Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
- any57
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
hahaha! - to na dwa dni pojadą, bo im drodze ... szlaban postawię i ... czasu im braknie 

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
koperkowa śliczna.Potwierdzam róże jakby cofały sie w rozwoju.Moje małe i stanęły w miejscu.Czy to drzewko na pniu przycinasz?
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Kogo stawiasz na straży ogrodu gdy wyjeżdżasz? nie przychodzą lepkie ręce do Ciebie?
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Ciekawi mnie ten wyjazd w stronę CIESZYNA 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IRENKO może obie zrobimy sobie wycieczkę do Cieszyna ,bo Tosia zabiegana tylko dopiero jak wrócę od Mamy
EWCIU na strażnicy będą wnuki i rodzinka .Lepkich rąk u nas nie ma ,ale ktoś musi podlewać roślinki
Dzisiaj bawiłam sie w Boba budowniczego .Długo zabierałam sie do tego przedsięwzięcia ,ale wreszcie zrobiłam .Jutro będą mnie ręce boleć od dzisiejszego mieszania zaprawy
Jutro ,albo pojutrze muszę jeszcze poprawić ,żeby była grubsza warstwa TADAMMMMMM
JONATANKO wiesz jak ślicznie pachnie ta koperkowa tylko ,że mam mały kwiat jakieś 10cm .To drzewko do modrzew i oczywiście każdej wiosny trochę je przycinam ,bo lubię jak mu zwisają takie długaśne łodyżki
TOSIA kompostownik już postawiony teraz tylko materiał trzeba zbierać ,żeby dziewczyny miały z czego tworzyć humus i rozmnażały się
ANDRZEJU jaki szlaban, a może z nami sie zabierzesz do Cieszyna ,bo już sie tam wybieram 2 lata i nie mogę dojechać
GRAŻYNKO na tyle ogródków to trzeba by było 2 dni
Piękna Cecile

EWCIU na strażnicy będą wnuki i rodzinka .Lepkich rąk u nas nie ma ,ale ktoś musi podlewać roślinki
Dzisiaj bawiłam sie w Boba budowniczego .Długo zabierałam sie do tego przedsięwzięcia ,ale wreszcie zrobiłam .Jutro będą mnie ręce boleć od dzisiejszego mieszania zaprawy

JONATANKO wiesz jak ślicznie pachnie ta koperkowa tylko ,że mam mały kwiat jakieś 10cm .To drzewko do modrzew i oczywiście każdej wiosny trochę je przycinam ,bo lubię jak mu zwisają takie długaśne łodyżki
TOSIA kompostownik już postawiony teraz tylko materiał trzeba zbierać ,żeby dziewczyny miały z czego tworzyć humus i rozmnażały się

ANDRZEJU jaki szlaban, a może z nami sie zabierzesz do Cieszyna ,bo już sie tam wybieram 2 lata i nie mogę dojechać

GRAŻYNKO na tyle ogródków to trzeba by było 2 dni

- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Jadziu piekny powojnik
.
A Ty to może kobieta murarka
- dzielna i pracowita jesteś .

A Ty to może kobieta murarka

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jadziu-to dno pod kompostownik?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Witaj Jadzieńko ...wpadam - co prawda urobiona po łokcie ...ale prze szczęśliwa ...ale człowiek głupi ...namęczy się ...i jeszcze ma satysfakcję . Ja na słońcu robić nie dam rady ...bo mnie oblewa pot i serce wali ....wolę chłodniejszą porę ...po południu , aż do zmroku . Jutro znów nie ruszę ręką , ani nogą ...ale to tak do dwóch godzin z rana dochodzę do siebie ...potem wszystko wraca do normy .
Piękna ta Twoja piwonia ...mam taką samą ...w tamtym miała dwa kwiaty , w tym ma cztery - a nie mam nawet kiedy zrobić zdjęć .
Jadziu powiedz mi taką rzecz ; dałam nawóz długo działający pod róże , czy specjalnie je jeszcze czymś potraktować p/ bruzdownicom , chorobom grzybowym ...a może rzucić im mikoryzę ? Do tej pory - a jest już trzy tygodnie róże od Bogdana się nie opuściły dwie ; Burgund i Aida ....są zielono brązowe gałązki ...co robić ...czekać ?
Próbowałaś ukorzenić Cecilkę - powojnik ? Pięknie wygląda na siatce ...miała bym osłonę przed wścibskimi nosami ( a co tam zaś grzebiesz , a potem zemdlejesz i na kogucie przyjadą ).
Mój Asao ...który może rosnąć w cieniu i półcieniu ma mnóstwo pąków w tym roku .
Buziaki

