Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Post »

Na pierwszym foto to ta sarenka...dziwna jakaś ;:306
A tak serio to wiem o czym piszesz...my póki co też nie mamy ogrodzenia i też przyłaziły ale odkąd nocą psy latają luzem jest spokój...buszują po polach.
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39

Post »

Joluś rzeczywiście dziwne te sarny u Was ;:224 ;:306 -kota mi przypominają :lol:
No a poważnie to u nas jest to samo tzn tak dokładnie u mnie to nie bo mojego maciupkiego pieska się boją,ale juz u sąsiadów którzy notabene tak jak i ja nie maja ogrodzenia to istna plaga,wszystko zniszczone łącznie z młodymi drzewkami :(
Żadne straszydła ani inne dziwactwa ich nie odstraszają...
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

;:306
Ale u nas jest płot...tylko za niski ;:223 .W zeszłym roku nie wytrzymałam i dostukałam do niego ''barykady'',z kołeczków i sznurków ;:224 .Mało jeden rogów nie zgubił,jak wyskakiwał ;:224 :;230 .No i sznurki ;:222 .Ale się schytrzyły i wskakują przez ogródek teściowej,bo są połączone jednym płotem ;:174 ;:223.U teściowej nie nabijałam :roll:
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To teraz nie pozostaje Ci nic innego jak tylko szurać do tesciowej i tam kołki nabijać,choć nie wiem czy to co pomoże ;:185
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak bym zrobiła,ale obawiam się,że teściowej się to nie spodoba :? ;:224
Mnie z resztą też nie bardzo podoba.Ale póki innego ogrodzenia nie będzie ,musi tak być.

A planuję-jak już robić ogrodzenie,to przesunąć płotek do miedzy z sąsiadami i drogi głównej ;:224 .Jak szaleć,to szaleć :wink: .Więc muszę kupić ''świnkę'' by uzbierać na taki długi płot ;:224 ;:306
Ale wtedy,to trzeba by najpierw zaorać tą łąkę co jest za starym płotem.Albo i randapem najpierw ;:224
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambitne plany,trzymam kciuki ;:333 ,a tak nawiasem mówiąc to wnet mi tych kciuków braknie ;:224 ;:306
poszukuję ,sprzedam
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobiłabym nu nu ale nie mogę ikonki znaleźć ;:222
Wszystko by było do zrobienia-gdyby mój M. nie miał tyle innej roboty ;:223
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś skąd ja to znam :?: :( ;:196
a nu nu u mnie jest na ostatniej stronce :;230
poszukuję ,sprzedam
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:306 ,a ja zapomniałam,że tam jest jeszcze 1 stronka ;:306 .Mało tam było ikonek,to nie zaglądałam.
Awatar użytkownika
nusia
1000p
1000p
Od: 3 mar 2007, o 18:43

Post »

Jolu :wit
Zaległy komentarz...
Storczusie piękne,i cena bardzo atrakcyjna. ;:173
Hippeastrum cudna czerwień ;:167
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Troszkę szkoda roślin może masz jakieś siano lub obierki z ziemniaków marchwi wtedy nie powinny Ci niszczyć ogrodu :wink:
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Moja siostra mieszkająca na Warmii ma kłopoty z lisami.
Wynoszą jej kury z kurnika i to w dużych ilościach.
Nie masz lisów masz sarny.
Powinniśmy żyć w symbiozie z przyrodą , ale czasem to bardzo trudne.
Ja mieszczuch , więc tylko się przyglądam waszym zmaganiom.
Do mojego ogródeczka tylko koty bezpańskie i młode sroki wpadają.
Szkód specjalnie nie robią , ale czasem śmieszą.
No może poza tym , że sroki wywleką doniczki z kwiatkami na trawnik i coś uszkodzą w doniczce.
Ja to jakoś przeżyję.
Wystawiam na lato doniczki do ogródka , więc liczę się z tym, że coś może się zdarzyć.
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Joluś na takie klopoty ze zwierzyną to ta siatka leśna co wzdłuz autostrad widać .Ona jest dość tania i różne wysokości i gęstości a rolka 50mb. Szukaj na all. :)
a tu masz pomysły i insiracje na robótki szydełkowe...temat odżył to zaczęłam dostawać znowu z tego tematu subskrypcję na meila :D
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=165826
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nusia dziękuję.
Rewi pisze:Troszkę szkoda roślin może masz jakieś siano lub obierki z ziemniaków marchwi wtedy nie powinny Ci niszczyć ogrodu
Hm.I tu włożyłaś kij w mrowisko ;:224
Te jelenie nie przychodzą z głodu,tylko z wygody ;:224
Jeszcze tego brakuje,żebym dożywiała ;:222 .Nie dość,że zboża nam niszczą,warzywa wyjadają,ziemniaki,truskawki wygryzają(krzeczki),Drzewka owocowe ogryzają,kwiatki,to mam jeszcze dokarmiać :shock: ?
Mają wkoło dużo otłogów i traw,nie wspomnę o oziminach :roll: .W lesie też są mchy i trawy.A nie ma aż tyle śniegu-że się nie dogrzebią .
Od dokarmiania,to jest nadleśnictwo i Wigierski Park Narodowy :? Jakoś odszkodowania to niezbyt chcą wypłacać ;:224

