Masko-podobno niektóre bociany nadciągają i zawracają!Chrzan udało mi się kupić-proste grube laski,może ktoś ma plantację pod folią,może w cieplejszym rejonie naszego kraju? Tutaj i z kilofem byłoby trudno ukopać.Białe pierzaste fruwają w powietrzu,wiatr.
Kogro- też jeden krokus się pokazał,a nawet w słońcu rozwinął,żółty.
Rozsada (bazylia sałatowa i cytrynowa,pomidorki czereśniowe)czeka na przepikowanie po świętach. Truskawki wzeszły aż dwie.
Naraz kwitnie mi ogniście rudy wielkanocnik i biały grudnik(poprzednie kwitnienie w listopadzie pod koniec).
Ambo-niech Twe nornice pójdą na Kargulowe Pole i nie wrócą!W Podwórkowym ich nie ma,tu ryje jedynie duży pies,nie mój.
Wielkakulko i Rozo 333-dziękuję za własnoręcznie wykonane kartki świąteczne oraz życzenia.
Olgo(Ogród Azy)-nie dziwię się twej niechęci do zimy,szczególnie zimy śnieżnej i mroźnej na wiosnę.Ja część jajek barwię w łuskach cebuli(czerwoną mam także),część w modrej kapuście,przepiórcze tylko gotuję bez koloryzacji.
Jadziu-Jakuch- selekcji wśród róż Ci nie życzę,wiem jak je kochasz wszystkie.Ja mam jedną jedyną różę i mam nadzieję,że mi przetrwa.
Priamie-mieliśmy zeszłego roku Radio i Promyk(karłowe) z `Polanu,były pomarańczowe jak być miały,a nowości zobaczymy,Santana będzie cytrynowo żółty z brązowym środkiem,chciałoby się by Deja vue i Różowa Niespodzianka od Legutki też były w zapowiadanym kolorze.