Powinny urosnąć ,byłoby miło z ich strony
Ja jeszcze 21 grudnia posadziłam cebule w skrzynki za oknem Mam nadzieję i nie dopuszczam do siebie myśli,że mogłyby nie zakwitnąć Okryłam stroiszem w razie mrozów No ,ale przecież zawsze może się jeszcze zima zrobić ,a to tylko zaokienna skrzynka .
Mieciu kiedyś w styczniu sadziłam cebulowe wiosenne i zakwitły ale troszkę później i nie tak okazale , a wczoraj dostałam paczuszkę właśnie z cebulkami i mam zamiar je jeszcze w tym tygodniu wysadzić tylko że jeszcze mnie trzyma przeziębienie i nie bardzo chciałabym wychodzić ale może zaraz śmignę chociaż na pół godzinki i zobaczę co słychać bo od Sylwestra nie byłam .
Ja posadziłam 21 grudnia do skrzynek za oknem , teraz czekam tylko na morze wiosennych kwiatów zaglądających mi zza firanki. Innej opcji nie biorę pod uwagę ;)
Marzenko-ja chyba też się skuszę na te wiosenne za oknem,jak dalej będzie taka pogoda to przyniosę z działeczki szafirki(mam ich mnóstwo) i wsadzę też do skrzyneczki przy oszklonym balkonie,będzie cudnie bo szafirki są niezawodne ...jej,co ta pogoda wyrabia z nami,żeby w styczniu tak się bawić z cebulowymi
Mieciu, ja przed wigilią posadziłam cebule lilii i tulipanów prosto z Holandii. Ciekawe, czy będą kwitły. I nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam, bo może te lilie to jakieś cuda? I zmarnowałam?
Tosiu-jeśli wsadziłaś do ziemi na działeczce to na pewno nie zmarnowałaś,myślę że nawet w tym roku ci zakwitnie,gorzej byłoby w doniczce lub skrzyneczce,bo jeszcze nie wiadomo kiedy i jaka zima nas uszczęśliwi w tym roku,miejmy nadzieję że będzie dobrze
No właśnie, co się dzieje, drzewa owocowe mają pąki, tylko patrzeć jak wystrzelą, no i jeszcze nie wiem jak w Twoich okolicach ale my tu nad Odrą zaraz będziemy pływać i to nie w Odrze
Iwonko-u mnie tu na razie nie zapowiadają się żadne podtopienia,Ty jesteś trochę niżej,myślę o działkach,chociaż to nigdy nie wiadomo z tą pogodą,w tamtym roku do maja miałam mokro na działce trzymam kciuki aby było dobrze Krzysiu-ta miodunka jak najbardziej tegoroczna,kilka dni temu sfocona,tak pięknie się trzyma