Canna - Paciorecznik cz.2
- Giecikowa
- 200p
- Od: 13 lut 2011, o 09:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.2
Adam S. Teraz już też jestem bogatsza o tę wiedzę. Cóż lubimy uczyć się na własnych błędach
.

Pozdrawiam Dorota

Pamelkoczy może wiesz gdzie można kupić cnne Pink Sunburst.Ja wczoraj byłam w Castoramie i kupiłam następujące canny:
Portland-kolor czer. Wyoming żółta Best Budget czer. Firebird czerwona z środkiem żółtym Yellow Humbert żółta środek w czerwone kropki Pikasso President. Jakość dość dobra ale to się okaże.Jak będą ładne to jesienią będę mogła się z kimś wymienić na inne
Portland-kolor czer. Wyoming żółta Best Budget czer. Firebird czerwona z środkiem żółtym Yellow Humbert żółta środek w czerwone kropki Pikasso President. Jakość dość dobra ale to się okaże.Jak będą ładne to jesienią będę mogła się z kimś wymienić na inne
Moj Ogrod
Moj Ogrod
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Januszu Twoje kanny rosną jak na dożdżach, połowa sadzonek jest w wielkości adekwatnej do pory roku
a połowa szaleje
chyba za wcześnie przeniosłem je do ciepłego pomieszczenia, przesadzę je chyba w wieksze donice i niech rosnądalej, na szczęście mam bardzo widne chłodne pomieszczenie, tam je przestawię aby za bardzo nie wydzikły
http://img251.imageshack.us/img251/3832/imgp0762i.jpg
Z odmiany Durban bardzo się cieszę
ma sliczne liście
http://img822.imageshack.us/img822/7301/imgp0765t.jpg

http://img251.imageshack.us/img251/3832/imgp0762i.jpg
Z odmiany Durban bardzo się cieszę

http://img822.imageshack.us/img822/7301/imgp0765t.jpg
Mama pytanie (może głupie) dlaczego Wy je tak gonicie, że już na początku marca są takie duże? Chcecie żeby wcześniej zakwitły? Moje jeszcze siedzą w piwnicy a do gruntu je będę sadziła dopiero w maju 

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 lip 2010, o 15:29
Jak ożywić kany na wiosnę?
Jak ożywić Kany na wiosnę?
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sadzone teraz do doniczek, wcześniej zakwitają i mają większy przyrost kłączy.
- przemekg
- 1000p
Ja odpowiem za siebie, to są młode sadzonki które mam od Janusza, obawiałem sie aby ich za bardzo nie przesuszyć utrzymując do kwietnia czy maja w spoczynku i dość wsześnie je zabrałem do domu a po drugie wydłużając im okres wegetacji liczę na to że już po pierwszym roku uprawy będę mieć większe i bardziej rozrośnięte karpy. Te kanny ktrych mam juz wielkie kępy, sadzę bezpośrednio do ogrodu w maju bez podpędzania.
No i wszystko jasne
moja ciekawość została zaspokojona 

Dla mnie wyniesienie kann na dwór to nie pędzenie. Wręcz przeciwnie.
W słońcu urosną lepsze liście, niewyciągnięte.
Podobnie z siewkami. Na początku zapewniłem im ciepło, teraz staram się trochę je przystopować wystawiając na dwór lub otwierając okno.
Wszystko to lepsze, niż ciemna piwnica.
Dla mnie optymalne byłoby wysadzenie w połowie kwietnia kłączy z korzeniami i pojedynczymi liścmi.
W słońcu urosną lepsze liście, niewyciągnięte.
Podobnie z siewkami. Na początku zapewniłem im ciepło, teraz staram się trochę je przystopować wystawiając na dwór lub otwierając okno.
Wszystko to lepsze, niż ciemna piwnica.
Dla mnie optymalne byłoby wysadzenie w połowie kwietnia kłączy z korzeniami i pojedynczymi liścmi.
-
- 100p
- Od: 18 paź 2010, o 09:04
Andres, a twoje siewki ile aktualnie mają średnio wysokości w cm?
Różnie.
Najwyższe (canna glauca i chyba "peach") mają prawie po 20 cm.
Na wietrze trochę się pochylały, ale liście mają twarde. Słońce ich nie przypaliło.
Pozostałe mają po ok. 10 cm. W poniedziałek zrobię zdjęcie dla porównania tygodniowych przyrostów.
Jestem zadowolony, choć sądziłem, że będą wolniej rosły.
Najwyższe (canna glauca i chyba "peach") mają prawie po 20 cm.
Na wietrze trochę się pochylały, ale liście mają twarde. Słońce ich nie przypaliło.
Pozostałe mają po ok. 10 cm. W poniedziałek zrobię zdjęcie dla porównania tygodniowych przyrostów.
Jestem zadowolony, choć sądziłem, że będą wolniej rosły.
- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
No jakie ładne już liście Przemku.
U mnie na kannach od Janusza pojawiły się pierwsze kiełki. O tych zwykłych napiszę tylko: busz.
U mnie na kannach od Janusza pojawiły się pierwsze kiełki. O tych zwykłych napiszę tylko: busz.

- przemekg
- 1000p
Super przedszkole
, az trudno uwierzyć że tak szybko rosną no i juz korzystają z przebywania na dworze, u mnie niestety ciągle jeszcze biało, śnieg i mróz 

- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
To prawda. Siewki ładne. Ten gatunek musi pędzić, by w sezonie uzyskać maksymalną wysokość w śród kann.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz