed wyjściem wypiła meliskę..... mam nadzieję, ze wszystko pójdzie dobrze.....
Dziękuję za buziaki
Kasiu to dla mnie wielka przyjemność, że moje kwiatuszki wywołały uśmiech na Twojej buźce...... kolorki w otoczeniu masy zieleni wpływają na mnie bardzo terapeutycznie, rozweselająco i antystresowo.... dlatego zależy mi na kolorowym ogrodzie..... wspaniale się czuję w takich klimatach
Aguś namawiam na sadzenie tulipanów, dzięki ich wspaniałym radosnym barwom jest taki zastrzyk pozytywnej energii, że wszystkie drobne smuteczki pierzchają gdzie pieprz rośnie
Kochane dziś zapraszam na czekoladowe ciacho.... czysta rozpusta i bomba kaloryczna

Iwonko uwielbiam wiosenną zieleń.... jest taka intensywna, nasycona barwą, soczysta .... jeszcze upały nie zdążyły jej dokuczyć..... normalnie upajam się nią

Ewuniu miejsce z huśtawką to moje ukochane miejsce w ogródku, spędzam na niej każdą wolną chwilkę. Mam z niej wgląd na większą część ogrodu, stoi w samym rogu działki

Madziu ja mam kilka odmian kosodrzewinki , które różna się pokrojem..... ale jakie nazwy nie mam pojęcia.... Jedna jest dosyć spora, ma kształt takiej kopuły, to ta, którą widać na zdjęciu przy tulipankach. Inna jest niziutka, jakaś taka płożąca, ale sporych rozmiarów, kolejna to jakaś miniaturka, płożąca, ale niewielka i też niziutka i kolejna ma takie poskręcane igiełki i gałązki....
Jedyną pielęgnacją jaką przy nich wykonuję, to jest ułamywanie wiosną nowych przyrostów.... o 2/3.... i to wszystko....
Joasiu i to jest właśnie to co kocham

Kochana planujesz założyć wątek???
Aniu uwielbiam pomarańczowe kwity, tulipanków mam sporo odmian w tej barwie.... działają na mnie jakoś tak ożywczo i rozweselająco

Eluniu dziękuję ,cieszę się, ze podobają Ci się moje zakątki

Izawitaj

Ciesze się bardzo że podoba Ci się w moim ogródku i zapraszam serdecznie

Aniu dziękuję kochana za cieplutkie słowa Miło mi bardzo że podoba Ci się

Widzę, ze zrobiłaś dobry interes.... trawniczek i to z krecikiem...... tylko korzystać

Jolu troszkę tych tulipanków się uchowało, chociaż niestety sporo też wypadło po poprzedniej zimie, kępy są przerzedzone... ale i tak jest kolorowo, więc nie narzekam

Zestresowana jestem baaardzo..... ale zdecydowanie gorzej moja Ola..... przed wyjściem wypiła meliskę..... mam nadzieję, ze wszystko pójdzie dobrze.....
Dziękuję za buziaki

Kasiu to dla mnie wielka przyjemność, że moje kwiatuszki wywołały uśmiech na Twojej buźce...... kolorki w otoczeniu masy zieleni wpływają na mnie bardzo terapeutycznie, rozweselająco i antystresowo.... dlatego zależy mi na kolorowym ogrodzie..... wspaniale się czuję w takich klimatach

Aguś namawiam na sadzenie tulipanów, dzięki ich wspaniałym radosnym barwom jest taki zastrzyk pozytywnej energii, że wszystkie drobne smuteczki pierzchają gdzie pieprz rośnie

Kochane dziś zapraszam na czekoladowe ciacho.... czysta rozpusta i bomba kaloryczna

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Jakos pogoda mnie sennie nastawia do zycia. Musze kawę do tego ciasta i to nie rozpuszczalna tylko chyba sobie jakieś espresso zrobię...mega mocne
Och, Aguś - ileż bym dała za możliwość zanurzenia twarzy w takim cieście
Niesamowicie apetyczne!
PS. Trzymam kciuki za córę

Niesamowicie apetyczne!
PS. Trzymam kciuki za córę

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
A ty mi tu takie coś
a ja na diecie
Trzymam kciuki za córcie

Trzymam kciuki za córcie

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciasto
Kciuki.

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś, ciasto wygląda oszałamiająco
Powodzenia dla córci

Powodzenia dla córci

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Był pokaz sasanek, teraz mają swoją chwilę tulipany
piękne fotki, jak zwykle zachwycam się cichutko...

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
O jej- nie dosć ze takie piekne tulipanki, to jeszcze pyszne ciasteczko...
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Maj to najpiękniejszy miesiąc
i u ciebie to widać wszędzie soczysta zieleń , kolory całe łany tulipanów spóźnione ale za to jakie przepiękne .
Torcik wygląda apetycznie aż mi ślinka cieknie , szkoda że ten talerzyk nie stoi u mnie na stole już bym sobie skonsumowała

Torcik wygląda apetycznie aż mi ślinka cieknie , szkoda że ten talerzyk nie stoi u mnie na stole już bym sobie skonsumowała

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Oprawa dla ciasta podnosi poziom apetytu. Rewelacja 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale ciacho, oj ja jestem łasuch na takie pyszności 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu, Aguniu, Aguś, Madziu, Reniu, Mariolu, dziewczynki kochane jesteście, kciuki bardzo się przydadzą, bo Ola zestresowana niesamowicie
Na ciacho bardzo zapraszam..... szkoda, że jeszcze nie wymyślili jakiejś teleportacji
Jolu tulipanki faktycznie w pełni swojej urody, niektóre już niedługo zaczną przekwitać, aż szkoda... ale za chwilę zastąpią je inne kwiatuszki.... już pojawiły się pierwsze niziutkie iryski
Gosiu tulipanki rzeczywiście szaleją , już wszystkie zakwitły, w ogrodzie jest bardzo kolorowo
Na ciacho zapraszam
Madziu uważam, że je się również oczami
Iwonko szkoda, ze nie można kawałeczka przesłać po kabelku

Jolu tulipanki faktycznie w pełni swojej urody, niektóre już niedługo zaczną przekwitać, aż szkoda... ale za chwilę zastąpią je inne kwiatuszki.... już pojawiły się pierwsze niziutkie iryski

Gosiu tulipanki rzeczywiście szaleją , już wszystkie zakwitły, w ogrodzie jest bardzo kolorowo

Na ciacho zapraszam

Madziu uważam, że je się również oczami

Iwonko szkoda, ze nie można kawałeczka przesłać po kabelku

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu, kawałeczka, pisałam, że łasuch ze mnie, ja blaszkę w kątku bym wciągnęła

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Aguniu od rana pozytywnie myślę i trzymam kciuki
Ciasteczko czy ogród..ogród czy ciasteczko
...nie wiem co wybrać
Buziaki !!

Ciasteczko czy ogród..ogród czy ciasteczko

Buziaki !!
marzenia się spełniają! Dana