Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Agnieszko :)
A może jednak pochwalisz się swoimi obrazami?
Ja długo się zastanawiałam nad kupnem goryczki i nie kupiłam. Teraz żałuję.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuś cieplej ....ale tylko na zdjęciach, na dworze jest baaaaaardzo zimno....zimniej niż wczoraj....moje biedne lilie ;:98

Kasiu uwielbiam te drobne szachownice, mam jeszcze kostkowate, poluję na Pontyjskie one wszystkie takie piękne :D

Zenku, zeszłej nocy faktycznie nie pomroziło, ale dziś jest naprawdę odczuwalny dużo większy chłód niż wczoraj....aż jestem przerażona....boję się szczególnie o lilie, mam ich około setki i chyba się zapłaczę jak przemarzną ;:223 A boję się, ze naprawdę tak może być ...

Joluś dziś naprawdę zimniej, może być kiepsko z roślinkami :(
Szkoda, ze nie wychodzi wypad nad jeziorko....mam nadzieję, ze w końcu uda się :D Ta pogoda bardzo popsuła szyki :roll:

Martuś mój migdałek jest z patyczka starego krzewu, który musiałam wykopać....zresztą i ten obecny ma już dużo dzieci w różnych ogródkach 8-) :lol: Jeśli się zdecydujesz daj znać :D
Te tulipanki papuzie kupowałam U Bogdana na allegro,ale faktycznie widziałam je później w Biedronce, to Rococo . Ja je bardzo lubię, szczególnie w fazie pękającego pąka, są niesamowite z tą masą barw :D
Martuś sasankę chcę i to baaaardzo , już biegnę na PW ;:196

Jagusiu ;:196
Goryczki są przepiękne, polowałam na nią już długo i nie mogłam trafić, a w końcu dostałam od naszej Poli :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Właśnie Rocococo, jak mówił Maksik z Seksmisji :;230 Jednak one! :evil: A w kwestii sasanki, to może zaproponuję, żeby do przekazania doszło na kolejnym spotkaniu forumowym? I co Ty na to? :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś naskrobałam PW ;:196 .....a co ja do spotkania.....oj to może być ciężko ;:223 Ale coś wymyślimy :lol:
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga napisz proszę, czy wykopujesz i przesuszasz Swoje tulipanki ?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, kolorki rzeczywiście super! ;:138 A goryczka :shock: Kwitnie i wygląda wspaniale! Że też udało Ci się taką wyhodować ;:63 Top straszna kaprysnica! U mnie nie chce rosnąć :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga tulipanków nie wykopuję, jest ich zbyt dużo, po prostu wciąż dosadzam nowe , bo tulipany uwielbiam, wiosną to one i prymulki królują w moim ogrodzie :D Niektóre odmiany niestety szybko się wyradzają, pewnie wykopywanie sporo daje...ale cóż....

Izuniu jestem strasznie szczęśliwa, że zakwitła. Uwielbiam goryczki, mam tylko to jedno maleństwo i jej kwiatuszki to dla mnie prawdziwa radość. Wciąż biegam do niej i się zachwycam 8-) :lol: Ciekawe w jakim stanie będzie po dzisiejszej zimnej nocy :?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Oby dla nas była jak poprzednia, a dla innych tylko cieplejsza!
Aguś, moze nakryj wiaderkiem tę goryczkę, tak na wszelki wypadek? ...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu niestety już nie dam rady wyjść....ale aż boję sie jutrzejszego ranka :roll: a najbardziej boję sie o lilie....bardzo :(
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Aguś nie panikujmy bo ja też w tej samej strefie co Ty może niebo będzie łaskawe i nie przymrozi
lilii ..wczoraj nakryłam folią a dziś nie zrobiłam tego... :(
... no i co a mnie nie pokazałaś jeszcze swoje dzieła...dawno Ciebie namawiałam... ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Agnieszko ;:196 , cudnie już u Ciebie kwitnie goryczka, ja też na jesień miałam jedną - jak doczekałam się kwiatów, to od razu zaczęłam powiększać kolekcję - Tobie grozi to samo :lol:
ślicznie wyglądają pierwiosnki w dużych grupach, podziwiałam je tez przed chwilą u Tajki, cudności... Nie rozsadzasz ich wcale?
Tulipanowo uwielbiam :heja
Strat może nie będzie, nie ma co martwić się na zapas ;:108
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdjęcia fantastyczne,czy możesz napisać jakim aparatem je robisz?Ja taż chcę mieć tulipany Rococo.Są piękne.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agnieszko :wit
Masz piękne wiosenne rośliny. Aż miło popatrzeć :) Ale ciekawi mnie, jak tam po dzisiejszych przymrozkach ? U mnie widać już lekkie straty, ale mam nadzieję, że będzie tego mało.
Mam jeszcze pytanie dot. goryczki. Co Ty robisz, że tak Ci kwitnie? Moje skubana od dwóch lat idzie tylko w liście i nie poza tym :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu dziś rano było biało od szronu, przez okno widziałam, ze tulipanki miały zwieszone główki, teraz na szczęście się popodnosiły. Późnej pójdę na oględziny do ogrodu :roll: Zaraz skrobnę PW ...

Aniu oj grozi, grozi :roll: Bałam sie, ze coś im nie odpowiada u mnie, bo w zeszłym roku nie kwitła, ale teraz jest taka śliczniusia :tan Tak, że abym tylko gdzieś trafiła, to na pewno będzie moja 8-) :lol:
Pierwiosnkami u Tajeczki i ja wciąż się zachwycam....ale na takie kępy to trzeba mieć miejsce, ja swoje rozsadzam, ale w swojej ciasnocie po prostu wtykam wszędzie gdzie jest jakaś dziurka wśród roślin :D
A z roślinkami po nocy....myślę, ze chyba będzie ok :tan

Aniu tulipanki Rococo też bardzo mi się podobają i jak trafie to jeszcze kupię na 2 kępy :D Piszę PW :D

Marcinku z goryczką nie robię po prostu nic. Posadziłam i rośnie 8-) :lol: Nawet na zimę nie okrywałam :roll: :lol:
A roslinki po nocy....no cóż....chyba będzie lepiej niz myślałam, tulipanki były zwieszone, ale już popodnosiły sie , clematisy były omdlałe już wczoraj :( a lilie o które sie bałam najbardziej , na razie wygladają w miarę ok, zobaczymy jak słoneczko przygrzeje czy nie klapną :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pomłka.......ale zaraz pokażę śliczne kolorowe kwiatuszki :oops: :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek