ogród Agaty (sure)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród Agaty (sure)

Post »

No racja, znalazłam. Przy trzmielinie wydaje się drobniutki, szczególnie listki. To ta donica, która mi się podobała, jak widać rzeczywiście dzisiaj nie najlepiej z moją koncentracją... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aga, ta trzmielina - nie pamiętam w tej chwili jej dokładnej nazwy - ale ona ma wyjatkowo duże liście, więc i pieris przy niej wygląda jak mikrus, choć w rzeczywistości nie jest taki mały. Donica tez jest sporych rozmiarów, więc może stąd takie "rozjechanie" :lol:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agato :wit Oficjalnie pierwszy raz u ciebie" wcześniej też "podglądałam. Bardzo mi się podobają zmiany jakie zachodzą w twoim ogródeczku.
Podziwiam konsekwencję w planowaniu roślin i obsadzaniu.
Mnie niestety ponosi - widzę i kupuję. I gdzie to potem posadzić? ;:223
Zakupy rewelacja. Widzę, że po długiej zimie wielu forumowiczów zamawia, zamawia, zamawia....i czeka z utęsknieniem na wiosnę. Ciekawejak długo budżet domowy to wytrzyma :oops:
Też kupiłam ubiegłej wiosny tego pierisa. Zimę przetrwał lekko okryty gałązkami świerka, ale śnieg go nieco połamał. Ładnie się przebarwiał w sezonie.
Dzisiaj sobie nie popracujemy w ziemi, ;:14 raczej odśnieżanie ;:223
Pozdrawiam i przesyłam ;:3
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Agato - widać ;:138
Zatkało mnie z wrażenia! Prze-prze- prze-przepiękna.....
Dzisiaj o dziwo otwierają się wszystkie zdjęcia, więc zaległe też sobie pooglądałam. Nie wiem co się wczoraj działo. Może to "cóś" z moim netem???
Ja dzisiaj wstawiłam dwa moje futerka. Tak się fajnie chłopaki ułożyły, że nie mogłam się powstrzymać :oops:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko, a u nie dzisiaj takie widoki, jak wczoraj u Ciebie. WIeczorem było 7 stopni, pomyślałam, nie spadnie w nocy do minusowej :roll:
Rano wstaję a tu bialo i 0. Nic nie zabezpieczalam, ale mam nadzieję, ze taki mrozik nic nie uszkodzi ;:224
A moja mała magnolia ;:144
Pomocnik pięknisty ;:108
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, własnie mnie się kojarzyla z małą doniczka, nawet pomyslalam, że pasowałaby mi do kuchni na przyprawy! :;230
Kupiłam sobie nasiona różnych bazylii, szukam czegoś nadającego się do wysiania. Niestety, z tych podłużnych jest najwięcej takich rustykalnych lub orientalnych, a to nie pasuje... :roll:

Klaryso, witaj. Fajnie, ze się odezwałaś! :D
Może odśnieżania nie będzie trzeba robić, bo już kapie z dachu. Chyba samo wszystko się stopi, ale faktycznie krajobraz za oknem się zmienił... ;)
Z tym moim planowaniem jest nie do końca tak, już mam sporo roślin spoza planu i tez głowię się, gdzie je posadzić. Staram się tylko nie kupować "spoza klucza", przynajmniej do siebie pasują...

Marysiu, dziękuję bardzo w imieniu Kocilli (czyli Assira)! :)
Już podziwiałam Twoje futra, pokazałam mężowi. Dzisiaj jedziemy po kotkę i drżę, jak szarak przyjmie tę nowość... :roll:

Jolu, to podobnie jak ja. Małych na szczęście nie posadziłam, ale zeszłoroczna magnolia (i inne) - odwinięta. Ale podobno mróz szkodzi na etapie rozwijających się pąków, pocieszam się... u mojej się jeszcze nie otwierają!

a tak jest dzisiaj w różnych kątach:

ObrazekObrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03

Post »

Witaj Agatko ciekawa jestem czy uporałaś się z tym tajemniczym gryzoniem.Zakładając ogród miałam kilka takich dziur .Gdy zamieszkały u mnie dwa koty {są na zewnątrz} problemy zniknęły ,może nie uwierzysz ale ziemia wyglądała jak szwajcarski ser .Widziałam u ciebie czerwony dereń.Dobrze ,że jest tak podcięty pięknie się rozkrzewi i będzie miał zimą intensywny kolor gałęzi .Ja często derenie podcinam.Kota masz pięknego.
Zapraszam
Moj Ogrod
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, że tak powiem ładne widoczki :roll:
A jakiż to klucz, jeśli przegapilam, podpowiedz ;:180 U mnie kluczem jest to, co mi się podoba :;230 Ciekawe kiedy zaczne wykopywać i oddawać. Wkrótce zacznie się zapewne akcja cannowa, bo 5 skrzynek to mi nie potrzeba w żadnym razie :;230
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Agatako to dzisiaj wielki dzień u Was. No to czekamy z niecierpliwością na fotki nowej kotki. No to teraz będziesz miziać dwa kotki. ;:138 A zakupy z Florini rewelacja ;:138 . Piękne sadzonki. Chyba zaraz wejdę na i stronkę i ...... ;:224
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Haniu. Właściwie z gryzoniem się nie uporałam, na razie przestał się pojawiać, zasypanych norek nie odkopał i spokój (zobaczymy na jak długo). Może to była ta żaba, o której pisała Grażynka, a nie nornice?

Jolu, "klucz" to to, co wynegocjowaliśmy z mężem! ;)
Mamy różne wyobrażenia, jak ma wyglądać ogród i ustaliliśmy wspólna wersję. Czyli na pewno nie będzie tam pnączy (z wyjątkiem jednego bluszczyku przy drewutni), ani form płaczących ( :( ). Żywopłot lisciasto - iglasty dookoła. Dużo "przestrzeni", a to akurat tez różnie rozumiemy... no i mamy parę ulubionych roślin, które być muszą! Mnie się podoba ogród w większości zielony, z paroma barwnymi akcentami, raczej z tych "nowoczesnych", co na pewno nie wyjdzie, poza tym się może znudzić, dlatego fajnie, jak na jesień coś zacznie się przebarwiać...
nie wiem, co w ostateczności wyjdzie z tego wszystkiego? :roll:

Asiu, zaraz po kotkę jedziemy, tylko uporamy się z drzewami! ;)
Zdjęcia pewnie będą dopiero jutro...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

No i przywiało ten śnieg aż do nas... jak pokazywałaś wczorajsze zdjęcia to nie wierzyłam.
Z niecierpliwością czekam na zdjęcia nowego kotka :D .
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko bardzo ciekawa jestem kolejnego kotka, ciekawe, jak się koleżeństwo polubi ;:224
Coś mi sie wydaje, ze fotki moga być wcześniej :;230
Co do przestrzeni w ogrodzie to się zgadzam z waszą koncepcją i słusznie napisałaś, mam na myśl :( o pendulowatych iglakach. Może choć z jeden uda się przemycić, taki malutki, niby przez pomyłkę :;230
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Agatko, też masz to białe? Okropność!!! U mnie słoneczko sie przebija, ale 6 st. i wiaterek. Fotke koteczka poproszę!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Hej Aga :wit

Śnieg u Ciebie :shock: :shock: :shock: :shock: brrrr.... a juz myślałam że zima sobie posżła.........
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ja też czekam na fotkę nowej koty :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”