Znów odwiedziłam Twój różany raj. Zastanawiałam się którą różę wybrałabym, gdybym miała wybrać jedną. Bardzo trudne zadanie, ale - z krzywdą dla innych - wybrałabym Chopin'a. Dzięki za radę w sprawie orlików - spróbuję.
Ja Chopina też bardzo lubię i nie mogę się doczekać jak się zaprezentuje w tym roku...
a teraz oficjalnie ogłaszam, że ALCHYMIST debiutuje anno domini 2011
Kwiaty ma nieduże i niestety nie powtarza kwitnienia, ale jest uroczy
W ubiegłym roku... z 6 kwiatków, a w tym ... cała masa... ale to również zasługa poziomowania pedów.
Ewuś , ja z pytaniem : dostałam nasionka SASANKI i nie wiem , w jaki sposób je wysiać ? Ty , o ile pamiętam , robiłaś to i masz ładną kolekcję tych kwiatków, poradź więc
Pięknie jest u Ciebie,róże cudne,Alchymist oszałamiający Podziwiam jeszcze za smakołyki,które przyrządzasz
Żałuję,że dopiero teraz odnalazłam Twój wątek Ave,ale lepiej późno niż wcale.aha jestem pod wrażeniem zdolności męża jak pięknie urządził pokój na działce....
Ewelinko... ja sasankowe nasionka kładę na wzruszonej pazurkami ziemi i... tylko przysypuję... mam wrażenie, że zbyt głębokie sadzenie im nie służy... no i nasionka, tak jak i sasanki wolą bardziej sucho niz mokro... ale to przeciez wiesz...
Ale fajnie,że akurat teraz wkleiłaś fotkę wielosiła:) Kilka dni temu kupiłam jedną,malutką sadzonkę jeszcze zieloną.
Teraz widzę jak będzie wyglądać w przyszłości
Ave Eva serce się raduje kiedy patrzę jak Twój ogród z latami wzbogaca się, rozrasta , dojrzewa.Skalniaczek przepiękny, alchemist cudny.Duża różnorodność Ewuś!
Czytałam w wątku Mag jeśli dobrze skumałam masz białą szałwię?Jeśli tak to uniżenie poproszę o nasionka.Teraz będę łazić po forum i żebrać o nasionka jako że mój poprzedni ogród był cienisty i takie roślinki posiadam a ten jest słoneczny a takich roślinek mam mało.
Lecę do Bishopa żebrać o oliwnika . Kaśka