Leśny ogród Moni68 cz.9
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.9
Moniczko, widzę, że jednak trąbkowe zakwitły. Kapitalnie wyglądają na tle wysokich leśnych drzew. Ta pomarańczowa bardzo ciekawa. To chyba African Queen?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu, dziękuję za miłe słowa
To nie jest AQ (tę też mam)- rośnie u mnie od kilku lat i do tej pory nie udało mi się jej zidentyfikować. Córką podzieliłam się z Elą- mam nadzieję, że i u Niej kwitnie 

- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Witaj Moniko, z przyjemnością obejrzałem relację z wojaży, zwłaszcza ze sam nie za wiele podróżuję. Patrząc na te zachwycające miejsca, np.w krajach po byłej Jugosławi, aż dziw bierze, że te różne narody, mieszkający w tak niepowtarzalnym otoczeniu, nie mogą żyć w zgodzie, ale oczywiście wiem że ma to głębokie choć dla wielu niezrozumiałe przyczyny (nie chodzi mi o ten twór Jugosławię, tylko o życie różnych kultur obok siebie, co przecież może być jakże ciekawe)
Moniko, Twój ogród nie przestaje kwitnąć, teraz lilie szaleją, ku naszej wielkiej uciesze, zachwycające. Mam wydaje mi się identyczną, żółtą o której piszesz NN, ja kupiłem swoją pod nazwą 'Val di Sole', ale czy to jest właściwa nazwa, to teraz przeglądając zdjęcia w necie, nie wiem, kolor na pewno
Pozdrawiam Tomek
Moniko, Twój ogród nie przestaje kwitnąć, teraz lilie szaleją, ku naszej wielkiej uciesze, zachwycające. Mam wydaje mi się identyczną, żółtą o której piszesz NN, ja kupiłem swoją pod nazwą 'Val di Sole', ale czy to jest właściwa nazwa, to teraz przeglądając zdjęcia w necie, nie wiem, kolor na pewno

Pozdrawiam Tomek

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniu, skoro lilie u Ciebie aż tak duze rosną- to pewnie dobrze im u Ciebie.Zresztą w Twoim lesie wszystkie rośliny mają raj
Ja swoje lilie 2 razy podlałam gnojówką z pokrzywy,ziemia taka sobie-głębiej to żółte piaski i chyba im to wystarcza...w tym roku będe je rozsadzać, bo ciasno mają.
Widziałam u niektórych znajomych i w innych ogródkach sąsiedzkich- lilie piękne, pomimo dobrej ziemi, i sypanych nawozów -raczej jakieś niskie rosną, może to inna odmiana-tylko podobna do moich....

Ja swoje lilie 2 razy podlałam gnojówką z pokrzywy,ziemia taka sobie-głębiej to żółte piaski i chyba im to wystarcza...w tym roku będe je rozsadzać, bo ciasno mają.
Widziałam u niektórych znajomych i w innych ogródkach sąsiedzkich- lilie piękne, pomimo dobrej ziemi, i sypanych nawozów -raczej jakieś niskie rosną, może to inna odmiana-tylko podobna do moich....

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- krysp50
- Od: 22 lut 2007, o 12:05
Witaj Moniko po wojażach
Lilia trąbkowa biała, to prawdopodobnie L. regale .... porównaj : http://www.lilynook.mb.ca/Trumpets.html

Lilia trąbkowa biała, to prawdopodobnie L. regale .... porównaj : http://www.lilynook.mb.ca/Trumpets.html
Pozdrawiam Krystyna
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Monisiu fajnie że już wróciłaś 

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Moniu!
Odwiedzają Twój ogród nie tylko wielbiciele kwiatów ale również smakosze potraw nie sporządzanych własnoręcznie/skąd ja to znam/.Fotki jak zawsze do pieszczone wprawną ręką podróżnika,który wie co zrobić z aparatem.
Pozdrowienia Edward
Odwiedzają Twój ogród nie tylko wielbiciele kwiatów ale również smakosze potraw nie sporządzanych własnoręcznie/skąd ja to znam/.Fotki jak zawsze do pieszczone wprawną ręką podróżnika,który wie co zrobić z aparatem.
Pozdrowienia Edward

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witaj Moniś
Dzięki Tobie zwiedziłam kawałek Świata, Pawełek w tle różnych panoram a Ty, on właśnie - zabrakło Ciebie na zdjęciach...dlaczego?... czyżby aparat był za ciężki dla Juniora?... bo figurkę masz nienaganną. Można Ci jej pozazdrościć.
Ja niestety jak do tej pory nie ruszam się z domu, bo gości tłumnie mnie nawiedzają.
Całuski jutro zadzwonię.

