Oj tam muśnięty, nie muśnięty, najważniejsze, że ładny w naturze też się wszystko parcha i zyje długo i szczęśliwie. Gdyby nie było krzyzówek, świat byłby monotonny
Gosiu Piekne te bukiety Satynki ach, nie moge sie juz doczekać moich Jak patrzę w Twoje i Oli Gymnolki to czas oczekiwania na moje kwiatuszki strasznie sie dłuży Ale dzisiaj piecze sie na słoneczku cały dzień. Mam nadzieje, że mnie zaskoczy jak wróce do domku
Cudne kwitnienia! Nawet mnie ruszyły wieści o dostawie kaktusów w markecie i zajechałam sobie chociaż popatrzeć...ech...jeden już, już wędrował do koszyka, no ale nie da rady
nolina pisze:Nie pokazywałam jeszcze moich nowych roślinek od Jana
Zaczynam przygodę z Adenium obesum
To dwa z czterech które dostałam
...a to mój ulubiony ogródeczek,bardziej rozrośnięty
Nooo, wreszcie na pierwszym planie coś do pooglądania
To z prawej nad tym kolczastym tak sobie wygląda jak palma kokosowa
A właśnie a gdzie te kokosiki ? Sama je wciągnęłaś ?
Ten śliczny ogródeczek to pewnie już wkrótce będzie trzeba powiększyć
Ha ,bo Ty nie wiesz co masz i co komu wysyłasz tak to jest Palma kokosowa
A ogródeczek jeszcze trochę ...musi być tak ciasno to ładniej wygląda
A właśnie Janku czy ja mogę w tym roku przyciąć te kokosy chciała bym ,aby się rozkrzewiły
Małgoś, ja tam nie pamiętam kiedy one zeszły z taśmy ale mniej więcej listopad ?, grudzień ? czyli to jeszcze małolaty więc ja tam dałbym im jeszcze spokój. Chociaż z tego co pamiętam to Tomek chyba takie już gonił po domu z brzytwą
Aga jeszcze w pąkach
Powiem Ci tak po cichu żeby nie zapeszyć ,chyba ma trzy pąki E. rigidissimus var. rubrispinus i coś wychodzi z boku Sulcorebutia rauschii.
Nie jestem pewna czy to pączki bo to ich debiut,ale było by fajowo