Przepraszam za zwłokę w odpowiedziach.
Filigranowa ona ma 33 kwiatki.
Joane nie mam z nią najmniejszych kłopotów. Moze dlatego,że mam niewiele czasu dla storczyków to chętniej kwitną.
Keetee no wiesz,jaki tam ze mnie specjalista.

Raz mi się uda a trzy razy nie.
Cambrie potrafią być uparte ale się nie zrażaj.Jeżeli jest po kwitnieniu to poczekaj z podlaniem ze 2 tyg,chyba ze podłoże bardzo wysuszone.Mozesz nawet przestawić w chłodniejsze miejsce na ten czas.Potem podlewaj przez namoczenie ( ok 30 min. w miseczce) co 2 - 3 tyg. do wiosny.Wraz z dłuższym dniem częstotliwośc podlewania zmienia się co 10 dni.Blizej wiosny możesz zmienic podłoże, jeżeli zbyt dużo korzeni wychodzi poza doniczkę, w przeciwnym wypadku nie przesadzaj.Nawożenie na początku wiosny z przewagą azotu albo specjalistyczny nawóz do storczyków co 3 podlewanie.Jak nowe bulwy wykształcą się 9 Koło połowy lata) podlej nawozem do kwitnących ( przewaga potasu i fosforu nad azotem).Wskazany letni pobyt na powietrzu, balkon, działka itp.Nie w pełnym słońcu!! Pod drzewem na gałęzi powiesić, zadaszony balkon itp.
Niech rośnie!!!!!!!!
Art po raz pierwszy Philadelphia kwitła mi 2 x w roku!! Jest nadzwyczaj przyjemnym storczykiem!! I oczywiscie masz rację,mam falka chetnie pozującego na drzewko,właśnie się szykuje.Niebawem obfgocę.