Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Witaj Aguniu.... no to przepadłaś ...popatrz tylko jak taki mały bąbelek potrafi zawrócić w głowie ...jest rozbrajający , nie dziwię się , że humor Ci dopisuje od rana .
To , co pisze Nela - odnośnie zachowań sąsiada - to jest obrzydliwe - tak , potrafi tylko człowiek - niestety ... ;:145

Chciałam Ci napisać kilka słów o tej Pani ...uważaj , nie daj się omamić pięknym roślinom na fotkach ...ja - niestety cztery lata temu dałam się i ...zamówiłam dziewięć małych roślinek za ...250 pln ...porażka ...po zimie sasanka papageno odmówiła współpracy ...miłek amurski nie zakwitnął do dzisiaj ...przylaszczka Mottled Leaf też mnie nie uraczyła swymi kwiatkami . Nawet nie mam pojęcia co się stało z cyklamenem coum v. abchasicum :shock: ...był ..., a teraz na próżno go szukać .

Miłego i słonecznego dnia ;:196 ...wiosnę czuć na maxa ...błękit nieba i słoneczko świeci :tan ....
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, ja zawsze wiedziałam, że "zagorzałą kociarą" się jest dopóki nie weźmie się pieska ;:306
Widzisz...mówiłam Ci nie raz, że caviś dla Was idealny :) Nie sądziłam jednak, że PanM tak szybko się zdecyduje :D Jednak wybór jego popieram w 200% ;:138 Nie dziwię się też, że Cię "wcina" co jakiś czas i wątek Twój wolniej się rozwija... znam to dobrze. Na moim "Nutkowym Blogu" na ogarzym forum, nie raz się ze mnie śmiali, że pewnie nawet tv nie włączam odkąd Nutka w domu :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga to jak u Ciebie piwonie i Rh na jednej rabacie to i może moje się nie zbuntują. Też mam na jednej rabacie i dlatego chciałam rh na wiosnę przesadzić ale może szkoda zachodu. Dawno tak masz je razem posadzone? bo ja dopiero jeden sezon.
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Dość rzadko bywam na forum ale widzę że u Ciebie nowy domownik, jakie te małe stworzenia są przeurocze, niech się zdrowo chowa i oby szybciej do wiosny pozdrawiam :)
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś, ja na kleszcze od końca lutego kupuję advantix, zakraplam na kark i przez parę tygodni spokój. :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

zaczynaja sie porady dla Aguni :wink: Jest bardzo dobra obroza , ma chyba 6 miesiecy skutecznosci ...ale to wet Ci na pewno poleci ,bo dostepne chyba tylko w gabinetach weterynaryjnych ;:108 Ale to na wiosne...jeszcze masz czas a dla maluchów to nie wszystko sie nadaje :roll:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agunia zajmujesz się malutkim dzieciaczkiem to i nie masz czasu na wątek ale jakieś zdjątka maleńkiej mądrej Saruni to bym pooglądała. :roll:
Przedwiośnie pełną gębą bo słonko ślicznie świeci, białe znika i widać już kopczyki na ogrodzie ;:3 tylko to wietrzysko jest wstrętne :cry:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majutku, obiecuję w najbliższym czasie kilka nowych zdjęć :) Pogoda wciąż nas nie rozpieszcza, jak to na przedwiośniu... jutro już pierwszy luty (premiera nowego singla Depeche Mode, w sklepach --> no musiałam tę wieść przemycić :D) i do wiosny z górki!
Doris, kleszcze u nas w okolicy są, co widzę po sąsiadkowej suczce (ciekawe czy się z Sarą polubią!), także na pewno ochronę trzeba psinie zapewnić. Kącik porad się otworzył :) Śnieg się u Ciebie rozpuścił?
Beatko, dzięki - dopytam jeszcze weta która opcja (zakraplanie czy obroża) będzie właściwsza :)
Joasiu dawno nie widziana, witam, dziękuję za sympatię i pozdrawiam :) W międzyczasie trochę się zmieniło, co widać po nowym domowniku m.in. :) Bywaj częściej!
Jolu, piwonie z rh rosną na rabacie już bodaj 3ci lub 4ty rok, więc spokojnie można sadzić, zapewniając im odpowiednio zróżnicowane podłoże.
Gosiu, jak widać PanM działa dość spontanicznie i często sprawia, że marzenia szybciej niż wyobrażenie o nich, się realizują :) Na forum cavisiowym nie siedzę, po prostu mam sporo pracy w pracy :)
Jagódko, ano można przepaść w tych szczenięcych oczętach :) Fajnie, że nie tylko nas ujmują!
Dzięki za słowa ostrzeżenia... prawdę mówiąc nie zamierzałam nic kupować, a raczej się rozejrzeć... sporo już zamówiłam przez internet i chcę sobie zostawić przyjemność zakupów na żywo, w sklepie ogrodniczym czy szkółkach... ja kocham kupować na żywo, mogąc dotknąć, powąchać, doczytać etykietę, a przede wszystkim wybrać daną roślinę osobiście. Przykro mi, że masz niezbyt dobre doświadczenia z tym sprzedawcą :roll:

