Zielone Doroty cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone Doroty cz.2

Post »

Niezle... Linearis mam obie ukorzenione, z tego co widze maja sie niezle, czekam kiedy rusza ze wzrostem.
Kupilam dzis zielistke, 3 rozne zeby bylo smiesznie. Wiem, żadne mecyje, po prostu zielistka, ale w sumie ladna, a po drugie koty bardzo ja lubia jesc, wiec moze przestana mi kasowac liscie hibiscusa. I szybko sie rozrasta, wiec powinna nadazyc. jeśli bedziesz chciala maluszki, to beda - to rosnie jak pokrzywa.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzis ruszam do pracy,ale najpierw kilka zdjec ;:333
po spotkaniu forumkowym z Kinga-bardzo bardzo dziekuje;:196 ;:196
Obrazek Obrazek Obrazektak beda kwitly moje hibki-jak sie ukorzenia ;:224 ;:224 ;:224 :;230 :;230
robi sie juz pelno,a to jeszcze nie wszystkie rosliny w domu ;:224 Obrazek Obrazek Obrazekcytrynowo ;:108
Obrazekjeden z gomerow ma paka
a tutaj dwa leniwe gomerowskie ;:173 ;:173 Obrazek
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten Twoj busz jest fantastyczny. Przypilnuj tej fuksji o zielonych lisciach (Eva Boerg) - ma plamy od grzyba. Byla jechana fungicydem jak wszystkie, ale miej na nia oko bo nie jestem pewna skutecznosci srodka.
Wrzucilam fotke rozwijajacego sie Longhorna - jest u mnie. Mysle, ze to ciekawa odmiana.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No a zapomnialam jeszcze dodac moje dwa hibiskusy-Kinga moj zoltek tez zakwitl :tan :tan
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jest taki sam jak moj! ;:306 Ale juz ten czerwony jest zupelnie inny i w ksztalcie i w kolorze.
Mamy bilety. Lecimy 23. 09, wracamy 07.10.
Kinga
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Dorociu..ależ to raj po prostu wprost dla mej duszy stworzony.. ;:oj :tan :tan :tan

Kinga...Ty Brutusie..samolotem... ;:14
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic nie poradze, prosta ekonomia - bilety lotnicze = 190 funtow, podroz samochodem minimum 400, a my i tak sie skrobiemy.
Kinga
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51

Post »

Dorotko ale masz piękności ;:138 , wulkanlawa powalił mnie na kolana ;:306 lubię taki gąszcz jak u Ciebie i widzę że kochasz fuksje ;:215 Jeszcze wszystkiego nie zobaczyłam więc idę się gapić ;:65
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Niesamowity ten hibiskus od Gommera ;:oj . Faktycznie przypomina rozszalały wulkan ;:108 .
Fuksje jak zwykle przeurocze. Szczególnie rzuciła mi się w oczy ta z barwnymi liśćmi ;:215 .
Natomiast zdjęcia paprotek zwaliły mnie z nóg. One naprawdę są żywe ;:oj ? Nie są z plastiku? Oj, bardzo im służy conservatory - jeszcze nigdy nie widziałam tak zdrowych i ślicznych paproci ;:108 .
A co do hojek, to w wikipedii jest kilka potocznych nazw (http://en.wikipedia.org/wiki/hoja) :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Ale masz busz ;:oj czym ty będziesz oddychać ;:218
Hibki piękne...ten pełny jest super i kolor taki intensywny ;:215
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktoria_W pisze:Niesamowity ten hibiskus od Gommera ;:oj . Faktycznie przypomina rozszalały wulkan ;:108 .
Fuksje jak zwykle przeurocze. Szczególnie rzuciła mi się w oczy ta z barwnymi liśćmi ;:215 .
Natomiast zdjęcia paprotek zwaliły mnie z nóg. One naprawdę są żywe ;:oj ? Nie są z plastiku? Oj, bardzo im służy conservatory - jeszcze nigdy nie widziałam tak zdrowych i ślicznych paproci ;:108 .
A co do hojek, to w wikipedii jest kilka potocznych nazw (http://en.wikipedia.org/wiki/hoja) :) .
Najczesciej spotykam sie tu z nazwa wax plant. Obcykalam na "popularnym portalu aukcyjnym", "wax plant" i "hoja" pojawiaja sie roznolegle. Poniekad jest to zbieznosc z polska nazwa "woskownica" badz "woskowiec" - "wax plant" = roslina woskowa.
Kinga
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kinia ;:196 zaraz wkleje zdjecia hibkow,i czekam na fruitango zeby rozwinal paka :heja
Kasiu no wlasnie tlenu to tam jest duzo i super sie oddycha a jeszcze lepiej pije kawe,jak deszcz leje :heja
Wiktorio mnie tez bardzo podoba sie moj gomer,a fuksje z kolorowymi lisciami to mam od tygodnia-dostalam od Kingi-Crazydaisy-dziekuje ;:196
a paprotki zywe-rosna super widocznie klimat im pasuje ;:108
a co do linku,to nie wiedzialam,ze jest tyle hoi ;:oj
Gosiu Misiaczko ciesze sie,ze Ci sie podoba i zagladaj -zapraszam ;:196
Kasiu-Labko dla mnie to tez raj ;:333
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chcesz mnie zdrzaznic normalnie. :;230 Ok. Wyglada na to, ze z Hibkow 4 mam jeszcze takie co to nie wiedza czy chca zyc, ale 2 ukorzenialam moje, wiec nie wiem ktore sa ktore. ;:223 Klonik ten ostatni sie wzial i... nie wiem o co mu poszlo, ale zrzucil liscie i chyba ma dosc tego padolu. Fikus, ten co mial takie smiesznie dlugie liscie, tez jakis niepewny sie zrobil... Szeflere ciachnelam na pol bo tam byla odrastajaca galazka, wsadzilam w sloik z woda i czekam. Kurcze, ja nie wiem czy po prostu juz im nie za chlodno - wzielam wszystko ukorzeniane do sypialni bo tam najcieplej.
Mojego szalenca widzialas? 4 kwiatki dran ma na raz! ;:215

A to Ci chcialam pokazac:
Obrazek
Kinga
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kinga widze ze hoje sie przyjely ,
a teraz hibiskus i hoja-byla za paprociami i nawet nie wiedzialam ze tak sie rozrosla i dostala drabinke-z Polski :;230
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Pięknie podrosła hoja :) a ten żółty hibiskus fantastyczny
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”