Ogródeczek An-ki cz.4
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródeczek An-ki cz.4
Aguś widziałam u mnie w Lidlu różyczki na pniu.Moim zdaniem jakieś małe te krzaczki i wątłe,więc odpuściłam 

No i pojechałyśmy- moja towarzyszka wzięla 2 róże ja skromnie tylko Cinderelkę.Będą wstawione do donic i upiększały taras.Już wiem jakie kwiaty dołoże do tej pięknotki-białe petunie albo surfinie lub milionbels.Alionuszka pisze:Ania zastanawiam się nad tymi różyczkami na pniu...czytałam o nich zdrowe i ładne...i co robić...?![]()
Może do donic powsadzać...
Aniu-mączka o 15 jeszcze była (może 4 paczki)Chętnie zobaczę jutro ale czy jest sens wysyłania?
Pergole są chybotliwe i delikatne.U mnie 2 szt jeszcze się nie zawaliły a mam je 2 lata.Mała cena więc nie zastanawialam się i dobrałam jeszcze 2 szt.Wkopuję je do ziemi i już.Róża podtrzymuje pergolę a pergola różę

Tosiu na opakowaniu dokładnie nam piszą do czego stosować i w jakiej ilości.Zakupy zrobiłyśmy prawie takie same.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aga -no jednak skusiłyśmy się.A co tam-nie były drogie-15 zł.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu u mnie nie widziałam tej mączki,może wcale jej nie było? Zapytałam się jednej pani,czy mają coś jeszcze na magazynie,a ona mi odpowiedziała,że nie i już w tym roku jej nie będzie.Pergole już miałam w ręku,ale ona jest niska tylko 108 cm,jedynie fajna szerokość 180 cm.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tu właśnie cena też niewysoka :P i zastanawiałam sie czy warto 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANIU na Cindirellę się skusiłam
u Basi ślicznie przezimowała to dlaczego nie u mnie
. Kupiłam też tańszą wersję szklarenki . Taka mi w zupełności wystarczy no i pergolę też sobie sprawiłam a co mi tam . Co ma być to będzie

Jadziu i jak czytam u Neli, wyniosłaś zakupy poza oczy-
moje też w piwnicy(róża).Co oczy nie widzą to .....
Lidlowska pienna jest mniejsza od szkółkowych więc będzie jej dobrze w donicy.Jak jej jeszcze ładne towarzystwo dosadzimy,będzie pięknie.
Ladna pergola jest u nas w Inermarche ale to koszt 100zł.Jest większa i solidniejsza.Mam na nią ochotę-jeszcze pomyślę.
http://www.liveinternet.ru/community/so ... %F1%ED%E0/
Dla Was piękne widoki wiosny-również w malarstwie.Miłego ogladania.

Lidlowska pienna jest mniejsza od szkółkowych więc będzie jej dobrze w donicy.Jak jej jeszcze ładne towarzystwo dosadzimy,będzie pięknie.
Ladna pergola jest u nas w Inermarche ale to koszt 100zł.Jest większa i solidniejsza.Mam na nią ochotę-jeszcze pomyślę.
http://www.liveinternet.ru/community/so ... %F1%ED%E0/
Dla Was piękne widoki wiosny-również w malarstwie.Miłego ogladania.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
A ja nawet nie spojrzałam na róże, kupiłam to i owo, troszkę krzewów ale róż nie oglądałam a pewnie też bym kupiła jakąś. 

Maju te róże jeszcze na pewno będa.Nie ma takiego parcia na nie jak na pozostałe.Ja kupiłam jedną tytułem próby.
Już szykuję donicę i odpowiednią mieszankę(brakło mi piasku).Jak będzie kwitła-zobaczymy.
Już szykuję donicę i odpowiednią mieszankę(brakło mi piasku).Jak będzie kwitła-zobaczymy.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Miałam kiedyś taką lidlową różę na pniu, nie dożyła wiosny nawet.
Za dużo miała wosku na sobie
Za dużo miała wosku na sobie

Właśnie 30 minut skrobalam ten wosk.Róża bardzo licha.Korzonki tyci,tyci-Aniu DS- pewnie moja też nie dożyje wiosny.
Dobrze,że wzięłam tylko jedną.
Majka dobrze,że nie kupiłaś.
W Brico przyszły dzisiaj róże i drzewka owocowe.Róże po 5zł.Dużo wielkokwiatowych.Nie przyglądałam się natrętnie bo dopiero układali.
Dobrze,że wzięłam tylko jedną.
Majka dobrze,że nie kupiłaś.
W Brico przyszły dzisiaj róże i drzewka owocowe.Róże po 5zł.Dużo wielkokwiatowych.Nie przyglądałam się natrętnie bo dopiero układali.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu myśl pozytywnie,coś musi wyrosnąć z tych róż,na noc przenieś najlepiej do domu... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
U nas Brico nie ma a zresztą po dzisiejszej wizycie w Castoramie mam dość mierne zdanie na temat róż z marketów, wszystkie są bezimienne do tego całe w wosku, takim różom to ja dziękuję. Jestem ciekawa kiedy będą róże w LM bo tam mają być od Kordesa i Tantau. 

Kurcze zaczynam się martwić tym że ta róża cindirella słabo zimuje
Może na zimę ją do piwnicy zabrać... albo wkopać z donicą głęboko do ziemi aż po koronkę... eh jeszcze czas do zimy więc mam czas na myślenie 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Adrianie u Basi przezimowała pokazywała ją ,że ma zielone badylki dlatego też ją kupiłam . Pożyjemy zobaczymy