Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Post »

Małgosiu bardzo lubie małe miasteczka...chciałabym w takim zamieszkac ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,cieszę się,że tu mieszkam,nie wyobrażam sobie zycia anonimowego w dużym mieście.Byłam w szkole w Toruniu i tego miasta wybitnie nie lubię i mam tez przykre wspomnienia z Toruniakami.Zeby była tylko praca u nas to byłaby juz sielanka,kocham sswoje miasteczko.

Mozna dojść do mnie z dwóch stron,jesienia i zimą obydwie strony niebezpieczne jak człowiek się sam nakręca.Jak pisałam nie ma zadneo oświetlenia i po południu czy wieczorem nie widać własnego czubka nosa.Jak mam konieczność dotarcia pieszo to z duszą na ramieniu i nakrecam się strasznie,widze wszystkich umarłych w trumnach,przypominam sobie wszystkie horrory.

Tedy musze iśc koło takich bagienek,latem pieknie,ale teraz mniej komfortowo.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Mogę tez iść drugą stroną jak dziewczyny z Torunia jechały do mnie,ale tam jest jeszcze gorzej,bo po obydwu stronach polnej drogi są same oparczyska.Teraz wiecie czemu tak trudno wytrzymać mi jesienia i zimą,a prawka nie mam niestety.Muszę liczyć na dzień dobroci dla zwierząt bliskich.

Obrazek

Obrazek

I tu już skręcam w swoje osiedle,bardziej swojsko,ale nie ma ani jednej lampy.Wczoraj chodził znajomy radny,zbierał podpisy od mieszkańców własnie dotyczące oświetlnienia tej ulicy,bo o asfalcie to nie ma co marzyc,jak nie ma nawet odsnieżania zima.

Obrazek

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może ktos jeszcze do mnie zajrzy to na dobre zakończenie dnia wszystkim...

http://www.youtube.com/watch?v=ZvP79a5m ... ture=share
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No zajrzałam...warto było ;:138 ale cudo te fontanny ;:167
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, ale piękne widowisko, aż mam ciarki. U nas w Toruniu też jest fontanna.. ale mniejsza. Wieczorami, przy oświetleniu różnokolorowych świateł i muzyki zrobione jest coś podobnego. A dlaczego nie lubisz Torunian, przecież nie jestem taka najgorsza ;:145
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ja również :heja , ale muszę jeszcze raz je obejrzeć ze spokojem w domu, są ekstra, tu się nie da (w pracy) nawet 5 minut spokoju ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu dzięki Twojemu nastrojowi melancholijnemu obejrzałam Twoje miasteczko Rypin. Kojarzy mi się z nadmorskimi miejscowościami z wakacji. Cisza spokój, raczej senny nastrój. Kościół jest tylko ewangelicki? Nie wiem ile domów jest na Twojej ulicy ale u nas jest przepis że przy siedmiu kładą asfalt i odśnieżają, nie w pierwszej kolejności ale jednak. Sklepik Twój w całym tego słowa znaczeniu? był czy jest dalej?
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Małgosiu,ale cie wzięło na wspomnienia ;:168 No,ale widocznie tego potrzebowałaś :) Piękne zdjęcia ,a humor i werwa wrócą ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,zobaczyc w realu takie widowisko to by dopuero było.
Tereniu,nie pamietam kiedy byłam ostatni raz w Totuniu,ograniczam się do przejazdu,ewentualnie ten fyrtel z leroy metlain.Duzo by mówić o ludziach jakich spotkałam kiedyś,zmiany stancji itd itp
Ilonko,efekt jest wspaniały,ja juz kilka razy oglądałam.
Marysiu,moje miasto to miasto emerytów,po południu nie ma nawet ludzi chodzących po sklepach,zycie jedynie widac na osiedlach.Kościoły są dwa,pokazywałam je.Na osiedlu w tej chwili jest około 12 domów,jak miasto nie ma kasy to nic sie nie zwojuje.Sklepik mój,ale wynajmuję go teraz,mam jeszcze jeden duży na osiedlu,ale tez wynajmuję.To,co kmiałam w handlu osiągnąć już osiągnęłam i koniec,wypaliło się wszystko we wmnie.
Lucynko,fajnie nieraz obejtzec sobie gdzie kto mieszka,łatwiej kojarzy się osobę.Zresztą część tych drug jest wam znana przeciez.

Obrazek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Widziałam tą fotkę na fc :tan Ślicznie razem wyglądają ;:138 Pozdrów ich Małgosiu ;:196
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witam :wit
Tak sobie zacząłem spacerować po twoim ogrodzie, więc teraz się wpisuję, aby znów Cię gdzieś nie zgubić
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dziękuję Ci Małgosiu za pokazanie swojego miejsca dzieciństwa i młodości , a także Twego miasteczka ;:196 . Oj , nie tylko Tobie zbiera się na wspomnienia , melancholia , nostalgia i tęsknota za tym , co już nie wróci ;:145 . Ale co przeżyliśmy w życiu - to nasze , bo było fantastycznie , chociaż bez blichtru , ale za to jedyne w swoim rodzaju .
Widzę Twoją przyszłą synową , a wiesz , że pasują do siebie - a tak nawiasem mówiąc ...to Ona wygląda niczym Twoja córka ;:108 .
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu pokazałaś piękną kronikę swojej miejscowości i okolic .
Taka mała ojczyzna. ;:108
Młodzi uroczo razem wyglądają i widać, że z Marty fajna dziewczyna. :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajną będziesz mieć synową i oboje tworzą ładną parkę .Nadszedł wspomnień czar nie tylko tych ogrodowych .Czasem też zachodzę w miejsce mojego urodzenia i z łezką w oku przypominam sobie te chwile .Teraz trochę się tam zmieniło .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko,szkoda,ze nie mozna cofnąć czasu,ale po drugiej stronie cos musi byc,więc chyba na tym się nie kończy.Tez uważam ,że młodzi sa podobni do siebie,to samo lubią,to samo ich interesuje i smieszy.Oby nie zniszczyli tego.
Tereniu,nasze miasto jest baaaaardzo stare.Ten pomnik,który pokazałam to na upamietnienie satrego koscioła i cmentarza z 1341 roku.Kościół był zbudowany poza grodem,a Niemcy w czasie okupacji rozebrali go.
Jadziu,to chyba przez tą pogode nachodzą nas takie łzawe wspomnienia do lat,kiedy człowiek zył beztrosko,był młody,nie myslał,ze tyle już za nami.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”