Cudownie świąteczny dom, gwiazdkową radość czuć w każdym kąciku Goldi cudnie w tej czapeczce Piękna choinka, a nawet dwie, bo jedna skrzy się cudnie w lustrze
Witaj Ewelino
Trafiłam do Twojego ogrodu i wsiąkłam, jest piękny i dojrzały. Bardzo podobają mi się Twoje rododendrony, piękne duże wazy i dzbany są niebanalną ozdobą ogrodu, ale najbardziej podoba mi się skalniak i dwóch jego mieszkańców - rojnik Othello i delosperma "Mesa Verdde", ciekawa jestem czy faktycznie kwitła przez całe lato i czy uda jej się przezimować?
Pozdrawiam i będę od czasu do czasu odwiedzać Twój ogród.
Witaj Ewelino , cudne ,stylowe dekoracje pasujące do pięknego wnętrza i ogrodu . Podziwiałam Twój ogród kiedy dopiero odkryłam forum i nie byłam zarejestrowana na nim ,miałam go wśród kilku w zakładkach ulubione. Po awarii komputera i już jako członek społeczności forum po woli odnajdywałam ogrody które wtedy mnie zaczarowały ,Twój odnalazłam dzisiaj . I dzisiaj mogę napisać to co wtedy przychodziło mi do głowy , stworzyłaś cudowne zaczarowane miejsce ,Twój raj zanim odkryłam forum miałam okazję podziwiać w czasopiśmie ogrodniczym o ile się nie mylę ale raczej nie ma mowy o pomyłce bo takiego widoku nie da się zapomnieć ,serdecznie pozdrawiam i jeśli pozwolisz będę odwiedzała Twój zaczarowany świat
Stary rok nieubłaganie zmierza ku SYLWESTROWEJ NOCY. Pora więc podać ...
" Przepis na udany 2013 rok"
Wziąć dwanaście miesięcy i obmyć do czysta
Z zastarzałej goryczy, złości oraz lęków.
Odsiać nienawiść , zawiść , zazdrość, lenistwo, prostactwo i kłamstwa.
Podzielić każdy miesiąc odpowiednio na 30 albo31 dni,
Tak, żeby zapasu starczyło akuratnie na cały rok.
Potem każdy dzionek przyrządza się oddzielnie,
Biorąc po jednej części
Pracy, empatii, humoru.
Dodać do tego należy:
Trzy kopiaste łyżki optymizmu,
Szczyptę pogody ducha,
Kwartę serdeczności,
Dwanaście centymetrów uśmiechu,
Kilogram życzliwości,
Pięć deka dobrych chęci,
Marzeń ze dwie garści,
Odrobinę szaleństwa,
Cztery łyżki szczęścia,
Kieliszek wolnego czasu (na spotkania
Z rodzinką, przyjaciółmi, znajomymi...)
Garstkę otwartości,
Paczuszkę tolerancji,
Niewielkie ziarnko autoironii,
Pół kostki świeżej radości,
Kilka kropli taktu
Oraz cały zapas WIARY, NADZIEI i MIŁOŚCI.
Całość dobrze wymieszać energicznym ruchem
(2 razy zakręcić przy tym brzuchem)
Dłuuugo podgrzewać w cieple domowego ogniska
I patrzeć , jak radość wśród bliskich rozbłyska.