Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Gosiu, ja też podglądam jak dzieci sieją nasiona i cos mi się wydaje, że efekty ich pracy będą sukcesem, nie to co nasze ;)
Chociaż u mnie już kilka siewek jest, o dziwo ;)
Chociaż u mnie już kilka siewek jest, o dziwo ;)
- E@K66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Małgosiu ,miłego dnia 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,ja juz podchodzę z dystansem do tych siewek,bo to , co wyjdzie z ziemi to tylko 1/10 sukcesu,najgordze dopiero przed nami,żeby z tego cos urosło.Ja jestem nienormalna,bo ciagle coś próbuje,posiałam troche lwiej paszczy,lewkonii,kapusty ozdobnej,wiecznika,reszte wysieję jak się ociepli do gruntu.Zobaczę jak bedzie różnica między domowymi wysiewami a gruntowymi.
Witaj Ewuś niedzielnie,pewnie niedługo polecisz do swojego raju.
Witaj Ewuś niedzielnie,pewnie niedługo polecisz do swojego raju.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MAŁGOSIU u nas 1 nocka z plusowymi temperaturami
. Może wreszcie i ziemia rozmarznie no i wiosenne kwiaty się pokażą. Miłej niedzieli .

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu czytałam u Jagódki Twoje pytanie o ostróżki, może ona nie będzie zła jak ja odpowiem. Wysiewałam kilka razy ostróżkę trwałą, ja robiłam to na początku czerwca, siałam do dużych mis. W sierpniu- wrzesniu sadziłam na miejsce stałe. Do dziś u mnie kwitna te z własnego wysiewu. Jedynie co nie trafiłam to kolor, na opakowaniu pisało mix kolorów, a ja zawsze mam odcienie niebieskie przechodzące w lekki granat. Kupowałam nasiona różnych firm i zawsze to samo.
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Kobiety macie anielską cierpliwość , ja lubię bylinki ale nie mogę się doczekać na ich kwitnienie to najczęściej się poddaję jednorocznym miałam jednoroczną ostróżkę ale nie dawała tego efektu co bylinka a już najbardziej to mi się podoba ta bławatkowa z daleka ją widać. 

- malgocha1960
Jadziu,też nie mogę doczekać się tego prawdziwego ciepła.U nas dzisiaj zimny wiatr i niezbyt przyjemnie w ogrodzie mimo pieknego słońca.
Dorotko,dziękuję za odpowiedż,część posiałam,część zostawiłam w paczuszce i zrobię jak mówisz.Mam jedną ostróżkę błękitną i zwabiło mnie,że jest mix kolorów.Znając szczęście to pewnie bedą same takie jak mam.
Jolu,tez brakuje z wiekiem cierpliwości,ale z kolei wszystko kupić to dużo drożej,pod warunkiem,że wysiewy będą udane.
Tak wyglądają siewki kapusty ozdobnej.

Uploaded with ImageShack.us

Dorotko,dziękuję za odpowiedż,część posiałam,część zostawiłam w paczuszce i zrobię jak mówisz.Mam jedną ostróżkę błękitną i zwabiło mnie,że jest mix kolorów.Znając szczęście to pewnie bedą same takie jak mam.
Jolu,tez brakuje z wiekiem cierpliwości,ale z kolei wszystko kupić to dużo drożej,pod warunkiem,że wysiewy będą udane.
Tak wyglądają siewki kapusty ozdobnej.

- malgocha1960
Kradzione patyki tawuły wypuszczają listki i nie wiem kiedy je wsadzić do ziemi,a niecierpek balsamina zmęczony czekaniem na wiosne położył się zupełnie.
W głębi widać chryzantemy przyniesione jesienią z grobu rodziców,przetrzymały w garażu i też nie wiem kiedy wysadzić je do ogrodu i czy będą z nich wieloletnie?

Drugi raz posiane lobelie spią i wątpię czy sie obudzą ,a z werbeny przeżyło kilka sztuk i tez nie wiem czy się nie położą.

W głębi widać chryzantemy przyniesione jesienią z grobu rodziców,przetrzymały w garażu i też nie wiem kiedy wysadzić je do ogrodu i czy będą z nich wieloletnie?

Drugi raz posiane lobelie spią i wątpię czy sie obudzą ,a z werbeny przeżyło kilka sztuk i tez nie wiem czy się nie położą.

- lojka 63
- Kontakt:
U mnie też słabo z siewkami tylko parę a niektóre wcale nie wzeszły stawiam na glebę i szczęście a zresztą to nie muszę wszystkiego mieć.Begonijki wychylają powolutku łebki a kupiłam sobie parę lilii tylko nie jestem pewna czy te cebule są dobre jak powinny wyglądać dobre cebule lilii?
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Gośka to przyjedż do mnie-u mnie jak na złość wszystko wyszło w 300% ,teraz mieszkam w szklarni,a w czoraj wysiałam jeszcze 20 odmian pomidorów po przynajmniej 8 sztuk nasion i paprykę-7 odmian po 8 nasionek....
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosia,gdzie ty to wszystko trzymasz?Begonie,kanny,siewki
.Ja spróbuję mojego namówić żeby zrobił mi inspekt.

- lojka 63
- Kontakt:
Marzemko jak tylko obrobić zdołasz to na ryneczek i na pewno chętni się znajdą a ty masz na jakąś nowość.

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Idę dziś wcześniej spać-przeziębiona jestem i to gardło-dobranoc wszystkim 

Małgosiu begonie wyjątkowo pięknie rosną masz do nich rękę ale kapusta ... zastanawiam się jak będziesz ją pikowała. 

- malgocha1960
Marzenka,na spotkanie do Bożenki zabierz co masz w nadmiarze,wszyscy jak sępy się rzucą na pewno.
Kasiu, garderobę miałam bardzo krótko,teraz mam sewnik tam,są wąskie przejścia do szaf,a pod drzwiami tarasowymi w 3 rzędach wszystko stoi.Muszę pomęczyć się jeszcze jakiś czas,trudno.
Irenko,musze własnie od jutra powoli zacząć pikować kapustę,ale musze przedtem zjeść jogurty,bo nie mam opakowań.
Jolu,ja nowe swoje lilie wsadziłąm do doniczek,po przymrozkach majowych wysadzę je do gruntu.
Kasiu, garderobę miałam bardzo krótko,teraz mam sewnik tam,są wąskie przejścia do szaf,a pod drzwiami tarasowymi w 3 rzędach wszystko stoi.Muszę pomęczyć się jeszcze jakiś czas,trudno.
Irenko,musze własnie od jutra powoli zacząć pikować kapustę,ale musze przedtem zjeść jogurty,bo nie mam opakowań.
Jolu,ja nowe swoje lilie wsadziłąm do doniczek,po przymrozkach majowych wysadzę je do gruntu.