Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Cieszcie się ,ze macie mamy,nie ważne czy daleko,czy blisko,ale są .Gorzej maja takie osoby jak ja ,co zostało im odwiedzać tylko groby na cmentarzu i wierzcie mi,że taka tęskntota najbardziej rozdziera serce.Nie wazne ile ma sie lat,matka zawsze jest jedna i jak jej zabraknie życie nie jest juz takie same.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu ...wiele razy w swym życiu słyszałam takie słowa , które powtarzała moja Babcia , a potem Mama ; "Szanuj Matkę swoją , póki jest przy Tobie - bo za późno będzie , kiedy będzie w grobie ". I ja się z tym zgadzam , bo to są święte słowa . Cóż z tego , że ludzie stawiają pomniki za tysiące zł , skoro za życia nie mieli ani szacunku , ani dobrego słowa dla Matki/Ojca ?
Czasem się śmieję z mojego M , który mi robi nastrój ...świecąc tylko lampkę nocną ...wolę światło jasne , bo nie lubię ani zimna , ani ciemności ...potem , to na grobie mi nawet tysiące lampek nie potrzeba .
Przepraszam za takie rozważania w Dniu Pierwszego Męczennika - Szczepana .
Czasem się śmieję z mojego M , który mi robi nastrój ...świecąc tylko lampkę nocną ...wolę światło jasne , bo nie lubię ani zimna , ani ciemności ...potem , to na grobie mi nawet tysiące lampek nie potrzeba .
Przepraszam za takie rozważania w Dniu Pierwszego Męczennika - Szczepana .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jagódko, bo ludzie te pomniki stawiają sobie, żeby inni ich oglądali koło tych wspaniałych grobowców!
- Jagodka
Bardzo dziękuję Wszystkim moim Wspaniałym Gościom za życzenia i ciepłe , miłe słowa
...jesteście - niczym Anioły
Obrazki z moich dekoracji ....święta mijają ...wkrótce Nowy Rok ...oby lepszy - jeżeli nie gorszy niż ten mijający , który nie był zbyt łaskawy - miejmy nadzieję i wiarę - to pomaga ...w coś trzeba wierzyć - a wiara czyni cuda - to nie podlega dyskusji .

Miłego świętowania

Obrazki z moich dekoracji ....święta mijają ...wkrótce Nowy Rok ...oby lepszy - jeżeli nie gorszy niż ten mijający , który nie był zbyt łaskawy - miejmy nadzieję i wiarę - to pomaga ...w coś trzeba wierzyć - a wiara czyni cuda - to nie podlega dyskusji .

Miłego świętowania

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Anielska choinka Jagódko .U mnie też każdy robi swoje,a młodzi jutro do pracy ,więc niech sobie w spokoju odpoczywają .Miałam fajne święta ,bo nie musiałam stać przy garach ,gdyż synowa wszystko przygotowała na 2 święta .Tak też jest fajnie 

- malgocha1960
Swieta,święta i po swiętach,a szum wkoło az w uszach dzwoni tak mi głosno d....a urosła.Nie ma człowiek rozsądku ani umiaru w jedzeniu swiątecznym.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Byłam dzisiaj zajrzeć co tam słychać w ogródku .Wszystkie patyczki zieloniutkie, a Jadwisia ma listki
.Odpukać ,żeby nie zapeszyć .Oby tylko silne mrozy sie nie pojawiły

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jagódko, jak nastrój po świętach? Zrobiłaś sobie spacerek po ogrodzie? ja jutro zrobię mały obchód..ciężko mi usiedzieć w miejscu, a kalorie też trzeba spalać 

