Mój fijoł 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 2

Post »

ewamaj66 pisze:Majka :D Przyoszczędzę parę groszy przez zimę i wiosną będzie za co zaszaleć :;230 Teraz tylko plan alei różanej powinnam jakoś skonkretyzować :D

Ewciu, :D pamietaj za przyzwoleniem M, :;230 :;230 urabiaj go masz trochę czasu. :;230
nie czuję sentymentu do żurawek, nic nie czuję...nie pojmuję tej miłości...

Podpisuję się pod tym zdaniem. ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A ja żuraweczki po prostu kocham :D Peach Georgia rzeczywiście rośnie powolutku, ale systematycznie; taka raczej z tych delikatnych. Teraz o tej porze to właśnie żurawki nadają w ogrodach koloru, gdy wszystko inne staje się buro-szare. Choć mam ich sporo, to planuje jeszcze kilka, aby wypełnić wolne miejsca :)
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnie też jakoś wzięło z tymi żurawkami, już z 30 będzie :P
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dla ciala i ducha mozna sobie rucole posadzic, pieknie wyglada i zjesc mozna.
Wiem, wiem, czlek ma rozne przegiecia - zurawkomania, tez czasem dopada :twisted: Dlatego jestem przeciw a nawet za ... bo nigdy nie mowie nigdy. Powojniki mnie tez nie ciagnal jakos ale przez Ewcie zapodalam sobie i zobacze, moze jakas przypadlosc sie narodzi.... skromnie 25mb plotu z jednej strony mam jakby nie patrzyl :;230
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ewo cieszę oczy żurawkami (czarnym mruczkiem też ;:196 ) i jestem ciekawa, jak zdadzą egzamin w Twoim klimacie.
W tej chwili wyglądają fantastycznie, bo właściwie nie mają większej konkurencji w ogrodzie...no może poza zieloniutkim podagrycznikiem :lol:
Ja swojego przywlekłam z floksami i tak walczymy ze sobą od lat ;:161
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Mnie też kiedyś zauroczył podagrycznik,taka masa pstrej zieloności :shock: Co nie przeszkadza mi dzisiaj z nim walczyć :;230
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pamiętajcie, żeby wiosną pobrać pędy do ukorzeniania, bo żurawki są nietrwałymi bylinami. Nagle potrafią zniknąć i po ptakach!
Wyczytałam to u Piterka... po raz pierwszy.
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

żurawki lubię ale nie do przesady :) mam trochę bo ciekawie wypełniają miejsca między bylinami, lubią półcień a tego u mnie dostatek ... sadzonki z doswiadczenia wiem :) że nawet we wrześniu ładnie się ukorzeniają tylko nie wiem jak przezimują. Zrobiłem dwie sadzonki "na próbę" i są ładne, teraz chyba jednak okryję świerkowymi gałązkami ...
Jeśli uda mi się wstawić zdjęcie to pokażę te moje sadzonki, a potem usunę.

Obrazek Obrazek
Rysiek
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Ewo, liście host zostawiasz do wiosny? Mi one same się urywają, gdy zbieram liście krzewów z rabaty. Ale domyślam sie, że to nie wywiera wpływu na ich przyszłoroczny wzrost? Pokazujesz tyle ślicznych żurawek, muszę jutro obfotografować i swoje. ;:108 No i do tematów do przerobienia zimą musze dopisać ten o znikających żurawkach. ;:24
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dorota, bo trzeba posadzić choć jedną i przekonać się, że w cieniu może być kolorowo, pięknie, a niekłopotliwie :D Niby kwiaty żurawek nie są ozdobne, ale ja je uwielbiam-fruwające chmurki.
Majka, nie omieszkam ponamawiać M :D Na szczęście nikt nie może nam nakazać, co mamy lubić w swoim ogrodzie, a czego nie. Hulaj dusza :D Sadź żurawki albo nie :;230
Wanda, cieszę się, że potwierdzasz moje zdanie o Georgii :D Już się zaczęłam martwić, że coś źle robię. Właśnie teraz i wczesną wiosną żurawki cieszą kolorem, w dodatku prawie cały czas rosną nowe listki :shock:
Oliwko, muszę przeliczyć swoje, pewnie będzie podobnie :D
Jule, mam nadzieję, że uprawa powojnika się powiedzie :D Mam jeszcze wiele metrów siatki, mogę dosadzić wiele odmian. Widziałam na forum takie ogrodzenie powojnikowe-obłędne :D Tylko wszystkie będą patrzyć na sąsiadów :;230
Iwona, mruczków ci u mnie dostatek :D Część żurawek już zimowała, najstarsze trzyletnie. Nie zanotowałam żadnych strat. Zrobię spis wszystkich, a wiosną się okaże, jak sobie poradziły.
Mirka, te szaleństwa młodości :;230
Siberia, zamierzam tak zrobić :D Przynajmniej te większe podzielę.
Rysiek, nie usuwaj-tym bardziej, że obie mam w swoim ogrodzie :D Moje rosną na rabacie z hostami i orlikami, świetnie wyglądają, gdy zaczynają kwitnąć.
Dyshia-nie dopilnowałam, za późno zaczęłam porządki. Zwykle liście wycinałam, gdy jeszcze się nie rozmazywały, w tym roku przegapiłam moment. Do wiosny paskudztwo zniknie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, nie omieszkam ponamawiać M Na szczęście nikt nie może nam nakazać, co mamy lubić w swoim ogrodzie, a czego nie. Hulaj dusza Sadź żurawki albo nie

Ewciu, :D jestem pewna, że tak czy inaczej, zrobisz dokładnie to co już zaplanowałaś :;230 Masz rację, ale nie chodzi o nakazywanie, a raczej o odbiór osobisty każdej roślinki. ;:108 Nie odbieram żurawiczek więc na próbę posadziłam przy oczku jedną fioletową, a właściwie dwie, tylko, że jedna mi padła. Ciekawe czy ta druga mi przetrwa zimę.
Cisza na forum, u mnie -4 C , a na działce pewnie i więcej, a ja wybieram sie wsadzać roże i jeszcze nocować. ;:109, a na koniec pobytu już spuszczanie wody na zimę.

Odwołuję, na forum drgnęło, ja u Ciebie, a Ty u mnie. :;230 :;230 :;230 Ja też muszę kopczykować róże. ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Chyba w końcu kupię sobie przyzwoity termometr :;230 Widzę mróz, a nie wiem, ile go jest. Dręcząca niepewność :;230 Mnie nie pociągają zielone kulki, choć przyznam, że ładne.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu, a co masz na myśli pisząc o zielonych kulkach :;230 , brak mi wyobraźni :;230
Kup termometr, bo jednak się przydaje, po co się dręczyć. Hihihi..hi :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Z tym patrzeniem gdzie nie trzeba, to jest troche denerwujace :twisted: U mnie ta przypadlosc maja wlasnie kwiaty na rabatach przy tarasie - zamiast gapic sie w strone tarasu, to one ogladaja oczka wodne :;230
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

O Ewuś - zidentyfikowałaś mojego agresora! Jaskier, powiadasz? Takie liście podobne do pietruszki? Pojawił sie u mnie w zeszłym roku, na początku myślałam, że to ja coś posiałam :;230 - najgorzej, że przerasta mi floksa szydlastego :evil:
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”