Mój wiejski ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski ogród.

Post »

Rude koty to moja słabość...uwielbiam jak mruczą do ucha...to kołysze do snu
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

No to czekamy na nowości z Gardenii:)
Bardzo lubię chabry górskie, kwitną po raz pierwszy wiosną z makami i to jest piękne połączenie koloru niebieskiego i czerwonego, a później, przycięte, zakwitają jeszcze raz późnym latem. Białe chabry nie mają jednak już takiego wigoru jak niebieskie

Obrazek

Obrazek
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Irminko musze bywać na takich imprezach bo wypadłabym z obiegu,też liczę na nowości-z tygodnia mody w paryżu czy mediolanie mogę zrezgnować,z targów i wystaw ogrodniczych-nigdy w życiu
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Marzenka79 pisze:z tygodnia mody w paryży czy mediolanie mogę zrezgnować,z targów i wystaw ogrodniczych-nigdy w życiu
:;230 :;230 święte słowa ;:108
Kociaki boskie ;:167
marzenia się spełniają! Dana
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irminko, jak patrzę na te Twoje koty, to mam zamiar mojej Dziuni sprawić koleżankę. Słyszałam, że rude koty, to zawsze tylko kocury?
Czy to prawda, czy jakieś bzdury?
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Moja kolezanka miała rudą jak marchwka kotkę-Franię.Trójkolorowe koty to zawsze kotki-kocury nie mają tego genu,są to tzw szylkretowe
x-d-a

Post »

Irminko, świetne i bardzo fotogeniczne są Twoje kociaki :P
Ja teraz mam tylko pieski, ale przez blisko 20 lat (!) miałam koteczkę, która -niestety- jest już za Tęczowym Mostem.
Bardzo bym chciała sprawić moim 'chłopakom' kotka do towarzystwa( marzę o białym - pieski mam białe, białe kwiaty to symbol mojego ogrodu), ale boję się, że mogłyby go nie zaakceptować...
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Irminko, piękne widoki.
Oko-obraz.
Dla takich doznań i porannych spacerów po rosie okno na tyłach domu zamieniłam na drzwi.
Fotka jasnoróżowej róży w krwawnikach i ?-cudna, delikatna i pastelowa kompozycja.
Może doczekam łanów werbeny patagońskiej. Tylko kiedy?
Koty świętują-szczęściarze -cały rok ;:167
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uwielbiam targi ogrodnicze, te ilości i różnorodności, te nadzieje na niezwykłe zakupy, te rzeczywiste zakupy, trudne wybory miejsc do posadzenia , no i cały ciąg dalszy, który dobrze znamy....

Danusiu, Marzenko, koty pięknie prężą się z dumy, tyyyle komplementów naraz!!! :D
I jeszcze trochę O KOTACH
Małgosiu, Ruda to właśnie rodzaj jak najbardziej żeński. Jeden kot w domu dobry jest na początek, jak kota się pokocha, można wziąć mu do towarzystwa drugiego, będzie im weselej i już dwa będą kochane. Potem można stopniowo zwiększać liczbę kotów, kierując się indywidualnymi potrzebami uczuciowymi i stopniem zachwytu nad bytami niezależnymi :wink:
Dalu, jestem pewna, że kiedy przyniesiesz do domu MAŁEGO i oczywiście białego kotka, Twoje pieski przystosują się i nauczą odpowiednich zachowań, a Ty będziesz miała dużo radości przyglądając się całej TRÓJCE :D Wyobrażasz sobie te zabawy i ciekawe kocio-psie relacje? A Twój uroczy, klimatyczny dom z ogrodem wręcz potrzebuje kota, z powodów nie tylko estetycznych, ale i wielu praktycznych...Dalu, to ten Światowy Dzień... mnie tak nakręcił... :shock:
Justynko, też o tym dzisiaj pomyślałam, że nasze koty świętują właściwie cały rok. Ja też czekam tak jak Ty na łany werbeny, i gdyby okazało się, że nie będę ich miała, to byłabym zawiedziona. Ale, Justynko, dlaczego tak dmuchamy na zimne, przypomnij mi? :)

Wątek ogrodniczy, więc można przy okazji wspomnieć o łatwej w uprawie kocimiętce. Zdarzają się też łany :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ponieważ ja mam małe szanse na "łany', a nawet pojedyncze sztuki.
Miałam kilka siewek, które nie zdążyły zakwitnąć :(
Nasionek nie było, a czy te z ubiegłego roku przeżyją-nie wiadomo.
Muszę sprawdzić asortyment w ogrodniczych-może mają.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, spodziewam się , na poważnie, wielu siewek, bo miałam w ogrodzie osiem werben patagońskich. Możesz liczyć na mnie, włożę okulary, by ich na pewno nie przegapić! :) Na razie róże

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję ;:196
Postaram się zdobyć nasionka. Może się uda.
W razie kryzysu-przypomnę się.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

'Tak tylko się zastanawiam, a Światowy Dzień Psa kiedy jest?' Obrazek
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny wiecie jak koty myślą?to przeczytajcie:Pies myśli tak-człowiek mnie karmi,dba o mnie,głaszcze,rozpieszcza-chyba jest bogiem.Koty myślą tak-człowiek mnie karmi,dba o mnie,głaszcze,rozpieszcza-na pewno jestem bogiem... ;:224 To oczywiście gdzieś zasłyszane ale coś w tym jest-koty są dumne,uparte,łażą gdzie chcą,psy zupełnie inne-ale tak czy siak-kocham i kocie mruczenie i psie powarkiwania :wink:
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To chyba prawda, Marzenko.
Słyszałam też coś takiego: kiedy wracasz do domu po dłuższej nieobecności, pies rzuca się na powitanie - szaleje ze szczęścia, ze wróciłaś. Kot natomiast odwraca się z pogardą - jest obrażony, że w ogóle wyszłaś.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”