Ogród Idy 74 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Idy 74 cz.3

Post »

O matko, Ida, a ja myślałam, że u mnie się dzieje... Odpadam w przedbiegach, trzymaj się cieplutko i dużo siły do ..., właściwie to nie, pamiętaj głównie o sobie, oszczędzaj się, a jak będziesz zdrowa, to i robota pójdzie.
Ściskam najmocniej ;:196 ;:3
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

...JESTEM ....chwilę ...
Zdjęcia może pokarzę ,bo wiosna minie ,a ja nic ....Zdjęcia są z dzisiaj ...
Cały dzień duchota ,a na wieczór burza ,ale jaka :shock: i to z gradem .Wszystko pływa ,bo tyle tego deszczu w przeciągu godziny spadło ;:145 Czasu brak ...mhh ,wszystko zarasta i zarasta i zarasta ...mlecze jak kapusta -dosłownie .Pomidory w 2/3 posadzone ,papryka też ...-dobre i tyle ...Ogród kwiatowy zarasta ,warzywny opielony -trochę ... :oops: Chyba za dużo sobie na głowę zwaliłam :?: :roll: Na urlop do lipca szans żadnych nie mam niestety ,nie wiem jak się nazywam ...dzieci jakby zabiedzone i jeszcze ktoś mnie zgłosi do opieki socjalnej ,że brak nadzoru ,,,
...WIEM SAMA TEGO CHCIAŁAM ...m tak mi powtarza ,jak narzekam ... :?
Wiosna jest piękna ,jak jest przewidywalna ,a ta ...czy zimni ogrodnicy mają by c na koniec maja :?: ,bo słuchy takie chodzą ...że mają się spóżnić ...
Ogólnie nie wyrabiam na zakrętach ...
Moje przedszkole hostowe zniszczone ...przez sukę ...szukała nornic chyba :? W foli na całej długości tunel jak ta lala wykopany ,a w nim zakopane orzechy laskowe :shock: serio ...Czy istniją wiewiorki podziemne ,a może nornica nazbierała sobie zapas na zimę i nie dała rady ,go skonsumowąć :?:
Narobiłam 2 beczki zacieru z pokrzyw ,śmierdzi toto na razie niemiłosiernie ,ale ...jak wiemy działa i to jak ;:224 Obrazek Obrazek Obrazekazalia moja pierwsza zakwitnie ,a rh -brak słów :? coś się wdało -rdza chyba ...
ida74
---

Post »

no dalsze fotki ...nadrabiam zaległości ... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekCisza przed burzą ...z gradem .Myślę o Was ,codziennie i wstydze się ,że nie mam dla was czasu :oops:
ida74
---

Post »

...a co tam dodam jeszcze ... ObrazekCzosnki olbrzymie wypuściły :roll: ....no ja to nazywam k....siki .a tulipany niektóre jeszcze w pąkach ObrazekSuka brodzi w oczku :evil: czego tam szuka :roll: :?: :? ObrazekCebula ,albo jak kto woli szczypior na razie :lol: Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IDUŚ no to masz urwanie głowy i chmury ,oby tylko pogoda dopisała na czas zbioru truskawek .Moje zaczęły dopiero kwitnąć .Tulipki i serduszki pięknie się trzymają pomimo deszczów .Nie przemęczaj się dziewczyno zdrowie ma się tylko jedno . ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj IDO, pospacerowałem trochę po Twoim ogrodzie, obejrzałem foliak prawie pusty od pomidorów, coś mi się zdaje że "przeholowałaś"z tymi pomidorami, zdrowie ,dużo ważniejsze od pomidorów i ogrodu. Cieszę się że ze zdrowiem wychodzisz na "prostą". U nas cały czas ciepło i ...burze nas omijają, grzmi dookoła, walą pioruny ale w Nokłach na szczęście ledwo deszczyk popada.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tadeuszu to jesteś szczęściarzem też bym tak chciała
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Zajmij się teraz sobą, ;:196
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
ida74
---

Post »

No i dolało :shock: :? Całe miasto pływało ,a kratki ściekowe zamiast przyjmować to oddawały wodę .Jest ponuro i siąpi ...
Dbam ,dbam o siebie ,jak mam czas oczywiście ,a że4 go nie mam w ogóle to różnie to bywa :?

