Ogródkowe rozmaitości cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3
Nelu - znowu błądziłam po Chelsea... Oczy mi się śmieją, ech...
Babie lato powiadasz... Same kobitki?
Babie lato powiadasz... Same kobitki?
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Izka same... tylko 3...
myślę o wycieczce na wyspy...
Małgos ,to widocznie źle zrozumiałam...
Moje winogrona nie nadają się do bezpośredniego spożycia ,są typowo winne ...takie trochę cierpkie,z dodatkiem cukru można z takiej ilości zrobić tylko sok...
Wyszły 4 butelki,czyli nie tak mało jak na miseczkę...

Małgos ,to widocznie źle zrozumiałam...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Nelu ja myślę że może i mogłybyśmy pojechać na Chelsea Flower Show do Londynu gdybyśmy nie miały tulu zachcianek w ciągu roku
ja właśnie dzisiaj zapłaciłam niecałe 500 zł. za róże.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ło matko Danusiu ,ale zaszalałaś z różyczkami . Nelu czy wybierasz się do Chorzowa ,bo musiałybyśmy się umówić na jaką godzinę . Dla mnie to pikuś ,ale teraz czytam ,że i u Was dni otwarte w szkółkach . Też zrobiłam różane zamówienie nawet 2 Moje winogrony również zaczynają powoli dojrzewać i podjadam je sobie podczas przerwy 

Neluś piękne zdjęcia.Nie mogę oczu oderwać od miejsca naszego posiedzenia.A Morgen jest niesamowita.
Właśnie na którą godzinę się szykować?(Darek-podejmij męską decyzję!!!)
Właśnie na którą godzinę się szykować?(Darek-podejmij męską decyzję!!!)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
Danka trzeba by było już zbierać ...i nic nie kupować...samemu rozmnażać z przypadkowych sadzonek...
ale róże to już inna bajka,by mieć te wymarzone ...trzeba płacić
Jadzia tak myślę,że będziemy z Anią ok 10 w sobotę...
Zapraszam do naszych szkółek w niedzielę,wiele ciekawych rzeczy do oglądnięcia...
Gdzie zamawiałaś róże i na jakie się skusiłaś...?
Aniu zapraszam jutro na to samo siedlisko...róża jeszcze się trzyma ,będziemy podziwiać...
A godzinę uzgodnimy na łonie natury... 

Jadzia tak myślę,że będziemy z Anią ok 10 w sobotę...
Zapraszam do naszych szkółek w niedzielę,wiele ciekawych rzeczy do oglądnięcia...

Gdzie zamawiałaś róże i na jakie się skusiłaś...?

Aniu zapraszam jutro na to samo siedlisko...róża jeszcze się trzyma ,będziemy podziwiać...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
To proszę o zdjęcie - wgapię się i jakbym z Wami była
O wyspach myślisz... których/jakich. Ja po powrocie do pracy myślę o jednej - bezludnej

O wyspach myślisz... których/jakich. Ja po powrocie do pracy myślę o jednej - bezludnej

- Alionuszka
Izka w sobotę jedziemy do Chorzowa,a w niedzielę do południa w Pisarzowicach,także jak widzisz zbliżający weekend pod hasłem szkółki i wystawy...
To już w zasadzie końcówka naszych poczynań w ogrodzie ,nie licząc kopania dołów pod róże...
O wyspie myślę ...tej największej ,Wielkiej Brytanii ,ta wystawa w Chelsea mi się marzy...przy okazji wycieczki krajoznawczo-poznawczej...
Takie tam moje zachcianki... 
Na dobranoc żmijowiec ,o którym pisałam wcześniej...niezmordowanie wciąż kwitnie i jest bardzo dekoracyjny,jednoroczny...;wieloletni jest piękny tylko początkiem lata
tutaj z lepnica różową

i z bliska

Dalia Fascination ...mnie fascynuje ...kolorem ,kształtem kwiatu,w ogóle jest... mmm
Niestety nie da się jej rozmnożyć z nasionka,nie powtarza cech matecznych...Kwiaty z jej nasion są w kolorze biskupim ,i podsiada zielone liście ,nie ciemno-purpurowe...Też jest piękna ,do obejrzenia u Ani

i w kolejnym dniu...

ogólny widok na wszystkie dalie,aż 4...

Aby nie było zbyt daliowo...róża jedna z moich faworytek pachnąca i zdrowa Westerland

i druga stająca się moją faworytą ...Lavender Lassie

O wyspie myślę ...tej największej ,Wielkiej Brytanii ,ta wystawa w Chelsea mi się marzy...przy okazji wycieczki krajoznawczo-poznawczej...

Na dobranoc żmijowiec ,o którym pisałam wcześniej...niezmordowanie wciąż kwitnie i jest bardzo dekoracyjny,jednoroczny...;wieloletni jest piękny tylko początkiem lata
tutaj z lepnica różową

i z bliska

Dalia Fascination ...mnie fascynuje ...kolorem ,kształtem kwiatu,w ogóle jest... mmm

Niestety nie da się jej rozmnożyć z nasionka,nie powtarza cech matecznych...Kwiaty z jej nasion są w kolorze biskupim ,i podsiada zielone liście ,nie ciemno-purpurowe...Też jest piękna ,do obejrzenia u Ani

i w kolejnym dniu...

ogólny widok na wszystkie dalie,aż 4...

Aby nie było zbyt daliowo...róża jedna z moich faworytek pachnąca i zdrowa Westerland

i druga stająca się moją faworytą ...Lavender Lassie

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH
NELU zamawiałam u Ćwika na pewno Schwarze Madonna ,Kleopatra, Fantasia Mundiale ,Speelwark ,Hamburger Dern,Blue River . Jeszcze coś tam było ,gdyż parę razy zmieniałam zachcianki chyba jeszcze Barkarole ,ale nie jestem pewna ,gdyż mogło mi się pokićkać z zamówieniem które wstępnie robiłam do Rosarium
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
No, nareszcie jakieś zdjęcie Lavender Lassie, które nie budzi zdziwienia: skąd taka nazwa?
Czy u Ciebie pierwsze kwiaty też były w takim dziwnym kolorze, jakby beżowawym?
Neli, a czy Twój żmijowiec ma kłujące liście?
Dziewczyny, nie żałujcie Chelsea Flover Show! Oglądałam trochę zdjęć i szczerze mówiąc, jestem ... lekko zdegustowana
Zajrzyjcie lepiej do wątku Gabi. Chyba lepiej wybrać się do Jarkowa ;) 

Czy u Ciebie pierwsze kwiaty też były w takim dziwnym kolorze, jakby beżowawym?

Neli, a czy Twój żmijowiec ma kłujące liście?
Dziewczyny, nie żałujcie Chelsea Flover Show! Oglądałam trochę zdjęć i szczerze mówiąc, jestem ... lekko zdegustowana

Dziewczyny aż Wam zazdroszczę, no cóż muszę się wykurować a potem mogę znów wędrować. Może Was odwiedzę jak wreszcie załatwicie mi ten rozkład.
- JAKUCH
Mój zmijowiec również jeszcze kwitnie . Ciekawe czy w przyszłym roku będą jego siewki
Izuniu zajrzałam do Gabi ale to zupełnie inny klimat i temat. Ja jednak wybrałabym Chelsea Flover Show bardziej mnie zachwyca.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Danusiu, a widziałaś już kiedyś? Może tam mozna zobaczyć też coś innego, niż to co widziałam na zdjęciach? ...