Ogród Pod Lasem
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Pod Lasem
O, o, o jesienne zbiory same pyszności i jakie ładniutkie u mnie drzewka owocowe też niestety "dostały" podczas majowych przymrozków, więc owoców nie było za dużo za to maliny i borówki owocowały ja szalone, Jolu jeśli masz miejszcze i kwaśną ziemię to się w ogóle nie zastanawiaj nad borówkami one są naprawdę pyszniutkie. 

Kup co najmniej 3 krzaczki różnych odmian 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiem Ilonko, wiem, że one pyszniutkie i zdrowe ... i miejsce mam, nawet na całą plantację, tylko trzeba znów kogoś wynająć do przygotowania terenu pod nową uprawę. Ale pomyślę, może wiosną coś postanowię "w tym temacie" 
-- 26 paź 2011, o 00:03 --
"Naciski, naciski ..." widzę, że front borówkowy się utworzył i pewnie nie będę miała wyjścia. Trzy krzaczki, mówisz Siberio, i to różnych odmian, ale why różnych odmian. Czy ja tu dostanę różne odmiany

-- 26 paź 2011, o 00:03 --
"Naciski, naciski ..." widzę, że front borówkowy się utworzył i pewnie nie będę miała wyjścia. Trzy krzaczki, mówisz Siberio, i to różnych odmian, ale why różnych odmian. Czy ja tu dostanę różne odmiany

Różne odmiany do zapylania, żeby owocowanie było lepsze, a nawet rozciągnęło się w czasie 
Wcześniej owocuje jagoda kamczacka i nie wymaga żadnych specjalnych zabiegów
ale trzeba co najmniej dwa pasujące do siebie krzaki zakupić 

Wcześniej owocuje jagoda kamczacka i nie wymaga żadnych specjalnych zabiegów

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, borówki rzeczywiście co najmniej 2. Polecam Bluecorp. Jagodę kamczacką ( 2 różne muszą być) też teraz posadziłam.
Radziłabym Ci zajrzeć do P.Konieczki. drzewa.com.pl
Radziłabym Ci zajrzeć do P.Konieczki. drzewa.com.pl
-
Adrianno, w Gogolinie u P.Konieczki byłam, widziałam i ... wybrałam 4 z różnym okresem owocowania, od początku lipca do połowy sierpnia. Ale to na wiosnę. A powiem Ci w sekrecie, że dwie jagody kamczackie to już mam, w pewnym sensie na skutek pomyłki. Czasem z p.Zofią razem zamawiamy i ona zamówiła 2 szt. nie doczytałyśmy, że dwie szt. tzn.dwa zestawy po dwie rośliny. No to wzięłam ten dodatkowy zestaw, posadziłam i ... zapomniałam o nich. Ale dziś sprawdziłam - żyją 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Jolu, szkoda,że mieszkasz tak daleko, te Twoje jabłuszka śnią mi się po nocach. 

-
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Joluś , masz wiadomość , przeczytaj pw
.

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Kobieto czynu 

W tym co to Karolinka do niego poszła? A Karliczek za nią?
-
A nie w Gogolinie są szkółki P.Konieczko
Może on ma kilka i ja byłam w innej i Ty Adrianno byłaś w innej.
Ale ani Karliczka ani Karolinki nie spotkałam , to może byłam gdzie indziej, człowiek może czasem pobłądzić, no nie
W każdym razie borówki widziałam i wybrałam, również tę polecaną przez Ciebie = Bluecrop.
Człowiek czynu, mówisz Siberio, czyn jest, a raczej będzie, wymuszony natrętnymi namowami Koleżanek forumowych, żebym się uszczęśliwiła kolejnym zadaniem ogrodniczym
Ale co to dla mnie
jeszcze zostanie jakieś 0,5 ha do zagospodarowania, to może jeszcze jakieś sugestie 
-- 27 paź 2011, o 00:41 --
Szkółki P.Konieczko są w Górażdżach, gmina GOGOLIN, tak mi wpadł w oko ten Gogolin z Karlikiem z Karolinką

Ale ani Karliczka ani Karolinki nie spotkałam , to może byłam gdzie indziej, człowiek może czasem pobłądzić, no nie

Człowiek czynu, mówisz Siberio, czyn jest, a raczej będzie, wymuszony natrętnymi namowami Koleżanek forumowych, żebym się uszczęśliwiła kolejnym zadaniem ogrodniczym

-- 27 paź 2011, o 00:41 --
Szkółki P.Konieczko są w Górażdżach, gmina GOGOLIN, tak mi wpadł w oko ten Gogolin z Karlikiem z Karolinką

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu jak masz jeszcze tyle terenu do zagospodarowania to polecam maliny Polana
i poziomki rodzą cały sezon, a może znów jakaś różyczkomania
, która mnie właśnie dopadła
Tak, tak pod wpływem tego forum i porad koleżanek i kolegów dopadają człowieka różne chciejstwa.