Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

Ależ piękne dywany kwiatowe ;:224 ;:224
Ten rózowy tulipan najbardziej przypadł mi do gustu :D
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepiękne pole tulipanów :D Najbardziej spodobała mi się możliwość wykopania roślin.
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tylko pozazdrościć podziwiania takich widoków na żywo! Czuć ich zapach i jeszcze zabrać co nieco do domu
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Iwonko na dwóch polach czyli tam, gdzie łany tulipanów i tam gdzie łany żonkili i hiacyntów można było kopać do woli, ale oczywiście trzeba było za to zapłacić z tym, że ceny dość przystępne tulipanki po 1,00zł za cebulkę z kwiatem, hiacynty po 1,50zł a żonkile po 0,50zł jak się brało więcej, to można było co nieco utargować, zależy na kogo się trafiło.

Jagusiu pobuszowałabyś a jakże, bo będąc tam nie idzie się oprzeć, nawet mój M się w końcu już pytał, które jeszcze chcę ;:306, w domu zrobiłam rachunek sumienia i nie wyszło tak źle za około 80 cebul z kwiatami wydałam 60 złotych, owszem jakby doliczyć inne zachcianki, to wychodzi troszkę więcej, ale od czasu do czasu człowiekowi jakaś rozrywka też się należy. Wierszyk bombowy ;:63

Aniu, one wszystkie były piękne, wbrew pozorom ten różowy wyszedł najładniej na zdjęciach, a te ładniejsze od niego wyszły z kolei dużo gorzej, dorwałam odmianę tulipana Unicum, jak sama nazwa wskazuje unikat, który ma liście z białym obrzeżem, a na jednej łodydze co najmniej trzy kwiatki, pewnie już znany ale ja go nie miałam, a bardzo mi się spodobał, jak inne zresztą ;:306

Łukasz witaj :wit fakt fajnie, że można samemu je wykopać, ale organizując coś takiego nie po raz pierwszy firma powinna zaopatrzyć się w szpadle wiedząc jak głęboko są posadzone (maszynowo) i jak ciężko je wykopać, a dając łopatki, które po pierwszym razie się łamią i kilka sztuk na taką ilość osób, większość tych kwiatów ulega zniszczeniu, owszem cebulki zostają, ale i tak szkoda

Kasiu bardzo się cieszę, że jednak pojechałam, bo znów bym potem gadała, że trzeba było jednak pojechać i mówiła, że za rok na pewno, a tak za rok może pojadę, ale gdzie indziej, a ich zapach na prawdę jest oszałamiający, nawet teraz w domu, wieczorkiem postaram się znów wstawić kilka zdjęć, tym razem tych w wazonie.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ilonko,wszystko u ciebie kwitnie,nawet drzewka,jednak masz cieplej.tEZ BYM SOBIE CHETNIE POKOPAŁA W TAKICH ŁANACH TULIPANÓW I NARCYZÓW.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Oj te łany tulipanów ,przypominają mi działkę ,którą zakupiliśmy z M,tulipanów miałam mnóstwo,widok niesamowity ale też i pielgrzymki wykopujących cebulki ,to było nie do zniesienia ,powykopywane dołki ,połamane kwiaty istna masakra , teraz pozostały już tylko pojedyncze kwiaty,które bez wyrzutów sumienia zrywam do bukietu :wit

PS.Mają sposoby na klienta ,tylko czy one przyjmą się w ogrodzie???
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu drzewka kwitną, ale za ciepło niestety nie jest, więc nie ma je co (kto) zapylić, czasami brzęczą, ale w sumie jest ich mało, więc owoców za dużo chyba też nie będzie, można nawet powiedzieć, że jest dość chłodno, co w przypadku tulipanów i hiacyntów jest chyba wskazane, bo kwitną już drugi tydzień, to znaczy nie przekwitają tak szybko jak wówczas, gdy jest ciepło.

Marzenko, a dlaczego mają się nie przyjąć, rzecz jasna, że te cebulki trzeba teraz przesuszyć i wsadzić do ziemi dopiero we wrześniu, wiadomo, że teraz wsadzone miałyby problem z zaadaptowaniem.

Dzisiaj dzień dość chłodny i przekropny, więc robię co nieco w doskoku, ale wszystkie dalie, canny, mieczyki i krokosmie wysadzone, roślinki, które były zadołowane w miejscu, gdzie ma być oczko przesadzone do doniczek, no i mogę zacząć kopać, ale mam na razie lenia, więc powstawiam troszkę zdjęć, a potem może się zmobilizuję, a jak nie, to zacznę jutro od rana.

obiecane wczoraj ścięte kwiaty w wazonach, miałam ich tyle, że dostała i teściowa i synowa
Obrazek

Obrazek

wczoraj doszły też następne aniołki, jeden figlarny
Obrazek

i jeden muzykant
Obrazek

Obrazek

a to moje figlarne ;:306 urwisy Alusia i Kubuś
Obrazek

i takie tam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ilonko Twój ogród mnie zauroczył .Te Twoje rabatki i aniołki są takie przyjemne dla oka ,można je oglądać i oglądać .Pięknie . ;:215
Awatar użytkownika
narval
100p
100p
Od: 31 paź 2008, o 23:28

Post »

Tez myślałam, aby się wybrać na wystawę tulipanów, ale może za rok :)
Bardzo mi się podobały te lawendowe i ceny rzeczywiście bardzo przystępne.

