Pod gruszą...
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pod gruszą...
A ja mimo że lubię berberysy chyba widzę oczyma wyobraźni jednak jabłonkę z iście kolorowymi liśćmi i jeszcze piękniejszymi kwiatuszkami ale decyzja należy do Ciebie Joasiu 

No pięknie dziewczyny, czyli mamy 4:1 dla berberysu ;)
Kropelko, no właśnie nie wiem, czemu ten berberys skojarzył mi się z takim eleganckim ogrodem, a nie takim sielskim jak nasz...Takie "krzaczkowe" berberysy tez u nas rosną
Hmm, mam nadzieję, że nie wykupią, było ich chyba ze cztery i nie były tanie, ale że to prezent urodzinowy od eMa, to mogę zaszaleć ;)
No to mnie załatwiłaś Bożenko
Bo ja oczami wyobraźni tez ta jabłonkę widzę, tylko obawiam się, że wyrośnie na duże drzewko, a tam, na rabacie to bardzie widziałabym jakieś maleństwo...
Mam do 15-stej czas, później jadę do sklepu i kupuję
Kropelko, no właśnie nie wiem, czemu ten berberys skojarzył mi się z takim eleganckim ogrodem, a nie takim sielskim jak nasz...Takie "krzaczkowe" berberysy tez u nas rosną

No to mnie załatwiłaś Bożenko

Mam do 15-stej czas, później jadę do sklepu i kupuję

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kup berberys i jabłonkę. Na pewno nie pożałujesz 

Mariolu, to byłaby najlepsza decyzja, tylko gdzie ja dwa drzewka wcisnę? Hmm, i myślę, że eMa bym trochę....zaskoczyła, że aż taaaaki ma mi prezent zrobić

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Ja bym wybrała jabłonkę, moim zdaniem lepiej by się skomponowała ze starymi zabudowaniami.
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Lusiu, CO TO ZA CUDO? 

Janneke, jeżeli jabłonka to Royalty to ja jestem za tym, żebyś kupiła i berberysa i ją 

Piękna jest ta Twoja jabłoń Lusiu, zjawiskowa po prostu....
Ech, rzeczywiście cudnie by pasowała przed naszą chałupkę, obawiam się tylko, czy nie wyrośnie na wielki drzewo... Jak myślisz?
To mamy 4:3
Aguś, właśnie nie wiem, jaka to jabłoń. Może dzisiaj dowiem się jak się nazywa i najwyżej "zaklepię" ją do jutra
No i berberys też ;)
Ech, rzeczywiście cudnie by pasowała przed naszą chałupkę, obawiam się tylko, czy nie wyrośnie na wielki drzewo... Jak myślisz?
To mamy 4:3

Aguś, właśnie nie wiem, jaka to jabłoń. Może dzisiaj dowiem się jak się nazywa i najwyżej "zaklepię" ją do jutra

No i berberys też ;)
- Lusia 57
- 1000p
Lusiu, właśnie takie jabłuszka ma ta jabłonka w sklepie! Tak mi się wydaje, bo są bardzo ciemno bordowe....
- Lusia 57
- 1000p
Joasiu ta jabłoń dorasta do 6m ale rośnie bardzo powoli, no i jak napisała Carterka,
carterka pisze:zawsze możesz ciąć ;)