Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Michałku, :wink: ja bym Ci chętnie trochę mojego śniegu podesłała. :lol:
W moim "sadzie" rośnie jedna jabłonka i też jest krzywa. :lol:
Nie było siły na zachodni wiatr, który ją mimo palików, od młodości ustawiał. ;:306
:wit
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Sad wygląda cudnie w tej porze roku maj ;:167 ;:215
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W nawiązaniu do sadu.
Mleczowo poczułem się jak bym był u siebie :D .
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Uwielbiam takie widoki ;:138 Sad, zielona trawka i mlecze. Moja córka, gdy była mała cieszyła się wołając radośnie: zobacz rośnie jajecznica ze szczypiorkiem ;:oj
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Calka przepraszam, zapomniałem odpisać. Oczywiście przestrzenie między drzewami będą zagospodarowane pod ziemniaki w najmłodszej części sadu :D
Kriss1515 Dziękuję, na pewno się dorobisz sadu tylko pospiesz się z jego sadzeniem bo zanim zaowocuje to minie kilka lat. Ale kawał życia przed Tobą, jeszcze niejeden sad zasadzisz ;:138
Krysiu To podeślij mi śniegu ;:168 Jest go bardzo mało słabo a boję się dzisiejszej nocy,z zapowiadanych -14 nie zrezygnowali, natomiast z dzisiejszych zapowiadanych -10 zrobiło się -7 ;:138 oby nocny mróz też się zmniejszył. Tak to u nas jest , że około 70% wiatrów wieje z zachodu, w niektórych regionach nawet więcej :wink:
Rewi Dziękuję, kwitnący sad i burza...czy może być piękniejszy widok :?: ;:oj
Romku Z tych mleczy tego roku zamierzam robić gnojówki do podlewania drzewek, tyle ich jest to trzeba jakoś wykorzystać :D
Marysiu Mufko Zrobiłaś mi ochotę na jajecznice, zrobiłbym sobie gdyby nie fakt, że już zjadłem śniadanie :D Ale za jakąś godzinkę można zrobić bo uwielbiam jajka ;:138
Dziękuję Wam za odwiedziny u mnie i życzę żeby te dni były cieplejsze od zapowiadanych i żeby wiosna już przyszłym tygodniu sobie o nas przypomniała i została już na stałe. Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jajecznica to całkiem dobry pomysł :wink: Jeszcze nie wiem, ile było, ale gałęzie drzew nie są białe, więc nie mogło być dużo. Słońce świeci, ptaki śpiewają-tylko śnieg mi się z wiosną nie zgadza :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo według prognoz to ostatni tydzień z zimą, według prognoz....
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Potem ma być podobno normalnie...Ale to jeszcze tydzień ;:202
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Mam już taką namiastkę, taki mini. Ale nie przeze mnie sadzony. Jabłonki już owocują- antonówka , zimowe , jakieś takie czerwoniutkie(bardzo dobre), dwie czereśnie niesmaczne i już myślę nad wykopaniem jednej i wsadzeniem jakiejś dobre tylko nie wiem jakiej, jest leszczyna (chyba krzewisata? ) Brzoskwinia ;:222 i węgierki z czego kilka już wykopanych.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

U mnie z mleczami podobnie :) W sadzie mi nie przeszkadzają...ale wyłażą na ogród, więc tam już tępię ;:14
W ubiegłym roku zrobiłam gnojówkę, ale były w niej też przekwitłe kwiaty - a więc nasiona - i bałam się w końcu zasilić nią ogród; przeczytałam na ten temat sprzeczne informacje, jedne- że nasiona nie szkodzą,, bo jak przefermentują, to już nie wzejdą, a drugie - wręcz przeciwnie...wolałam nie ryzykować... :wink:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Darmokocie, widać 'mleczne' sady są u nas regionalne ;) Ja bardzo je lubię, bo dodają uroku i rozświetlają trawnik po zimie.
Zresztą pisałam właśnie o tym (i teraz uwaga) w swoim wątku :wink:
A te aksamitki to prewencyjnie czy nicienie zaatakowały ci już sad ..?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewamaj damy radę ;:333 Już jesteśmy na końcówce zimy więc ten tydzień nas nie zabije, trzeba już tę zimę :pogon
Kriss1515 Bardzo polecam posadzić swój sad. Nie ma jak owoce ze swoich drzewek, nie pryskane, zdrowe i smaczne. A może masz trochę wolnej powierzchni do zagospodarowania? Jeśli tak to nie ma na co czekać, jedź do szkółki albo na targ po drzewka ;:215
Ewo gajowa Z mleczami wolałbym nie ryzykować. Zrobiłem tak ubiegłego lata z pokrzywami- podlewałem nimi sad, a czy wzejdą z nasion to się okaże za jakiś miesiąc....mam nadzieję, że nie :wink:
Pacynko Teraz to mnie zaskoczyłaś ;:oj Pędzę już do Twojego wątku :tan Aksamitki to tak na zaś wysiewam, nie zauważyłem objawów chorób na drzewach ale strzeżonego Pan Bóg strzeże :D
A u mnie po tych "gigantycznych" śnieżycach jest tak jak na poniższych obrazkach. Utworzyły się jakieś takie ciemne wydmy (prawdopodobnie wiatr zebrał drobinki ziemi z okolicznych pól), pięknie wyrzeźbione przez płot i drzewka przy nim rosnące. Niestety to jedyne miejsce u mnie i chyba na całej wsi gdzie jest więcej śniegu. W pozostałej części pokrywa śnieżno-lodowa zajmuje może z 50% powierzchni. Dziś zrobiłem czereśniom 'Kordiom' Kaptury z agrowłókniny , tulipany, lawendy i inne wrażliwsze rośliny poprzykrywałem wiadrami. Bardzo by było mi żal stracić przez ten mróz rośliny co całą zimę wytrzymały. Jeszcze dziś durne słońce świeciło jak wściekłe roztapiając śnieg, który spadł przedwczoraj zostawiając tylko takie byleco. Oby się nie sprawdziło zapowiadane -14*C w nocy :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A tak z innej beczki - widać już u kogoś kometę PanSTARRS? Wypatrywałem jej dziś lornetką ale chyba skryła się za chmury albo już za horyzont. Jutro polowania ciąg dalszy :D
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie zobaczyłem, że dziś u mnie wilgotność powietrza spadła do 10% - prawie jak na pustyni ;:oj
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Witaj Michałku!
Masz całkiem dużo śniegu. U mnie śniegu nie ma wcale. Ziemia łysa i zmarznięta, a w nocy mróz ma być nawet do 20 stopni! Ciekawa jestem, ile było w poprzednie noce, bo zauważyłam, że zmarzła większość odkrytych pędów róż ...
Cóż po łagodnej zimie, kiedy przedwiośnie traktuje nas takimi temperaturami :roll:
Oby to była ostatnia taka noc :D
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Bardzo bym chciał, ale niestety działka jest za mała na moje potrzeby. :;230 Jest kilka dobrych drzewek i chociaż tym się cieszę, ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”