Mój fijoł 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 6

Post »

Janek, odziedziczyłam olbrzymią wierzbę, która jednocześnie sprawia mi wiele zmartwień (kruche gałęzie i konary :shock:) i radości (pszczoły wiosną). Dąb rośnie poza granicami mojej posesji, ale liśćmi śmieci. Jest jeszcze duży klon, który czasem widać. Okolica nie jest tak pofałdowana jak w pobliżu Olsztyna, ale widoki na pewno nierówne :wink: Lubię widok z okna i podwórka na pagórki. Trawnika na szczęście nie mam-fryzjer zarabia ciężkie pieniądze za regularne koszenie łąki :wink:
Lineta, zdjęcia lipcowe budzą miłe wspomnienia :D
Iwona, jeszcze zima nie przyszła, a ja już tęsknię za latem :( Jesieni mało było, ciągle padało. Pociesza mnie tylko świadomość, że zimą się przynajmniej nagadam na forum-na zapas :D
Ewa, padało wieczorem-w dzień znów chlupał trawnik :(
Majka, rano było pięknie, pogoda się zepsuła po południu, a wieczór okropnie zimny :( Czarnuszkę polecam, bo piękna i nie tak kłopotliwa jak onętek. Onętki mają potężny jak na jednoroczną roślinę system korzeniowy. Zawsze wyrzucam je z wielką bryłą ziemi :evil: A czarnuszki szybciutko wylatują jesienią :D
Kasia, wybór M-tylko tę jedną roślinę chciał z katalogu :wink: Polecam Fujimusume-kwitł u mnie bez przerwy,nie chorował, a błękitny jest. W sam raz do bladawców ;:oj

Fujimusume maleńki, ale jaki niebieski :D
Obrazek

Dzikość w lipcu :wink:
Obrazek

Już drugi rok mam te mieczyki, teraz też wykopałam. To chude i suche to czosnek bułgarski.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewo, pospacerowałam u Ciebie. Tak tu pięknie i kolorowo. Dzięki Tobie odkryłam też nowa cudną roślinkę czarnuszkę,myślę że dzięki Tobie zagości w przyszłym sezonie w wielu ogrodach. Cudne kompozycje wychodzą Ci intuicyjnie ,wyczytałam że nie zamierzone wiec czysty talent . Pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Moniko :D Mam ogród, w którym koty sieją czarnuszkę :;230 Wiatr w tym roku mi przyniósł sit i pałkę wodną-natury nie zatrzymam. Czarnuszkę polecam z całego serca, choć w ogrodzie formalnym byłaby trochę nie na miejscu, ale w każdym innym świetnie pasuje do wszystkiego :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zanim pójdę spać, bo ledwie żyję, pokażę kilka zdjęć z soboty :D
Obrazek

Obrazek

Ville de Lyon.
Obrazek

Dr Ruppel.
Obrazek

Jan Paweł II.
Obrazek

Andromeda.
Obrazek

The President.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A skad masz takie pieknosci malenkie? Szare jest piekne - no slodki no ;:167 Ja sie chyba bialego kociambra dorobilam :wink: Jakas kotka sie w okolicy okocila i 3 maluchy byly, każdy znalazl sobie nowy dom sam z siebie. Jedna sasiadka przygarnela jasnego pregowanego rudzielca, drudzy sasiedzi ciemna szyldkrydke a do mnie bialas przychodzi - na razie jest nieufny-a (nie wiadomo co to) ale jedzenie pochlania i widze ze wieksza czesc dnia spedza w ogrodku - tyle ze jak wychodze, to zwiewa.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ewka a co to jest to drobniutkie obok róży i czarnuszki ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewuś, wiem, że tych zdjęć nie pokazywałas. Znam prawie na pamięc Twoje zdjęcia.
I wiem, że wrzesień i październik był dla Ciebie trudny.
Ale ciesze się, że własnie takie dni jak teraz zostawiłas pocieszacze.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuś śliczne maluszki ;:167 a ogród też śliczny, zwłaszcza to zestawienie z czarnuszką. ;:215
Ja odętek nie wyrywam tylko ucinam niziutko a wiosną same się rozsypią jak przemarzną. ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, kotka Sasza się na nas obraziła i wyprowadziła się latem z domu. Wróciła z kotami :evil: Teraz małe mieszkają w domu i tupią. Na szczęście są już chętni na koty :D Białe też ładne :wink:
Grażyna, to może być gipsówka :D Dostałam od sąsiadki sadzonkę-dwa sezony czekałam, bo wolno kępa przyrastała.
Gosia-ciągle fotografuję to samo :D Teraz może przybyć tylko zdjęć kotów, jeśli dadzą się "złapać". Uciekają, kiedy widzą aparat :D
Majka, część odętek wycinam, część wyrywam, bo się rozbestwiły :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Kotki przemiłe Obrazek, czarnuszkę miałam 2 lata temu liczyłam na samosiew ale niestety żadna siewka się nie pokazała .U mnie sucho i samosiejek poza chwastami trudno się doczekać. Piękna pogoda u mnie dzisiaj słoneczko ,bezwietrznie , wybieram się wnet na działkę znowu coś tam cos tam zrobić...obciąć,przysypać kompostem,może /zagrabić ale niechętnie :cry: /M wykopuje jabłonkę, która co roku rodzi ale większość owoców ma od środka zgniliznę więc szkoda ją trzymać a M ma zajęcie bo warzywa wykopane,kosić nie trzeba więc stał nademną ;:145 i mnie popędzał a ja biegałam jak oszalała wśród moich rabatek.Bo opóźniona byłam bardzo i myślałam,że wszystko zostanie na pastwe losu...ale już dobrze ;:108
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Ewo jakie rozkoszne kłębuszki ,zwłaszcza ten na pierwszym planie a jakie niebieściutkie oczka mu wyszły ;:167
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

lubię zdjęcia jesienne z ogrodów i tutaj też masz wspaniale . Ja też lubię kociaki i to bardzo :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ale mordeczki ;:oj , kotka poczuła zew natury ;:224 Chyba trudno uchronic kotkę przed niechcianym potomstwem jeżeli nie jest wysterylizowana? Nigdy nie miałam z tym problemów bo mam kocura natomiast złośnik jeden lubić podlać coś czasemObrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Bialas zdecydowal sie dzisiaj zwiedzic chalupke po jedzeniu ;:108 na razie bardzo plochy jest ale dal sie podrapac pod broda i zaczyna reagowac na dzwiek chrupek wsypywanych do miski - zjawia sie po pewnym czasie nie wiadomo skad hihi
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, jaka ładna ikonka :D Współczuję biegania, bo w stresie średnia przyjemność pracować, ale masz porządek. Zazdroszczę :D
Monika, to całkiem małe koty :D Ten akurat ma takie niebieskie oczka.
Sangwinaria, jesień się prawie skończyła :( Coraz zimniej, będzie w nocy przymrozek...
Ewa, do tej pory się udawało :( Koty fajne, tylko męczące.
Jule, robi się odważniejszy. Koty nie są głupie, ten już wie, że może być mu znacznie cieplej, niż do tej pory :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”