A obierki,to moje świnki lubią :wink:
Sorki,nie chciałam by jakoś agresywnie wyszło.Jeśli tak to przepraszam.Ale biednemu rolnikowi zawsze wiatr w oczy.Zwierzęta robią szkody,a Park karze ogrodzić,bo za dużo muszą nam płacić :shock: ,za szkody.A ja bym wolała-drożej sprzedać zboże co mi wyrośnie(bo Park wylicza ile zjadły zwierzęta (tu widzi mi się pracownika parku)i bierze najmniejszą cenę z ''rynku'')-niż dostać odszkodowanie.
Po prostu ,wydaje mi się,że zwierząt jest z roku na rok-coraz więcej.Kiedyś było nie do pomyślenia,by o 10 w dzień zobaczyć stado jeleni,koło drogi.I to wcale nie uciekających :shock:
Nie mam nic przeciwko zwierzętom-dokarmiam ptaki,bo mi szkody nie robią.Lubię też zobaczyć jelenia,łosia ,sarnę czy lisa.Podziwiam-jak każdy co żyje na wsi i ma kontakt z naturą.Na zdjęciach też są milusie.Ale czemu mają mi kwiatki jeść,gdzie jednak mam płot,a kwiatki przy samym domu rosną :roll:?
To tyle sobie pogadałam ;:224.Rewi,wiem,że chciałaś pomóc,ale nie znasz życia na wsi. Dziękuję,za szczere chęci,ale nie skorzystam.Jak ''zanęcę'' jelenie obierkami,to dopiero będę miała szkody :shock:

mrinwestor .Masz rację.Dziękuję ;:196
IkaD pisze:Joluś na takie klopoty ze zwierzyną to ta siatka leśna co wzdłuz autostrad widać .Ona jest dość tania i różne wysokości i gęstości a rolka 50mb. Szukaj na all.
a tu masz pomysły i insiracje na robótki szydełkowe...temat odżył to zaczęłam dostawać znowu z tego tematu subskrypcję na meila
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=165826
Iwonko,zastanawiamy się nad grodzeniem pól.Pewnie na działkę przy domu-kasy nie starczy.Myślimy by ogrodzić pola najbliżej lasu,bo tam masakra,co się wyrabia.W zeszłym roku w ogóle nie kosiliśmy gryki na jednym polu-takie były szkody.Drożej by paliwo wyniosło-niż by się namłóciło ;:223
Dzięki za link ;:196 .Byłam tam zarejestrowana i też przychodzą powiadomienia.Ale jakoś nie zaglądałam.
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To racja-jak byś zaczęła jeszcze dodatkowo karmić je to juz bys sie od nich nie ognała,a na samej karmie by sie nie zatrzymały niestety...
U mojej mamy dwa tygodnie temu przed samym domem sie pokazała i żeby było ciekawie to podskakiwała wokół psa jakiby chciała mu pokazać w jakim poważaniu ma jego szczekanie,komicznie to wygladało ale jak tak sie nad tym zastanowić to okazuje się,że już nawet i psów się nie boją
A szkody robia straszne i lesnictwo podobnie jak i u Ciebie Jolu ma to gdzieś...
poszukuję ,sprzedam
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”