Odnośnie Hakonechloa - nie dalej jak wczoraj oglądałam ja w sklepie internetowym. Małe sadzonki jednak były i nie zdecydowałam się. Chętnie jednak będę obserwować jak u Ciebie Ilonko rośnie.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, bardzo dziękuję, cieszę się, że mój ogród potrafi już zauroczyć, choć wciąż jeszcze dążę do tego by był piękniejszy, plany są, ale do wszystkiego potrzebne są niestety pieniążki, których nigdy za wiele, ale powolutku, małymi kroczkami do celu.

Sylwia naprawdę warto się przejechać, zobaczyć i pobuszować, ale nie zapomnij jak będziesz się wybierała, zabrać ze sobą szpadla lub co najmniej dobrej łopatki. Na trawki wciąż czekam mam nadzieję, że w tym tygodniu już do mnie dojdą.

Pogoda idealna, jest naprawdę pięknie, ponoć Zubilewicz mówił, że przymrozków już nie będzie, oby im się sprawdziło, bo ja już co nieco powysadzałam i szkoda by było, poza tym na nic innego nie mam siły, bo od wczoraj jestem tak przeziębiona, że szkoda gadać, więc resztę prac zostawiam jak mi przejdzie (nawet siły nie miałam wczoraj, by powstawiać zdjęcia, no i mam straszne zaległości w waszych ogrodach, ale obiecuję, że nadrobię), za to panowie ;:63

wzięli się za kompostownik, dziś został wylany fundament
Obrazek

a przy okazji, w sumie dzięki wnukom, które pomagały jak mogły (które strasznie się ucieszyły, że będzie oczko wodne, szczególnie Kubuś, który ma obiecaną rybkę od sąsiada) zaczęli wykop pod małe oczko ;:306, które takie małe chyba nie będzie, bo rybka musi mieć więcej miejsca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

powysadzane roślinki

w skrzynkach kocanki, bluszczyk kurdybanek, kalie, aptenia, plektrantus nico, niskie dalie, szczawiki
Obrazek

begonie
Obrazek

Obrazek

kobea, którą musiałam ściągnąć z firany, przesadzić i dać podpórkę (druga jeszcze w domu)
Obrazek

Obrazek

kasztanowiec
Obrazek

surfinia
Obrazek

i troszkę kolorków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tulipan papuzi Erna Lindgren
Obrazek

Obrazek

Obrazek

białe za nimi to Parrot
Obrazek

tulipan papuzi Rococo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

tulipan pełny Peach Blossom
Obrazek

Obrazek

tulipan Salmon Van Eijk
Obrazek

tulipan Queen of Night
Obrazek

Obrazek

tulipan strzępiasty Queensland
Obrazek

Obrazek

tulipan strzępiasty Honeymoon
Obrazek

Obrazek

tulipan pełny Pink Star
Obrazek

nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

magnolia wczoraj
Obrazek

i dziś, kwiaty ma większe od mojej dłoni
Obrazek

tawuła szara Grefsheim
Obrazek

migdałowiec
Obrazek

serduszki
Obrazek

Obrazek

na koniec pies z dredami
Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Oczko ciekawie się zapowiada... tak w kształcie jak w wielkości...
i ciekawa jestem tej rabatki pierwszej...
ładna kolekcja tulipków... coraz bardziej mi się podobają te strzępiaste, a żadnego w ogrodzie nie mam...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz tyle odmian, że aż w głowie się kręci!
Muszę się cofnąć w Twoim wątku i doczytać, gdzie kopałaś kolejne cebulki!
Wnuki zagnałaś do roboty! Dobrze! Naucz ich wszystkiego, niech potem obrabiają! A Ty bedziesz przechadzać się i wąchać kwiaty! ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22

Post »

No ładnie! Biedne dzieci tak wykorzystywać!Niby mówią że to dziadkowie wnuki rozpieszczają, a tu co? Muszą kopać. Ciekawe kto pranie będzie robił? Mama czy babcia.
A fotki z tulipanami super. Już jestem ciekawa jak będzie wyglądać z tymi nowo zakupionymi.
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Dlaczego ja się tu jeszcze nie wpisałam?Przeciez zaglądam ;:124 No dobra już się wpisuję ;:224 bo znowu mi uciekniesz...
Dzieciaki im bardziej figlarne, tym fajniejsze :D Ile mają lat?
Tulipanki przepiękne.Widać że cały czas coś sie u Ciebie dzieje.
Wyniosłam dzis na balkon moje begonie.Mam nadzieję że będą ładniej kwitły niż w ubiegłym roku ;:65
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Ale cudne masz te tulipanki i widzę że niektóre identyczne jak nasze ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”