Śniły mi się dzisiaj różane łuki wzdłuż całego wejścia..pergole obrośnięte białymi różami...Obudziłam się opowiedziałam o sennych marzeniach Mojemu M, a on na to: "no to zrób łuki z różami, będzie problem z głowy. A następnym razem przed snem pomyśl o numerach z totka"

Kochany M, nie ma to jak konkret. Facet to jednak bezcenny skarb.
Gosiu, na tej rabacie nie widzę wrzosów, bo one lubią kwaśne ziemie i pasują mi typowo koło iglaków i RH. Od frontu igaki są w pojedynczych nasadzeniach - 3 koreanki, jodła kalifornijska i sosny wejmutki zupełnie po lewej - tam jest bardziej opcja na wrzosy, azalie i RH. Przy wejściu jest ażurowo..wierzby, byliny, liliowce, róże..lawenda już jest, będzie dosadzona wzdłuż całości. Ogólnie to mam rewolucję w głowie co do tego wejścia, mam ochotę wszystko zmienić
Jule, pocieszyłaś mnie, dzięki

Ja też planuję przeprowadzkę chyba ok. 15 róż, raczej młode krzaki, więc liczę, że będzie ok
Majka, rabatka będzie po prawej stronie - przytulona do altany, a potem wzdłuż ogrodzenia ale nie w rzędzie, raczej na łukach. Miejsce jest, róże będą jesienią

To zachodnia strona, słonka pod dostatkiem. Muszę tylko oddzielić rabatę różaną od tuj głębokim ekobordem.
Lukrecjo, witaj

Na razie trwają prace koncepcyjne

na kopanie przyjdzie czas
Maddy, ja jeszcze jestem myślami w lecie

a rabatka pewnie zwiększy objętość jak się okaże, że zamówiłam za dużo róż
Agness, miło mi, dziękuję

Ptaszki są kamienne, z wyprzedaży staroci. Poszukaj w okolicy, na pewno trafisz na takie gadżety.
Asia, jest miejsce też na Twoją rabatę
Krysiu, u mnie taras był poprawiany na wiosnę - skuli wszystkie płytki i układali od nowa. Demolka przez tydzień
Znalazłam takie fotki tarasowe - napisz co konkretnie Cie interesuje, jutro mogę cyknąć odpowiednie zdjęcia.
Tak wyglądał taras w ubiegłym roku:
A tak teraz:
po lewej stronie od tarasu jest rabata różana, oddzielona parawanem
Aszka, ja też lubię takie ozdoby, staram się wyszukiwać na wyprzedażach i czasami trafi się jakiś rodzynek
Kasia, miejsca trochę jest, ale fantazji na nowe nasadzenia jeszcze więcej