Mój ogród przy lesie.
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród przy lesie.
Tajko, dzisiaj dokupiłam drugą odmianę, więc jak zacznę mnożyć to dwie różne i coś z tego będzie.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki za informacje.
Czekam właśnie na dostawę i już się cieszę.
Mam też 4 innych odmian krzewy, ale owoców mają mało.
Na dodatek zawsze wyprzedzają mnie ptaki.
Czekam właśnie na dostawę i już się cieszę.
Mam też 4 innych odmian krzewy, ale owoców mają mało.
Na dodatek zawsze wyprzedzają mnie ptaki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu- życzę powodzenia w rozmnażaniu jagody kamczackiej.
Grażynko- u mnie ptaki jagody kamczackiej nie jedzą, ani nawet borówki amerykańskiej , ale za to na czereśniach to sobie poczynają, że my praktycznie w ogóle nie jemy, a mam 3 czereśnie.
Jesienią mąż poobcinał wierzchołki i chyba osłonimy siatką, gdyż innej rady nie ma.

Grażynko- u mnie ptaki jagody kamczackiej nie jedzą, ani nawet borówki amerykańskiej , ale za to na czereśniach to sobie poczynają, że my praktycznie w ogóle nie jemy, a mam 3 czereśnie.
Jesienią mąż poobcinał wierzchołki i chyba osłonimy siatką, gdyż innej rady nie ma.

- Tajka

Moje dzisiejsze zakupy dzięki Zenkowi, który mi napisał o fotergilii:

Fotergilla, Kielichowiec wonny, Siringia Protolaciniata ,,Kabul,, ,Itea Virginica ,,Henry,s Garnet,,
Żórawka Amber Vawes.

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Ja też mam w ogrodniczym odłożoną fortegillę (do wypłaty
) A dziś dołożyłam jeszcze 2 berberysy 'Bagatelle'

Tajko, piękne zrobiłaś zakupy. Sam by, się połakomił na Kielichowca i Iteę virgicką.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj Tajeczko szalejesz, szalejesz nic tak nie poprawia samopoczucia jak udane zakupy
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Ja wczoraj nabyłam Boże drzewko
A Ty Tajeczko zakupy zrobiłaś sobie na poprawienie nastroju
a jak one wyglądają jak są rozwinięte ?

A Ty Tajeczko zakupy zrobiłaś sobie na poprawienie nastroju

a jak one wyglądają jak są rozwinięte ?

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Wspaniałe zakupy! Bardzo ciekawy dobór krzewów.
Fiu fiu, wspaniałe zakupy! W dodatku z listy moich chciejstw hehe - iteę i kielichowca widziałbym z chęcią u siebie, fortegille już mi się udało zdobyć. Z kielichowcem nie powinno być problemu, bo się pojawia ostatnio często w handlu, ale iteę musiałbym zamówił na allegro, a to bez sensu (1 sadzonka i 15zł za przesyłkę hehe)
Mnie ostatnio udało się upolować orszelinę 'Pink Spire' - jestem ciekaw jak się sprawdzi w moim ogrodzie
Mnie ostatnio udało się upolować orszelinę 'Pink Spire' - jestem ciekaw jak się sprawdzi w moim ogrodzie

- Tajka
Dorotko- witaj
.Będzie nas już dużo szczęśliwych posiadaczy Fotergilii.
Berberysu ,,Bagatela,, jeszcze nie widziełam, jest na pewno piękny.W Centrach Ogrodniczych mnustwo nowych roślin, tylko ,że mój ogród zapchany pospolitościami, a szkoda mi je wykopywać.
Marcin- Dzięki za odwiedziny, ja miałam dzisiaj farta, na kielichowca i fotergillę poluję od 2 lat.Sklepy ogrodnicze coraz lepiej zaopatrzone, więc myślę, że to kwestia kilku dni i dowiozą także
do sklepów w Twojej okolicy.Życzę, żeby Ci się udało wypatrzeć upragnione roślinki.
Moniczko- święte słowa, mam dziś szczęśliwy dzień.
Bożenko- mój nastrój poprawił się już po wczorajszej pracy w ogrodzie, a dziś został przypieczętowany.
Co to jest za roślinka ,,Boże drzewko,, , co sobie kupiłas?

Berberysu ,,Bagatela,, jeszcze nie widziełam, jest na pewno piękny.W Centrach Ogrodniczych mnustwo nowych roślin, tylko ,że mój ogród zapchany pospolitościami, a szkoda mi je wykopywać.

