No to jestem ogrodnikiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: No to jestem ogrodnikiem

Post »

Hej Kasiu z tymi różami burza mózgu , mam tylko zagwostkę czy kupować jesienią czy czekać do wiosny ;:131

A jak mi przemarzną i co robić , rabata jest nie ucieknie a róży było by mi szkoda ;:145

Jackmanii dałam do identyfikacji , znawcy może pomogą :;230 :;230
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Witaj :wit
Jakoś tak trafiłam okrężną drogą, ale pewnie zagoszczę na dłużej, przyciągnęły mnie te okrywowe, sama też szukam i sama też się zastanawiam dodatkowo z sadzeniem: kiedy.... ;:24
Idę pooglądać Twoje włości, i może uda mi się nadgonić trochę..... ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edytko ależ ja się uśmiałam z Twej H. ogrodowej, o której napisałaś,że po 4 latach wreszcie zaszczyciła Cię jednym kwiatkiem... :;230 ale się wysiliła ...
Bardzo lubię ogrodowe bo ich liście są ładne w wysyconej zieleni i ich kwiaty przechodzące w różnych fazach kwitnienia wielką metamorfozę.
Na jednej rabacie mam 4 krzewy w rzędzie i mimo jednakowego traktowania różnie kwitną.
W tym roku 2 obsypane kwiatami aż miło patrzeć ale czemu nie wszystkie ?
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Odnośnie kupowania na wiosnę muszę stwierdzić że to dobry pomysł, bo można kontrolować i temperaturę pomieszczenia w którym siedzą i wilgotność podłoża do momentu wysadzenia. Kupiłam w tym roku badylki takie w markecie co to nawet nie mają korzeni na początku i wyglądają jak suche badyle zawinięte w worki jak kebab. Postawiłam za okno na parapet od str wschodniej i obserwowałam, a stały chyba z 1,5 miesiąca. Jak tylko zapowiadali mróz wstawiałam do środka. Wypuściły listki, korzenie też zrobiły się ładne i teraz mam śliczne różyczki , mają szansę jesienią zakorzenić się głębiej by przetrwać zimę.
Nie kupowałam jeszcze na jesieni więc tylko wiosenne spostrzeżenia mogę podsunąć.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Edytko lista róż imponująca ja mam tylko Chippendale i jestem z niej zadowolona bo ładnie rośnie i kwitnie.
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Edytko
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie-śliczny,super zagospodarowany.Co do róż to chopina jest może wysoka,ale za to cudnie pachnie i ma piękne kwiaty ;:215 :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Edi moze nie biala ale sliczna u mnie zdrowiutka Tschaykosky

Obrazek

poza tym Bialy Eden ...cudna jest ;:167
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

edi13 pisze:Hej Kasiu z tymi różami burza mózgu , mam tylko zagwostkę czy kupować jesienią czy czekać do wiosny ;:131

A jak mi przemarzną i co robić , rabata jest nie ucieknie a róży było by mi szkoda ;:145

Jackmanii dałam do identyfikacji , znawcy może pomogą :;230 :;230
Edytko, ja bym zaczekała do wiosny, zima nie wiadomo kiedy przyjdzie i jaka będzie, nauczona zeszłorocznym doświadczeniem zaczekam do wiosny z zamówieniem, tym bardziej, że jesienią często wysyłają róże z gołym korzeniem. Szkoda pieniędzy moim zdaniem i straconych nadzei, że wszystko pięknie zakwitnie. Potem jest spore rozczarowanie, teraz tylko jak mi coś w łapkę wpadnie ładnego to kupuję, ale za każdym razem drżę, czy do wiosny przetrzyma.

Ciekawa jestem identyfikacji powojnika ;:224
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

Śliczne róże, ja jak na razie z kolorami trafić nie mogę. Mimo info na etykiecie okazują się zupełnie inne.
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Odnośnie pory sadzenia róż skonsultuj się z którąś z różanych ekspertek (AniąDS, Gosią Deirde czy Majką). Sadzenie jesienne ponoć też ma swoje plusy ("chodzi jednak o to, żeby te plusy nie przysłoniły nam minusów..." :wink: ). Warto rozważyć wszystkie za i przeciw...
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AniaDS mówi na ten temat TAK.
Mieszkam na Lubelszczyźnie i róze nagokorzeniowe sadzę jesienią (a zima nas nie rozpieszcza).
Posadziłam ze dwa razy różę wiosną i jakoś nie bardzo mi rosła, cały sezon biedniutka, druga padła.
Może robiłam coś źle, może mało podlewałam, może sadzonka była za słaba.
To doświadczenie sprawiło, że planowe :roll: nasadzenia robię jesienią, zakupy impulsywne to już inna sprawa :;230 .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

Kochane moje forumki dziękuję za cenne informacje , mam doła totalnego , nie mam ochoty nawet pisać . Szlag mi trafił moje pomidory ;:98 ;:98 ;:98 zaraza je dopadła w jeden dzień a takie miałam dorodne ;:223 Opryskałam ale już chyba się nie uratują.
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edytko.... ;:168
U mnie pochorowały się wszystkie sasanki... ;:218 dostały rdzę i musiałam prawie wszystkie wyciąć ;:145
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Edi ja zamówiłam na jesień róże , wg opinii znawców , lepszy termin jesienny, to tylko ta zima taka wredna była :twisted:
mam nadzieje ,że moje pomidorki przetrwaja..... pryskałam je i róze i jak na razie spokój z dziadostwem :roll:
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

Takiej nawałnicy to ja jeszcze nie widziałam ;:202 ;:202 do domu jeszcze nie dojechałam ale moje miasto pływa , kwiaty mam połamane trampolina 5m poleciała uszkodziła elewację , taras pofrunął to tylko relacje mojej córki az boję się co zastane w domu ;:145
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”