Piękna ta Twoja piwonia ...mam taką samą ...w tamtym miała dwa kwiaty , w tym ma cztery - a nie mam nawet kiedy zrobić zdjęć .
Jadziu powiedz mi taką rzecz ; dałam nawóz długo działający pod róże , czy specjalnie je jeszcze czymś potraktować p/ bruzdownicom , chorobom grzybowym ...a może rzucić im mikoryzę ? Do tej pory - a jest już trzy tygodnie róże od Bogdana się nie opuściły dwie ; Burgund i Aida ....są zielono brązowe gałązki ...co robić ...czekać ?
Próbowałaś ukorzenić Cecilkę - powojnik ? Pięknie wygląda na siatce ...miała bym osłonę przed wścibskimi nosami ( a co tam zaś grzebiesz , a potem zemdlejesz i na kogucie przyjadą ).
Mój Asao ...który może rosnąć w cieniu i półcieniu ma mnóstwo pąków w tym roku .
Buziaki

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Twoja cecilka cudna, moja bardzo marna!!! Będziesz jutro na targu?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
TOSIA wiesz ,że jestem szybki Bil a cały czas mnie to nurtowało i nie dawało spokoju .Musze jeszcze jedna warstwę dołożyć ,ale nie wiem czy jutro czy pojutrze .Na razie nie mogę tam nic wrzucać .Trawa by sie przydała
.Na targ nie pojadę jutro dopiero w sobotę ,bo ta budka w której chcę zrobić zakupy jest tylko w sobotę otwarta .
JAGÓDKO też mam dzisiaj dosyć ,ale dla wyprostowania kręgosłupa trochę siedzę
.Za dużo tego było na 1 dzień .Różami się nie martw .Spróbuj malutkie kawałki łodyżek obciąć to pobudzi je do wegetacji .Nie dawaj już żadnego nawozu i na razie nie pryskaj niczym .Cecile nie ukorzeniałam ,ale spróbuję puścić 1 łodyżkę po ziemi .Tak zrobiłam z Polish Spiritem i mam już parę sadzonek ukorzenionych i fajnie pną się w górę .Jesienią można je ciachnąć i będą z korzeniami .Ja kupuję tylko takie powojniki ,do których nie trzeba podpórek bo same sobie idą gdzie chcą .Cecile te zrośnie w półcieniu
EWCIU masz rację to dno pod kompostownik .Najpierw wyłożyłam płytami chodnikowymi, a potem zalałam zaprawą .Obudowa ze starego kompostownika .Wygląda na wielkoluda ,ale w sumie nie jest taki wielki
EWCIU jestem kobieta pracująca
Nie umiem usiedzieć na miejscu
te typy tak mają

JAGÓDKO też mam dzisiaj dosyć ,ale dla wyprostowania kręgosłupa trochę siedzę

EWCIU masz rację to dno pod kompostownik .Najpierw wyłożyłam płytami chodnikowymi, a potem zalałam zaprawą .Obudowa ze starego kompostownika .Wygląda na wielkoluda ,ale w sumie nie jest taki wielki
EWCIU jestem kobieta pracująca

-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Piękna ta Cecilka
moje po przycięciu jesienią słabo kwitną,
ale musiałam je odmłodzić

moje po przycięciu jesienią słabo kwitną,
ale musiałam je odmłodzić
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Boskie masz tulipany - napatrzeć sie nie mogę a cóż dopiero widzieć je w realu.
Coraz bardziej kusi mnie na nowo odtworzyć kolekcje wiosennych kwiatów .
Coraz bardziej kusi mnie na nowo odtworzyć kolekcje wiosennych kwiatów .
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu tulipany przepiękne....masz ich mnóstwo i naprawdę śliczne odmiany..... Te strzępiaste cudo.....
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Jadziu cudne te tulipanki i jeszcze nazwy ich znasz
znalazłam nazwę dla moich tulipanków jeszcze od mojej mamy
Jadziu bardzo Ci dziękuję za roslinki , które dałaś Tosi dla mnie

znalazłam nazwę dla moich tulipanków jeszcze od mojej mamy

Jadziu bardzo Ci dziękuję za roslinki , które dałaś Tosi dla mnie