PS. Ja zaniedbuję wątek?? a kiedyż to? ;-)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zamówiłam piwonie u M. Podstolca :roll: Zrobiło się na tyle wiosennie, że przeszłam się po ogrodzie(i przemoczyłam buty :evil:). Żyją sobie różne rośliny, róże także zielone, co wprawiło mnie w dobry humor :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aga, dzięki za odpowiedź. Pocieszyłaś mnie kobieto, będzie mniej pracy na wiosnę :tan

Sama właśnie też się pocieszyłam i zamówiłam 11 odmian lilii :heja

I teraz mam szlaban zanim się wiosna zaczęła ;:224 sama sobie go narzucam ;:222
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agus no powiem Ci ,ze ciagle kapie i kapie ale tego sniegu u mnie było na prawde duzo,jeszcze sie trzymaja zaspy solidne.... :roll:
Co do kleszczy to nie ma zartów, mała trzeba bedzie zabezpieczyc bo ta choroba odkleszczowa jest paskudna, choc znajome psiaki powychodziłay z dziadostwa...ale to grozne dziadostwo :twisted: Lekarz ci podpowie co najlepiej ;:108
Doszły nasionka ,pisałam u siebie ,dziekuje ;:4
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Aga! dziękuję za dobrą wiadomość - to a propos singla! Oj trzeba poszukać w Empiku. ;:oj Bardzo się cieszę razem z Tobą z tej kruszyny!
Niestety sprawa moich sąsiadów jest niemal beznadziejna! Do cywilizowanych ludzi brakuje im ze 100 lat świetlnych. Donos na niego wiąże się z tym, że skoro spalił te kocięta, nie ma śladu... U nich koty są jednosezonowe. Latem smaruję je preparatem na kleszcze, bo noszą ich z lasu tyle, że są jakby obwieszone koralami! Odrobaczam je też na koszt własny, ale nie żałuję. Piesek oczywiście wisi na metrowym łańcuchu. Udało mi się wymóc na straży miejskiej, kontrolującej umowy na wywóz śmieci i nieczystości płynnych, aby zwracali też ludziom uwagę na zbyt krótkie łańcuchy... Niestety moje interwencje zazwyczaj kończą się spojrzeniem z politowaniem, ze ja taka głupia jestem. Przerażające najbardziej jest to, że w momencie złożenia donosu muszę się liczyć z tym, że mój pies zostanie nakarmiony kiełbasą faszerowaną szkłem, bo to też tutaj normalne... a skórkę kota znajdę wywieszoną na płocie. Dlatego w trosce o swoje futrzaki muszę postępować niebywale mądrze.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Co ja widzę ;:oj pieska sobie sprawiliście? Ale słodka :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czekam na relację ze spotkania z rezydentami :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

aguniada pisze: PS. Ja zaniedbuję wątek?? a kiedyż to? ;-)
Teraz zaniedbujesz. ;:173
Tylko 3 strony miałam do nadrabiania ;:306
Nawet nie. Tylko 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”