Chcę mieć życie usłane różami
Re: Chcę mieć życie usłane różami
Piękna ta Alnwick ...właśnie ją rozważam... Trochę z wyglądu mi przypomina Queen of Sweeden, za którą nie przepadam ze względu na bardzo nietrwałe kwiaty.
- JSZFRED
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu piękne róże czekam na jeszcze teraz takie widoczki szczególnie cieszą oj kiedy tak w realu mmmmmmmm, aby do wiosny,
spora kolekcja to szybko uzupełniłaś zimowe straty
spora kolekcja to szybko uzupełniłaś zimowe straty
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alutka, ten gratisek akurat przypadł mi do gustu
Czasem bywa tak, że ktoś dostanie jakąś różę i nie wie, co z nią zrobić. Kolorystyka nie pasuje albo coś innego. Ale ja tam lubię dostawać niespodzianki.
Teraz czekam na jeszcze jedną dostawę i mam też obiecany gratisik. Ciekawa jestem, co to będzie
Safoya, miło mi cię widzieć u siebie. Nawet nie wiesz, jak zachwycają mnie twoje zdjęcia. Fotografie masz z krainy baśni. Oglądam je wielokrotnie. Piszesz o Queen of Sweden. Mam ją i nie wiem, czy w ogóle przetrwa zimę. W ogóle nie urosła u mnie. Bardzo słabiutka odmiana. Alnwick Rose jest na pewno mocniejsza.
JSZFRED, może dzięki tym naszym zdjeciom łatwiej będzie przeczekać ten jałowy okres. Żałuje, że się w poniedziałek nie spotkamy. Jakoś nam zawsze coś staje na drodze...

Teraz czekam na jeszcze jedną dostawę i mam też obiecany gratisik. Ciekawa jestem, co to będzie

Safoya, miło mi cię widzieć u siebie. Nawet nie wiesz, jak zachwycają mnie twoje zdjęcia. Fotografie masz z krainy baśni. Oglądam je wielokrotnie. Piszesz o Queen of Sweden. Mam ją i nie wiem, czy w ogóle przetrwa zimę. W ogóle nie urosła u mnie. Bardzo słabiutka odmiana. Alnwick Rose jest na pewno mocniejsza.
JSZFRED, może dzięki tym naszym zdjeciom łatwiej będzie przeczekać ten jałowy okres. Żałuje, że się w poniedziałek nie spotkamy. Jakoś nam zawsze coś staje na drodze...

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Jeśli Queen of Sweden nie rośnie to lepiej ją przesadźcie w inne miejsce. U mnie też był ten problem, po przeprowadzce się poprawiło i zaczęła rosnąć.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Gosiu-Deirde, też pomyślałam o przesadzeniu. Myślisz, że jeszcze nie za późno?
Róża Amber Queen. Na początku nie byłam pewne co do odmiany, ale po wspólnych forumowych naradach doszłyśmy w końcu, że to właśnie ona. Piękny bursztynowy kolor. Gdy tylko ją kupiłam wiosną w doniczce, po wsadzeniu do gruntu od razu wypuściła z ziemi cztery nowe piękne pędy. Chyba nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się coś podobnego.
Róża Amber Queen. Na początku nie byłam pewne co do odmiany, ale po wspólnych forumowych naradach doszłyśmy w końcu, że to właśnie ona. Piękny bursztynowy kolor. Gdy tylko ją kupiłam wiosną w doniczce, po wsadzeniu do gruntu od razu wypuściła z ziemi cztery nowe piękne pędy. Chyba nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się coś podobnego.
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Ze spokojem możesz ją jeszcze przesadzić - grunt by dostała lepsze miejsce i dużo ziemi kompostowej.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Śliczna twoja Amber Queen.
Jest tyle pięknych róż a tylko jeden ogród.
Na szczęście zima przed nami i będzie czas na spokojnie się zastanowić nad ewentualnym nowym wyborem.
Jest tyle pięknych róż a tylko jeden ogród.
Na szczęście zima przed nami i będzie czas na spokojnie się zastanowić nad ewentualnym nowym wyborem.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Deirde, poszłam za twoją radą i dzisiaj przesadziłam Queen od Sweeden na inne miejsce. Ciekawe, czy będzie dla niej lepsze...
Kogro, dziękuję za wizytkę. Odmian róż jest coraz więcej, zaczynam już przeglądać oferty na wiosenne nasadzenia. Jeszcze kilka uda mi się na szczęście zmieścić.
Austinka Ambridge Rose w towarzystwie białego dzwonka.