Dzięki Tobie zwiedziłam kawałek Świata, Pawełek w tle różnych panoram a Ty, on właśnie - zabrakło Ciebie na zdjęciach...dlaczego?... czyżby aparat był za ciężki dla Juniora?... bo figurkę masz nienaganną. Można Ci jej pozazdrościć.
Ja niestety jak do tej pory nie ruszam się z domu, bo gości tłumnie mnie nawiedzają.
Całuski jutro zadzwonię.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Moniś Hania opisała u mnie całą historię pięknej lilijki....jak tylko zrobi cebulki to będziesz mieć. 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, nadrobiłam zaległości w Twoim wątku.
Dopiero teraz podziwiałam Twoje rh. Po ich obejrzeniu nie mogę się doczekać kiedy posadzę wreszcie swoje.
Nie mam ich zbyt wiel, ale teraz znowu nabieram ochoty na więcej.
No i nie mam ich gdzie posadzić
Dopiero teraz podziwiałam Twoje rh. Po ich obejrzeniu nie mogę się doczekać kiedy posadzę wreszcie swoje.
Nie mam ich zbyt wiel, ale teraz znowu nabieram ochoty na więcej.
No i nie mam ich gdzie posadzić

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniko zaglądałam do Ciebie niejednokrotnie aby podziwiać troszkę inny charakter ogrodu.
Dziś jednak wpisze sie abym bez problemu mogła wracać do Ciebie na kolejne wizyty.
Leśny ogród ... i kto by się domyślał,że w nim tak kolorowo. Praktyczna wiedza i umiejętność planowania nasadzeń sprawiła ,ze powstał mały raj - gratuluję i podziwiam.
Zwisające trąbki liliowców na tle pni drzew tak nierealnie wyglądają - świetnie je uchwyciłaś.
Dziś jednak wpisze sie abym bez problemu mogła wracać do Ciebie na kolejne wizyty.
Leśny ogród ... i kto by się domyślał,że w nim tak kolorowo. Praktyczna wiedza i umiejętność planowania nasadzeń sprawiła ,ze powstał mały raj - gratuluję i podziwiam.
Zwisające trąbki liliowców na tle pni drzew tak nierealnie wyglądają - świetnie je uchwyciłaś.
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Obejrzałam relację z podróży, czekam na ciąg dalszy
Lilie śliczne, moje bardzo powoli zakwitają i w dalszym ciągu nie wszystkie

Lilie śliczne, moje bardzo powoli zakwitają i w dalszym ciągu nie wszystkie

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Moniczko, piękne podróże i takie co lubię, włóczyć się samochodem po obcych krajach, zaglądając do każdego ciekawego katka i
obserwować tubylców, ich sposób życia, smakować ich kuchni i gadać o wszystkim co sie da.
A teraz zafundowałaś nam też
piekna podróż po cudownej liliowej krainie.
Milutkiego dnia
obserwować tubylców, ich sposób życia, smakować ich kuchni i gadać o wszystkim co sie da.

piekna podróż po cudownej liliowej krainie.

Milutkiego dnia

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
Witaj Moniś ! No i nie zawiodłam się.... piękne fotki
Ale stron natrzaskałaś od powrotu
Chyba stęskniłaś się za forum 

Ale stron natrzaskałaś od powrotu

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochani, witam Was serdecznie
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Od rana działam w ogrodzie- ciężko się pracuje, bo jest bardzo mokro. Wykorzystałam chwilowy brak deszczu i opryskałam wszystko antygrzybem. Przesadziłam też dwie hosty, na resztę mi nie starczyło ziemi i muszę udać się do ogrodniczego.
Zajrzę później i odpowiem w Waszych wątkach. Na razie zostawiam kilka zdjęć z ogrodu.
Zmaltretowana przez deszcz Pastella. Obok liliowiec All American Plum

Daring Deception i Siloam Baby Talk

Eyeliner (bardzo mi sie podoba ta lilia
) i maślicka NN

Anabelka i Bombshell

Zakwitły pierwsze dalie, pozostałe jeszcze w pąkach.

Miłego dnia Wam życzę

Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa

Zajrzę później i odpowiem w Waszych wątkach. Na razie zostawiam kilka zdjęć z ogrodu.
Zmaltretowana przez deszcz Pastella. Obok liliowiec All American Plum

Daring Deception i Siloam Baby Talk

Eyeliner (bardzo mi sie podoba ta lilia

Anabelka i Bombshell

Zakwitły pierwsze dalie, pozostałe jeszcze w pąkach.

Miłego dnia Wam życzę