Mój skromny ogródek
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój skromny ogródek
Ta lilia jest imponująca, a z boku chyba róża może też zakwitnie. Kriss ładnie Ci powschodziły nasionka - teraz o nie dbaj, bo słoneczka mało 

Tak myślałam ale chciałam się upewnić bo ja też mam wysiana liatrie pierwszy raz a znając ta roślinę zastanowiły mnie pierwsze liście Czy będziesz ją pikował?Kriss1515 pisze:Jest to liatria.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Też mam mieczyka w doniczce,ale dopiero 5 centymetrowego
Żałuję,że lilii nie wsadziłam
Na pogodę proszę nie narzekać,przecież to marzec 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajnie ci wszystko rośnie...lilia niedługo zakwitnie chyba
Ja też muszę powrzucać zdjęcia

Ja też muszę powrzucać zdjęcia

- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kriss1515 pisze:Dziś koszmar. Taka śnieżyca , ledwo do szkoły dojechałem, było 4 osoby, mieliśmy 2 luźne lekcje a potem szkołą zarządziła , że lekcje się nie odbędą. To po co ja przychodziłem?Tak wracaliśmy ze szkoły w 4 osoby , trzymaliśmy się pod ręce bo trudno było złapać równowagę, środkiem ulicy szliśmy bo wszystko zasypane. Teraz trochę odśnieżyłem bo zaspy po kolana! Na szczęście wiatr i śnieg ustały, ale śnieg dalej ma czelność leżeć. Wczoraj wieczorem było -10*. Tego jeszcze nie było.

Matce Naturze zachciało się przywdziać na koniec zimy jeszcze białą suknię.. A ja już byłam pewna, że odłożyła ją do szafy i wyciągnęła zieloną!!

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Możecie mnie uświadomić w sprawie sadzenia lilii do doniczek
Bo mi się wydaje że zanim przyjdzie lato to już będzie po liliach tzn Po kwiatach i co z cebulkami? A może one mają być doniczkowe ?

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ja lilie zostawiam w ziemi ,nigdy żadnych nie wykopuje
,najwyzej liscie uschłe ścinam 

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Moje dzieci w gimnazjum były w klasie na I miejscu w wynikach pomimo że wyszły z takiej szkółki. W LO "Unii" córka była nr3 ,syn Staszicu już gdzieś w środku, Myślę, że szkoła, a raczej jej wielkość tu nie odgrywa roli. W takiej malutkiej maluszki są lepiej dopilnowane i czują się bezpieczniej.
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Witajcie. Ani Grażynka Ani Krystian nie odpowiedzą mi na pytanie dotyczące lilii w doniczce ?? 

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Maska Róża rośnie ale nie zapowiada jej się na kwitnienie.
perdii Chyba tak. Mam nadzieję , że starczy mi miejsca.
Miriam Ja lilię już dawno wsadziłem bo już puściła spory pęd i było mi jej szkoda.
katharos Chyba tak bo już ma coraz większe pąki.
No to czekamy.
konwalia12 Może jej się jeszcze odmieni. Dziś piękne
.
kogra Może?
Chyba miejsce jej pasuje i rośnie jak szalona, tylko ją czasem przekręcam bo się idzie w stronę słońca.
perdii Faktycznie one zakwitną wcześniej. Ja je przetrzymam do jesieni a potem do ogródka, tak jak cebule ze sklepu.
Nie płacz.
e-babcia Ja też bo nawet dobrze zimują ale ta jest nowa , ze sklepu.
Norbitka Też tak myślę. jeżeli ktoś się chce uczyć to się wszędzie nauczy.
zuzola11 Faktycznie spore już urosły.
Chyba mają dobre miejsce. Miejmy nadzieję , że to białe już nie długo zacznie topnieć. U mnie nawet dziś słoneczko. 
Po nocy polarnej nareszcie nastał dzień !

Przesyłam Wam to ciepło z domu.
(Bo nie wiem jak jest na dworze.
)

perdii Chyba tak. Mam nadzieję , że starczy mi miejsca.

Miriam Ja lilię już dawno wsadziłem bo już puściła spory pęd i było mi jej szkoda.

katharos Chyba tak bo już ma coraz większe pąki.

konwalia12 Może jej się jeszcze odmieni. Dziś piękne

kogra Może?

perdii Faktycznie one zakwitną wcześniej. Ja je przetrzymam do jesieni a potem do ogródka, tak jak cebule ze sklepu.

e-babcia Ja też bo nawet dobrze zimują ale ta jest nowa , ze sklepu.

Norbitka Też tak myślę. jeżeli ktoś się chce uczyć to się wszędzie nauczy.
zuzola11 Faktycznie spore już urosły.

Po nocy polarnej nareszcie nastał dzień !

Przesyłam Wam to ciepło z domu.

Krystianie dziękuję za odpowiedź i ciepło 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ładne słonko
To białe psuje efekt
ale to już niedługo...

- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Krisu, szalenie pracowity z ciebie chłopak!
Czy to ten ogród, którym kiedyś zajmowałeś się z Babcią? Ładny kawałek :] Ciekawa jestem jak wyglądal dawniej... Próbujesz wrócić do tamtego układu czy robisz po swojemu?
Łypałam okiem na Twoje kwitnące liliowce ;) Nie bez kozery zresztą, bo moje od dłuższego czasu nie kwitną i staram się je do tego nakłonić. Twoje to stara kępa?
Klimat tworzysz wiejski i bardzo fajnie. Warzywnik (czemu używasz błędnego określenia warzywniak, którego nie znoszę?; ) też imponujący, a ile malinek... Musi Ci to sprawiać dużo satysfakcji
Bok działki stanowią jakieś krzewy/drzewa tworząc ładną zieloną ścianę (nie mam pewności, ale to już chyba po sąsiedzku), a przed nimi rosną tuje. Zupełnie niepotrzebnie. Nie dałoby się ich gdzieś wyemigrować?;>
Czy to ten ogród, którym kiedyś zajmowałeś się z Babcią? Ładny kawałek :] Ciekawa jestem jak wyglądal dawniej... Próbujesz wrócić do tamtego układu czy robisz po swojemu?
Łypałam okiem na Twoje kwitnące liliowce ;) Nie bez kozery zresztą, bo moje od dłuższego czasu nie kwitną i staram się je do tego nakłonić. Twoje to stara kępa?
Klimat tworzysz wiejski i bardzo fajnie. Warzywnik (czemu używasz błędnego określenia warzywniak, którego nie znoszę?; ) też imponujący, a ile malinek... Musi Ci to sprawiać dużo satysfakcji