- Jagodka
Jadzieńko ...- jak dobrze , że masz synową , która lubi i chce stać przy garach ...ja niestety nie mam synowej , więc stoję sama
. Wiele potraw zrobiłam wcześniej ; ...kluski śląskie , pierożki i uszka , łazanki , bo to jest najbardziej czasochłonne .
Dziękuję za pochwałę mojej choinki , która ma już trochę lat , a żywą mieliśmy kilka lat temu , to ją zaraz musieliśmy po Trzech Królach rozebrać , bo strasznie śmieciła .
Bardzo się cieszę , że nasza imienniczka ma się dobrze - dbaj o nią ...bo jest tego warta
. Uważaj ...u mnie teraz -5 *C i nie ma śniegu , a w dzień było +10 C i słońce - niczym na wiosnę .
Małgosiu...jeżeli Cię to pocieszy , to napiszę tylko tyle .... ( może lepiej się poczujesz z tym niepotrzebnym balastem
)...nie jesteś odosobniona pod tym względem . Chyba każda z nas ma tu i ówdzie nadmiar ...ja już czuję się jak bym zatraciła proporcje ...była talia i ...nie ma . Muszę zacząć ćwiczyć na drążku ...tyle tylko , że coś ten drążek się ostatnio też psuje
.
Kasieńko... nastrój mam extra - specjalnie się nie objadałam , a i tak mi się gabaryty powiększyły ....
. Do ogrodu ciągnęło mnie dzisiaj i to jeszcze jak ...a nie miałam za dużo czasu ; najpierw wizyta u lekarza , potem obiad , (...resztki poświąteczne ze świeżymi ziemniakami )...a na koniec wskoczyłam do księdza po akt chrztu Oliwki i wylądowałam w Castoramie .
Opowiem Wam moją przygodę w Castoramie . Otóż moje chłopaki jadąc po jakieś kolanka itp...zapytali ; a Ty po co tam chcesz jechać ? A ja na to ; po ceratę do kuchni i może coś mają fajnego ...( nigdy tam nie byłam , odkąd otwarli Castoramę ).
Pierwsze kroki skierowałam na dział Ogród - jakże by inaczej
....łaziłam , oglądałam ...i tak z trzy razy- wte i we wte . Zatrzymałam się przy nasionach ( drogie , jak diabli ; Kobea po 2,87 , Lobelia amarantowa takoż - kupiłam po jednej torebce ) .
Ale jak zobaczyłam z daleka wszystkie cebule po 2 zł ....to czym prędzej pobiegłam i zaczęłam przeglądać asortyment . I takie oto były w ofercie kapersy z cebulkami ; irysy żyłkowane , śnieżniki , szafirki , cebulice syberyjskie zawilce wieńcowe , greckie /niebieskie , lilie żółte i czerwone , przebiśniegi , narcyzy botaniczne i inne .
Więc wrzuciłam 2x Anemon Blanda ( 20 szt w op.) i 1x Irys Reticulata ( 12 szt w op.) .
Jakież było moje zdziwienie , gdy kasjerka mi liczy ....Anemone blanda po ...12.46 zł / 1 opak ., a Irys Reticulata po 6.22 zł / 1 opak. .
Podsumowała , zapłaciliśmy ...a ja odbieram rachunek i pytam ...a dlaczego pani policzyła tak drogo te cebulki , skoro na stojaku jak byk pisze -2 zł cebule ? Naciągacie klienta , by kupił , a potem może się nie zorientuje ? Poszłam z rachunkiem i tymi kapersami na Ogród ...nerwy już mną targały ...pan , mający pod opieką ten dział zrobił wielkie oczy ...Stwierdzając po wywieszce ...że ja mam rację , a nie po kodach kreskowych wprowadzonych na kasie
Zwrócono mi co prawda różnicę , w kwocie ...25.14 zł , ale niesmak pozostał
.
Były też Cambrie i jakaś roślina pod szumną nazwą Orchidea - a przecież to gatunek ...bez konkretnej odmiany/nazwy . Pytam , bo już były dawno przekwitnięte , z lekka przesuszone - czy je przecenią , jeżeli tak , to je biorę...sprawa się oparła o kierownika sekcji ogród , potem dyrektora Castoramy ...niestety , one - jak stwierdzono- były już przecenione na 20 zł . Natomiast Phalenopsis kosztował z zasuszonymi liśćmi ...dwoma , w tym jeden był fioletowo - czarnozielony zgnieciony 7 zł - też bez kwiatów , ale miały suche łodygi złamane ...Nawet nie warto reanimować ...
. Ale miny tych "opiekunów " roślin...bezcenne - przy moich pytaniach , a czemu są suche korzenie do góry wystawione u Cambrii ...dlaczego takie drogie są amarylisy , z oberwanymi kwiatami i wychodzącym następnym pąkiem ...czemu nie przecenicie tego towaru , by cokolwiek uratować ? Może jestem upierdliwa ...ale wkurza mnie takie postępowanie ...to przecież nie śrubki , płytki , czy doniczki , które mogą leżeć i raczej się nie zasuszą
.
I tak się skończyła moja pierwsza wizyta w Castoramie - tak podobnie wygląda też roślinność w Obi - nikt nie dba o żywe , czujące przecież organizmy . Traktują po macoszemu , a ceny ....
przyprawiają o zawrót głowy .
P.S O ceracie zapomniałam z tego wszystkiego
... 

Dziękuję za pochwałę mojej choinki , która ma już trochę lat , a żywą mieliśmy kilka lat temu , to ją zaraz musieliśmy po Trzech Królach rozebrać , bo strasznie śmieciła .
Bardzo się cieszę , że nasza imienniczka ma się dobrze - dbaj o nią ...bo jest tego warta

Małgosiu...jeżeli Cię to pocieszy , to napiszę tylko tyle .... ( może lepiej się poczujesz z tym niepotrzebnym balastem

Kasieńko... nastrój mam extra - specjalnie się nie objadałam , a i tak mi się gabaryty powiększyły ....