Jesienne kwitnienie pokazało zupełnie inne kwiaty. Czyzby to ta sama róża? A jednak... Tutaj z heliotropem.

Kogro, dziękuję za wizytkę. Odmian róż jest coraz więcej, zaczynam już przeglądać oferty na wiosenne nasadzenia. Jeszcze kilka uda mi się na szczęście zmieścić.
Austinka Ambridge Rose w towarzystwie białego dzwonka.

Jesienne kwitnienie pokazało zupełnie inne kwiaty. Czyzby to ta sama róża? A jednak... Tutaj z heliotropem.

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Piękna ta Alnwick Rose, podobna do Abrahama 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu czytałam, że dostałaś w gratisie Nostalgię. Będziesz zadowolona moja do teraz kwitnie i nie ma plam. Czy posiadasz Queen of Sweeden? Jeżeli tak to napisz cos o niej bo bardzo mi się podoba.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Anetko, faktycznie, jest podobieństwo, ale chyba Alnwick jest bardziej upakowana. Wiesz, ja ją mam pierwszy rok, a więc jeszcze w pełni nie pokazała swojej urody. W każdym raze jesienne kwiaty były dużo ładniejsze niż letnie.
Ewo, cóż ja ci biedna mogę powiedzieć o Queen of Sweden? Kwiat przepiękny, taki różowy nenufar unoszący się wśród zieleni. Te wycięte okrągłe płatki - piekne. Ale sama sadzonka jakaś biedna, nie rosła dobrze, wątła. Kwitnienia nie powtórzyła. Chyba nie należy do zdrowych solidnych róż. Właśnie dziś ją przesadziłam. Dałam kompostu, dobrej ziemi. Zobaczymy, co będzie za rok.
Ewo, cóż ja ci biedna mogę powiedzieć o Queen of Sweden? Kwiat przepiękny, taki różowy nenufar unoszący się wśród zieleni. Te wycięte okrągłe płatki - piekne. Ale sama sadzonka jakaś biedna, nie rosła dobrze, wątła. Kwitnienia nie powtórzyła. Chyba nie należy do zdrowych solidnych róż. Właśnie dziś ją przesadziłam. Dałam kompostu, dobrej ziemi. Zobaczymy, co będzie za rok.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Wando, to ja w błogiej nieświadomości, że otworzyłaś z powrotem wątek różany - dobrze, że dałaś mi cynk
Twoja Ambridge Rose bardzo mi przypadła do gustu, piękna.
Ja też dzisiaj przesadziłam jeszcze dwie róże, bo jakoś tak nie pasowały mi w tym miejscu, w którym były; myślę, że dadzą sobie radę

Twoja Ambridge Rose bardzo mi przypadła do gustu, piękna.
Ja też dzisiaj przesadziłam jeszcze dwie róże, bo jakoś tak nie pasowały mi w tym miejscu, w którym były; myślę, że dadzą sobie radę

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Chcę mieć życie usłane różami - piękne motto.
Wandziu oby Ci się spełniło.

Wandziu oby Ci się spełniło.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu dziękuję, przyjdzie mi odkochać się od arystokratki. Ładnie bestia na zdjęciu wygladała ale jak taka chimeryczna to niestety nie dla mnie 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Wando, trochę martwią mnie opinie o Queen of Sweden, zobaczymy jak poradzi sobie moja, posadzona niedawno. Ambridge Rose z heliotropem wygląda pięknie. W ogóle heliotrop w Twoich kompozycjach mnie zachwyca, zaraziłam się nim, będę siać wiosną
Amber Queen bardzo ładny, słoneczny kolorek, nie chorowała u Ciebie? Widziałam ją u Izy-Tamaryszka, ale wiem, że ją komuś oddała bo chorowała u niej.