Witaj Basiu! W tym roku cesarskie mnie nie zawiodły- zapowiada się niezłe kwitnienie
Szkoda by było tych twoich powojników,miejmy nadzieję,że wiatrzysko ucichnie i będzie ok!
Ja kupiłam sobie odmiany wielkokwiatowe do cienia i półcienia: Błękitny Anioł ,Moonlight - 'Yellow Queen',Carnaby i Comtesse de Bouchaud .
Małgosiu! Co prawda Romka podała ci stronkę gdzie wszystko o clematisach znajdziesz
a tu masz wycinek z tekstu dot.tych co cię interesują,...." Odmiany o barwach pastelowych, jasnych, np. 'Comtesse de Bouchaud', 'Błękitny Anioł' tolerują półcień. Rozproszone światło lub północna wystawa sprzyjają obfitszemu kwitnieniu i lepszemu wybarwieniu się kwiatów odmian o kwiatach pastelowych lub cieniowanych, np. 'Moonlight', 'Hagley Hybrid', 'Kakio', 'Nelly Moser', 'Dr Ruppel' czy 'Asao'. "
Romko! Gdzieżbym tam miała się gniewać-dobrze,ze podałaś te stronkę,bo ja korzystałam z innej
http://www.clematisy.pl/katalog-roslin?cid=1 też fajnie opisane poszczególne odmiany.Zamówiłam je z
e-clematis
Po obiedzie wybraliśmy się na działkę,ale było tak zimno,tak wiało,że tylko zrobiłam obchód i wróciliśmy do domu
Lilie wychodzą na potęgę,tulipany pokazują coraz więcej pąków, krzaczki się zielenią....będzie coraz ładniej