Opowiem Wam moją przygodę w Castoramie . Otóż moje chłopaki jadąc po jakieś kolanka itp...zapytali ; a Ty po co tam chcesz jechać ? A ja na to ; po ceratę do kuchni i może coś mają fajnego ...( nigdy tam nie byłam , odkąd otwarli Castoramę ).
Pierwsze kroki skierowałam na dział Ogród - jakże by inaczej

Ale jak zobaczyłam z daleka wszystkie cebule po 2 zł ....to czym prędzej pobiegłam i zaczęłam przeglądać asortyment . I takie oto były w ofercie kapersy z cebulkami ; irysy żyłkowane , śnieżniki , szafirki , cebulice syberyjskie zawilce wieńcowe , greckie /niebieskie , lilie żółte i czerwone , przebiśniegi , narcyzy botaniczne i inne .
Więc wrzuciłam 2x Anemon Blanda ( 20 szt w op.) i 1x Irys Reticulata ( 12 szt w op.) .
Jakież było moje zdziwienie , gdy kasjerka mi liczy ....Anemone blanda po ...12.46 zł / 1 opak ., a Irys Reticulata po 6.22 zł / 1 opak. .
Podsumowała , zapłaciliśmy ...a ja odbieram rachunek i pytam ...a dlaczego pani policzyła tak drogo te cebulki , skoro na stojaku jak byk pisze -2 zł cebule ? Naciągacie klienta , by kupił , a potem może się nie zorientuje ? Poszłam z rachunkiem i tymi kapersami na Ogród ...nerwy już mną targały ...pan , mający pod opieką ten dział zrobił wielkie oczy ...Stwierdzając po wywieszce ...że ja mam rację , a nie po kodach kreskowych wprowadzonych na kasie

Zwrócono mi co prawda różnicę , w kwocie ...25.14 zł , ale niesmak pozostał

Były też Cambrie i jakaś roślina pod szumną nazwą Orchidea - a przecież to gatunek ...bez konkretnej odmiany/nazwy . Pytam , bo już były dawno przekwitnięte , z lekka przesuszone - czy je przecenią , jeżeli tak , to je biorę...sprawa się oparła o kierownika sekcji ogród , potem dyrektora Castoramy ...niestety , one - jak stwierdzono- były już przecenione na 20 zł . Natomiast Phalenopsis kosztował z zasuszonymi liśćmi ...dwoma , w tym jeden był fioletowo - czarnozielony zgnieciony 7 zł - też bez kwiatów , ale miały suche łodygi złamane ...Nawet nie warto reanimować ...

I tak się skończyła moja pierwsza wizyta w Castoramie - tak podobnie wygląda też roślinność w Obi - nikt nie dba o żywe , czujące przecież organizmy . Traktują po macoszemu , a ceny ....

P.S O ceracie zapomniałam z tego wszystkiego

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jagódko przygoda w sklepie nie najmilsza, niestety wiele oszukanych osób nie reklamuje i daje nabijać się w butelkę
Dobrze, że zareagowałaś, oby jak najwięcej osób tak robiło....

