Kawon ( arbuz ) - część 2
Re: Kawon ( arbuz ) - część 2
Prazyn jak ci się chce to możesz zrobić tunel w sensie kilka leszczynowych gałazek wbić w ziemie pozaginać i na to włóknina a jak nie to po prostu kładzież ją luźno na rośliny i przyciskasz żeby wiatr ci nie zerwał przed mrozem nie ochroni ale przed przymrozkiem na pewno tak a poza tym pod nią jest cieplej i arbuzy mają lepsze warunki do rozwoju 

- Prazyn
- 200p
- Od: 30 lip 2012, o 16:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie się zastanawiałem czy taka cieniutka agro je ochroni. A do jakiej najniższej temperatury ochroni??
Karol
- lobuzka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
Prazyn na razie o przymrozki się nie martw te mogą pojawić się dopiero we wrześniu włóknina ochroni przed krótkotrwałym spadkiem temperatury do - 5 .Lobuzka piękny arbuz po czym poznałaś że jest dojrzały?Narzekasz ze u ciebie nie pada ja za to deszczu mam w nadmiarze właśnie chwile temu przeszła burza i tak jest co dzień 

moj największy Bingo od 3 sierpnia do dziś podwoił swoja masę waży już prawie 1,6 kg
pozdrawiam Tomasz
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
Domowo- czyli mój kawałek zieleni
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
lobuzka - piękny!
Jaka odmiana?
Czym się różnią rosario od sugar baby? Mam tak splątane pędy, że nie wiem, który owocuje.

Czym się różnią rosario od sugar baby? Mam tak splątane pędy, że nie wiem, który owocuje.

„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Skórka ciemnozielona na całej powierzchni, nie łatwo było ocenić czy dojrzał, stukałam, pukałam, w końcu dałam mu klapsaPrzemek19 pisze:Lobuzka piękny arbuz po czym poznałaś że jest dojrzały?Narzekasz ze u ciebie nie pada ja za to deszczu mam w nadmiarze właśnie chwile temu przeszła burza i tak jest co dzień

Zazdroszczę tych opadów!! I ponoć cały sierpień ma być taki suchy

BRZOSKWINKA, to Rosario, mam tylko tą odmianę

Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Piękny!
U mnie Janosik walczył z nornicami i niedawno złapał oddech. Dopiero teraz zawiązał i każdego dnia podwaja objętość.
U mnie Janosik walczył z nornicami i niedawno złapał oddech. Dopiero teraz zawiązał i każdego dnia podwaja objętość.

„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- Prazyn
- 200p
a ja zrobiłem tunel z agro
U mnie bingo coś niemrawo idzie ale zauważyłem że SB go dobania a może nawed prześcignął
Może teraz jak będzie przez noc w ciepełku to ruszy z kopyta

Karol
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Prazyn a co u ciebie jest zimno?
, że ty ich chcesz okrywać.

- Prazyn
- 200p
romaszka nie jest zimo w dzień bo teraz mają być upały ale noce są bardzo zimne dla arbuza nawet 10*-16*. A od jakiej temperatury moge odkryć moje arbuzy? 

Karol
- piotrek7725
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie martwię się o opady lepiej niech ich nie będzie tylko upały upały jeszcze raz upały arbuzy można łatwo podlać z dogrzewaniem było by gorzej
A przecież deszcz = choroby grzybowe więc lepiej niech ich nie będzie, u mnie 2 ładne sztuki arbuza z żółta skórka ale nie wiem czy to Złoto Wolicy czy Yellow Crown