Tadeusz witam Cię w moich skromnych progach .Zdjęcie foliaka jest z przed 1,5 tygodnia i wtedy to on tak wyglądał .Teraz obsadzony jest cały i cieszy jak na razie oko ...na razie ,bo jak tak jeszcze popada to ryż w nim posadzę ,bo pomidory zgniją w chol......rę
Jesteś szczęściarzem ,że te burze Cię omijają .U nas walą pioruny ,a wczoraj pojawił się grad .Zastanawiam się czy przy takiej pogodzie nie pojawią się grzyby :roll: :?:

Jadziu moje pomidorki trochę odchorowały przesadzanie i zalanie ,ale jestem dobrej myśli ....chyba

Anka ;:196

Czy ślimaki lubią papier :?: Połowę etykiet pomidorowych mam obgryzionych :shock:
x-d-a

Post »

Iduś u mnie też pada i pada, już mam dosyć tej pogody :evil:
Ale u Ciebie chyba jeszcze bardziej leje; jak tam pomidorki? Przydałoby się im chyba trochę słoneczka ;:3
No, cóż, trzeba jakoś się pocieszać i wykorzystać tę pogodę na odpoczynek i buszowanie po forumkowych ogrodach, czego Ci serdecznie życzę :lol: :lol: :lol:
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

ida74 pisze: Myślę o Was ,codziennie i wstydze się ,że nie mam dla was czasu :oops:
Nie wstydź się, bardzo proszę :lol: Nie Ty jedna cierpisz na brak czasu dla forum. Ja to w każdym razie doskonale rozumiem.
Szkoda....tak pięknie zakwitła Ci azalia a tu tyle deszczu. Na szczęście rzece niezapominajek i krzaczorom serduszek wilgoć niestraszna! Przeczekamy jakoś...w końcu zaświeci słońce ;:3 Trzymaj się ;:167
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
ida74
---

Post »

[Już 3 dni nie padało :!: :!: :!: Teraz wyszło słoneczko i jest 20 C ,TOŻ TO SZOK :!:
...A TAK POWAŻNIE wiosna w tym roku jest beznadziejna- najpierw tak długo były przymrozki ,teraz straszne ulewy i gradobicia .
Ziemia nasiąknięta ,na maksa .M oprysków w polu nie może zrobić,a truskawki dosłownie wymakają .Tylko chwast sobie nic z tego nie robi -rośnie i kwitnie :? Wczoraj cały dzień z m kopaliśmy dreny w ogrodzie i w folii ,bo woda stoi .Wieczorem padłam dosłownie na wyrko o 21 i siły na nic już nie było .Czemu ta doba taka krótka jest :?:
Ogród kwiatowy zarośnięty ,aż trudno mi było zdjęcie bez chwastu zrobić :oops: Nie mam czasu nim się nawet cieszyć ...
Od jutra akcja pielenia ogrodu kwiatowego i wysiewania jednorocznych ,a na razie kolejne tulipany zaczynają kwitnąć ObrazekTego mam pierwszy raz ,ale stwierdziłam ,że najbardziej podobają mi się te stare babcine i chyba dam sobie kupywanie kolejnych nowości tulipanowych . Obrazek Obrazek
ida74
---

Post »

Fotosik strajkuje ...znowu :evil:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Idus nie tylko tobie ślimaki zjadły etykiety.
Ja miałam powlekane z twardego kartonu przy liliowcach.
Została jedna na 20.
Reszta jest w ślimaczych g....... jakie po sobie zostawiły.
One trawią chyba wszystko, są gorsze od plagi egipskiej.
Szczególnie teraz.
U mnie też wszystko pod wodą, choć mieszkam na górce.
Trzymaj się....... :uszy
Grażyna.
kogro-linki
ida74
---

Post »

Po obejrzeniu prognozy przyjdzie nam się pomęczyć do środy z aurą :? ,a potem :roll: zobaczymy .Spóżnionej zimnej Zośki chyba już nie będzie ...
Jeszcze trochę fotek z dnia dzisiejszego .Mam nowy sprzęt i jeszcze nie bardzo kumam co i jak :oops: ObrazekWczoraj był dzień niezapominajki ,a u mnie kwitną całe łany -cudnie jest ;:108
ObrazekMoże nie jest to kępa ,ale fajnie to wygląda ...Babcine zapachy Obrazek Obrazek ObrazekKolejne łany tulipanów czekają na pokazanie swojej urody :D
Piwonia lekarska -lada moment wybuchnie ... Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”