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jagódko, bo w tych sklepach jak są przeceny to trzeba iść do stoiskowego i on wypisuje taką asygnatę na te rośliny i na tej podstawie w kasie nie liczą po kodzie. A rośliny zasuszone stwierdziłam, że nie opłaca się kupować z czasem i tak padną.
- Jagodka
Wiesz , Agusiu ...już mnie zastanawiało na ekraniku kasy Anemone blanda ...12.46 zł ...ale pomyślałam , że wprowadza cenę pierwotną , a potem wprowadzi upust ...i już mi się gorąco zrobiło , gdy zobaczyłam rachunek końcowy ...zamiast 59.16 ...do zapłacenia wyszło ...84.30 ...Jeszcze kierownik działu powiedziała ; przecież dostała pani korektę i zwrot pieniędzy
.
A ja jej na to ' czy pani nie rozumie o co mi chodzi ? - nie o korektę i nie o te pieniądze ...tylko o naciąganie klienta na zakupy . Taka jest często praktyka w hipermarketach ...weź , a może jeszcze to ci się przyda ...nie zapomniałeś o czymś . Ciekawe , gdyby tak wyszło ...zakupy zrobiłam ...spore , a zapomniałam portfela i co wtedy ...?
Jednym słowem ...zanim coś kupicie obejrzyjcie dokładnie , dopytajcie się , sprawdźcie 2 razy ...bo może być i tak ,że ...nie uwzględnią wcale reklamacji .
Tak miałam w OBI ...ale to już inna historia z drzwiami w tle ...ale bez brakujących do kompletu części i tak nie wyszłam . Wzięłam to , co mi się prawnie należało , a nie było dołożone ...fakturzystka w dziale reklamacji powiedziała , że napiszą do Warszawy ...Z Warszawy przyszło kolejne pismo , że klient ma sobie wszystko sam sprawdzić , czy pasuje , ...a skąd do cho...miałam wiedzieć , że jeszcze jakiś woreczek ma być z częściami ? Musiała bym chyba montować te drzwi na dziale budowlanym ...sama ...od tego , co ma być do kompletu jest sprzedawca i to on odpowiada co klientowi pakuje .
Będzie za chwilę epopeja ...
Marysiu ...a niby skąd klient ma wiedzieć takie rzeczy ? Powinna być w związku z tym stosowna informacja na danym stoisku , gdzie są takie wyłożone przeceny - nieprawdaż ?
Najśmieszniejsze to , ze kasjerka oczy zrobiła ...bo w systemie kasy fiskalnej nie była wprowadzona takowa obniżka . Wiem skądinąd , że jeżeli jest coś w promocji , czy przecenie , to jest to oznaczone np. gwiazdką obok danej pozycji na wydruku paragonu fiskalnego .

A ja jej na to ' czy pani nie rozumie o co mi chodzi ? - nie o korektę i nie o te pieniądze ...tylko o naciąganie klienta na zakupy . Taka jest często praktyka w hipermarketach ...weź , a może jeszcze to ci się przyda ...nie zapomniałeś o czymś . Ciekawe , gdyby tak wyszło ...zakupy zrobiłam ...spore , a zapomniałam portfela i co wtedy ...?
Jednym słowem ...zanim coś kupicie obejrzyjcie dokładnie , dopytajcie się , sprawdźcie 2 razy ...bo może być i tak ,że ...nie uwzględnią wcale reklamacji .
Tak miałam w OBI ...ale to już inna historia z drzwiami w tle ...ale bez brakujących do kompletu części i tak nie wyszłam . Wzięłam to , co mi się prawnie należało , a nie było dołożone ...fakturzystka w dziale reklamacji powiedziała , że napiszą do Warszawy ...Z Warszawy przyszło kolejne pismo , że klient ma sobie wszystko sam sprawdzić , czy pasuje , ...a skąd do cho...miałam wiedzieć , że jeszcze jakiś woreczek ma być z częściami ? Musiała bym chyba montować te drzwi na dziale budowlanym ...sama ...od tego , co ma być do kompletu jest sprzedawca i to on odpowiada co klientowi pakuje .
Będzie za chwilę epopeja ...

Marysiu ...a niby skąd klient ma wiedzieć takie rzeczy ? Powinna być w związku z tym stosowna informacja na danym stoisku , gdzie są takie wyłożone przeceny - nieprawdaż ?
Najśmieszniejsze to , ze kasjerka oczy zrobiła ...bo w systemie kasy fiskalnej nie była wprowadzona takowa obniżka . Wiem skądinąd , że jeżeli jest coś w promocji , czy przecenie , to jest to oznaczone np. gwiazdką obok danej pozycji na wydruku paragonu fiskalnego .
- malgocha1960
Opowieśc zakupowa swietna Jagodko.Ja na takie przeceny nie patrzę,bo nawet nie potrafiłabym reanimowac roslin domowych.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iguś, pisałam, ale poleciało w kosmos
Trzeba być czujnym;:108
Roślinek żal
Ileż dawałyby nam radości
Cebule miały naprawdę fajne ceny
Pozdrawiam

Trzeba być czujnym;:108
Roślinek żal

Cebule miały naprawdę fajne ceny

Pozdrawiam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Jagodka
Gosiu ...niskie ceny zawsze kuszą ...ale trzeba się zastanowić , czy to ma sens i czy zechcą z nami współpracować co niektóre rośliny .
Justynko...warto kupić było cebule , a szkoda , że nie udało się Cambrii i Oncidium w przecenie
...wolą wyrzucić , niż sprzedać po kosztach niższych .
Przecenione falenopsisy były po 7 zł ...ale aż żal było na nie patrzeć ...suche liście , wymiętolone , załamane , o kolorze brudnego fioletu .
Justynko...warto kupić było cebule , a szkoda , że nie udało się Cambrii i Oncidium w przecenie

Przecenione falenopsisy były po 7 zł ...ale aż żal było na nie patrzeć ...suche liście , wymiętolone , załamane , o kolorze brudnego fioletu .