Marcin- Dzięki za odwiedziny, ja miałam dzisiaj farta, na kielichowca i fotergillę poluję od 2 lat.Sklepy ogrodnicze coraz lepiej zaopatrzone, więc myślę, że to kwestia kilku dni i dowiozą także
do sklepów w Twojej okolicy.Życzę, żeby Ci się udało wypatrzeć upragnione roślinki.

Moniczko- święte słowa, mam dziś szczęśliwy dzień.

Bożenko- mój nastrój poprawił się już po wczorajszej pracy w ogrodzie, a dziś został przypieczętowany.

Co to jest za roślinka ,,Boże drzewko,, , co sobie kupiłas?

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tajeczko zakupy super, mam nadzieję, że świetnie zadomowią się w Twoim ogródku i będą pięknie rosły
Tak czytam o tych stratach w różach, szkoda naprawdę, te pnące muszą teraz się odbudować , a trochę to potrwa zanim osiągną poprzednie piękno

Tak czytam o tych stratach w różach, szkoda naprawdę, te pnące muszą teraz się odbudować , a trochę to potrwa zanim osiągną poprzednie piękno

- Tajka
Aniu- dziękuję.
Znowu się wyłamałam, a pojechałam tylko po Fotergillę.
Piotrze- witaj po raz pierwszy w moim ogrodzie.
Jesteś człowiekiem bardzo zapracowanym, więc masz mało czasu na Forum.Ja odwiedzając Twoj ogród, biorę notes i wypisuję cudowne rośliny, które muszę mieć, ale to jest moje niedoścignione marzenie.Ty jesteś prawdziwym kolekcjonerem i znawcą roślin.Myślę, ze Iteę wkrótce dostarczą do wszystkich sklepów, o ile będą ją handlowcy zamawiali.Jej uprawą zajmują się p. Kurowscy.
Ta orszelina musi być śliczna, oby Ci dobrze rosła, będę oglądała fotki.

Piotrze- witaj po raz pierwszy w moim ogrodzie.

Ta orszelina musi być śliczna, oby Ci dobrze rosła, będę oglądała fotki.

- Tajka
Agnieszko-dziękuję Ci za miłe słowa.
Róże pnące mi przemarzły, ale do granicy śniegu, dlatego mam nadzieję, że z czasem odrosną , tylko trzeba czekać dłużej na kwitnienie.
Ja także poprzednich lat sadziłam róże pienne, ale już jestem z nich wyleczona, to nie na nasz wschodni klimat.Jeśli mogę ci coś doradzić, to nie wyrzucaj ich zupełnie.Mówił kiedyś p. Czuksanow w ,,Roku w Ogrodzie,, ,że one mają ciekawe podkładki i potrafią być bardzo ładne, jeśli oczywiście masz na nie miejsce.Moja jedna zakwitła na biało- pomarańczowe owoce, a druga na ciemny róż- owoce duże , czerwone i nie była to róża canina.

Ja także poprzednich lat sadziłam róże pienne, ale już jestem z nich wyleczona, to nie na nasz wschodni klimat.Jeśli mogę ci coś doradzić, to nie wyrzucaj ich zupełnie.Mówił kiedyś p. Czuksanow w ,,Roku w Ogrodzie,, ,że one mają ciekawe podkładki i potrafią być bardzo ładne, jeśli oczywiście masz na nie miejsce.Moja jedna zakwitła na biało- pomarańczowe owoce, a druga na ciemny róż- owoce duże , czerwone i nie była to róża canina.

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Tajka weszłam w gogle i wyszukałam sobie te nazwy chciejstw- Waszych , piękne.
Ja dostałam te Boże drzewko od działkowej sąsiadki mojej córki, wczoraj byłam jej pomagać , bo sobie kupili.Sąsiadka mnie poinformowała , że bardzo ładnie pachnie.Nastąpiła mała wymiana
weszłam w internet i wyszukałam, że jest to krzew ozdobny roztaczający silną woń
cytrynową w otoczeniu.Wyczytałam również , że ma właściwości lecznicze

Ja dostałam te Boże drzewko od działkowej sąsiadki mojej córki, wczoraj byłam jej pomagać , bo sobie kupili.Sąsiadka mnie poinformowała , że bardzo ładnie pachnie.Nastąpiła mała wymiana

cytrynową w otoczeniu.Wyczytałam również , że ma właściwości lecznicze