Aguś widzę, że sadzisz wrzosiki To naprawdę śliczne krzewinki, ja myślałam, że wszystkie straciłam po zimie, jednak większość pięknie się zregenerowało i już zaczęły kwitnąć
Kochani - sorry, że odpisuję ogólnie - nic nie sadzę, bo leje ... Przyjechałam do domu dość późno (korki, zakupy), zrobiłam zdrowy obiad (dorsz w pomidorach), rozpakowałam wrzosowisko, rozwiozłam i wstępnie rozplanowałam... Poznajcie Afrodytę, Atenę, Bonitę, Jette i Sandy oraz żurawinę gratis ;-) Sadzonki są piękne, zdrowe i dorodne, przesyłka zapakowana wzorowo - czegóż więcej chcieć
Pojedyncze zdjęcia wyszły mi beznadziejnie, zatem pokażę te ogólne:
Majeczko, ....
Co do nasadzeń różanych, to planuję pogrupowanie kolorystyczne... jeśli mi się to uda z głową zrobić, to będę miałą stonowane kolorystycznie rabaty, na czym bardzo mi zależy, bo w obecnym chaosie źle się czuję ;-))
Aga będę ciekawa jak je pogrupujesz kolorystycznie. Teraz sobie uświadomiłam jak mój kolorystyczny miszmasz musi na Ciebie źle wpływać
Rewelacja Aga
Zrobiłabym chyba identycznie....niech rosną zdrowo
A czym jeszcze zapełnisz luki? Czy temat odkladasz na wiosnę?
A w ogóle pięknie w tej deszczowej korze prezentuje się ńowa rabata...
Super przy takiej ilości efekt będzie od razu. Pięknie i elegancko.
Ja niestety dokupuje po kilka co roku i rzeczywisci taki trochę misz-masz, ale co tam najważniejsze, że przezimowały.
Ciekawa jestem tych pączkowych kwiatów, będę wyczekiwać na fotki.
Powiem Ci Aguś że pięknie to wygląda idealnie będą pasowały a jak zakwitną to będzie widok.
Jednokolorowe rabaty różane nawet są ładne tylko ja tak jak Majeczka wolę kolorystyczny miszmasz choć ciągle głowię się jak wkomponować zółte róże bo i takie Souveniry mam zamówione.
No pięknie. Będzie super miejsce do posiedzenia i podziwiania ogrodu.
Czy ten link, który umieściłaś u Kasi Cię zainspirował?
Super projektanci swoją drogą.
Czy ja bym miała gdzie zrobić takie wrzosowisko?
Między sosnami. Ale co na to mój m?
Chyba jednak jeszcze nie dojrzał do tego, a ja na razie mam gdzie sadzić, więc na razie odpuszczę
Dobry Agus pieknie bedzie, pieknie bedzie Jednak jak Ty cos wymyslisz, to normalnie czapki z glow panie i panowie
U mnie nareszcie sie wypogodzilo i jest juz pare dni dosc przyjemnie - fakt rano jest juz zimno ale pozniej mozna zyc.