Kochani dziękuję Wam bardzo za troskę
Wyszłam już właściwie z przeziębienia, ale za to kilka dni temu zdarzył mi się wypadek z ..
Zakładam ogrodowe obuwie i tu czuję że coś przeszkadza. Po odwróceniu buta wypadła jakby kupka kurzu, a po chwili zaczęła skakać w moim kierunku. Przestraszyłam się (w korytarzu stoi łóżko, a przed kaloryfer - remont), chciałam dostać się na łóżko i wywróciłam kaloryfer (który stoi przed łóżkiem).. Najgorsza była pierwsza noc (nie widziałam jak się ułożyć do snu). Mam stłuczoną stopę i boli mnie noga" na zewnątrz", pod kolanem (w momencie dotyku), ale jest coraz lepiej. A była to brudna nieco żaba
Wolę ropuchy - o czym świadczy choćby mój forumowy nick: Bufo - bufo= ropucha szara
Zosiu szkoda że fasolki są jednoroczne, ale świetnie się sprawdziły. Wcześniej przez dwa lata w tym miejscu sadziłam wiosną sadzonki jednorocznego chmielu japońskiego, był znacznie bardziej wymagający, no i atakowały go szkodniki.
Zakwitły już zimowity
Odmiana róży (okrywowej) The Fairy to rekordzistka w długości kwitnienia
Drugie kwitnienie krzewuszki jest znacznie skromniejsze niż pierwsze, jednak cieszę się i z tego
W ostatnim programie Mai w ogrodzie powiedziano że ten szarłat jest rośliną, której nasiona są wykorzystywane jako przyprawa.
Hm. Ciekawe. Mam nasiona amarantusa, nadają się do użytku tylko gdy są podgrzane (gotowane, pieczone, duszone, smażone).
Czeka mnie przesadzenie żywotnika Aurea Nana, w tym roku już nie. Ale może w przyszłym wczesną wiosną. Nie chciałabym jej stracić.