Ściskam najmocniej
Ogród Idy 74 cz.3
- ankha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Idy 74 cz.3
O matko, Ida, a ja myślałam, że u mnie się dzieje... Odpadam w przedbiegach, trzymaj się cieplutko i dużo siły do ..., właściwie to nie, pamiętaj głównie o sobie, oszczędzaj się, a jak będziesz zdrowa, to i robota pójdzie.
Ściskam najmocniej

Ściskam najmocniej
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
...JESTEM ....chwilę ...
Zdjęcia może pokarzę ,bo wiosna minie ,a ja nic ....Zdjęcia są z dzisiaj ...
Cały dzień duchota ,a na wieczór burza ,ale jaka
i to z gradem .Wszystko pływa ,bo tyle tego deszczu w przeciągu godziny spadło
Czasu brak ...mhh ,wszystko zarasta i zarasta i zarasta ...mlecze jak kapusta -dosłownie .Pomidory w 2/3 posadzone ,papryka też ...-dobre i tyle ...Ogród kwiatowy zarasta ,warzywny opielony -trochę ...
Chyba za dużo sobie na głowę zwaliłam
Na urlop do lipca szans żadnych nie mam niestety ,nie wiem jak się nazywam ...dzieci jakby zabiedzone i jeszcze ktoś mnie zgłosi do opieki socjalnej ,że brak nadzoru ,,,
...WIEM SAMA TEGO CHCIAŁAM ...m tak mi powtarza ,jak narzekam ...
Wiosna jest piękna ,jak jest przewidywalna ,a ta ...czy zimni ogrodnicy mają by c na koniec maja
,bo słuchy takie chodzą ...że mają się spóżnić ...
Ogólnie nie wyrabiam na zakrętach ...
Moje przedszkole hostowe zniszczone ...przez sukę ...szukała nornic chyba
W foli na całej długości tunel jak ta lala wykopany ,a w nim zakopane orzechy laskowe
serio ...Czy istniją wiewiorki podziemne ,a może nornica nazbierała sobie zapas na zimę i nie dała rady ,go skonsumowąć
Narobiłam 2 beczki zacieru z pokrzyw ,śmierdzi toto na razie niemiłosiernie ,ale ...jak wiemy działa i to jak
azalia moja pierwsza zakwitnie ,a rh -brak słów
coś się wdało -rdza chyba ...
Zdjęcia może pokarzę ,bo wiosna minie ,a ja nic ....Zdjęcia są z dzisiaj ...
Cały dzień duchota ,a na wieczór burza ,ale jaka
...WIEM SAMA TEGO CHCIAŁAM ...m tak mi powtarza ,jak narzekam ...
Wiosna jest piękna ,jak jest przewidywalna ,a ta ...czy zimni ogrodnicy mają by c na koniec maja
Ogólnie nie wyrabiam na zakrętach ...
Moje przedszkole hostowe zniszczone ...przez sukę ...szukała nornic chyba
Narobiłam 2 beczki zacieru z pokrzyw ,śmierdzi toto na razie niemiłosiernie ,ale ...jak wiemy działa i to jak
azalia moja pierwsza zakwitnie ,a rh -brak słów - JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IDUŚ no to masz urwanie głowy i chmury ,oby tylko pogoda dopisała na czas zbioru truskawek .Moje zaczęły dopiero kwitnąć .Tulipki i serduszki pięknie się trzymają pomimo deszczów .Nie przemęczaj się dziewczyno zdrowie ma się tylko jedno . 
-
tadeusz48

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Witaj IDO, pospacerowałem trochę po Twoim ogrodzie, obejrzałem foliak prawie pusty od pomidorów, coś mi się zdaje że "przeholowałaś"z tymi pomidorami, zdrowie ,dużo ważniejsze od pomidorów i ogrodu. Cieszę się że ze zdrowiem wychodzisz na "prostą". U nas cały czas ciepło i ...burze nas omijają, grzmi dookoła, walą pioruny ale w Nokłach na szczęście ledwo deszczyk popada.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Tadeuszu to jesteś szczęściarzem też bym tak chciała
- ankha

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Zajmij się teraz sobą, 
-
ida74
- ---
No i dolało
Całe miasto pływało ,a kratki ściekowe zamiast przyjmować to oddawały wodę .Jest ponuro i siąpi ...
Dbam ,dbam o siebie ,jak mam czas oczywiście ,a że4 go nie mam w ogóle to różnie to bywa
Tadeusz witam Cię w moich skromnych progach .Zdjęcie foliaka jest z przed 1,5 tygodnia i wtedy to on tak wyglądał .Teraz obsadzony jest cały i cieszy jak na razie oko ...na razie ,bo jak tak jeszcze popada to ryż w nim posadzę ,bo pomidory zgniją w chol......rę
Jesteś szczęściarzem ,że te burze Cię omijają .U nas walą pioruny ,a wczoraj pojawił się grad .Zastanawiam się czy przy takiej pogodzie nie pojawią się grzyby
Jadziu moje pomidorki trochę odchorowały przesadzanie i zalanie ,ale jestem dobrej myśli ....chyba
Anka
Czy ślimaki lubią papier
Połowę etykiet pomidorowych mam obgryzionych
Dbam ,dbam o siebie ,jak mam czas oczywiście ,a że4 go nie mam w ogóle to różnie to bywa
Tadeusz witam Cię w moich skromnych progach .Zdjęcie foliaka jest z przed 1,5 tygodnia i wtedy to on tak wyglądał .Teraz obsadzony jest cały i cieszy jak na razie oko ...na razie ,bo jak tak jeszcze popada to ryż w nim posadzę ,bo pomidory zgniją w chol......rę
Jesteś szczęściarzem ,że te burze Cię omijają .U nas walą pioruny ,a wczoraj pojawił się grad .Zastanawiam się czy przy takiej pogodzie nie pojawią się grzyby
Jadziu moje pomidorki trochę odchorowały przesadzanie i zalanie ,ale jestem dobrej myśli ....chyba
Anka
Czy ślimaki lubią papier
-
x-d-a
Iduś u mnie też pada i pada, już mam dosyć tej pogody
Ale u Ciebie chyba jeszcze bardziej leje; jak tam pomidorki? Przydałoby się im chyba trochę słoneczka
No, cóż, trzeba jakoś się pocieszać i wykorzystać tę pogodę na odpoczynek i buszowanie po forumkowych ogrodach, czego Ci serdecznie życzę

Ale u Ciebie chyba jeszcze bardziej leje; jak tam pomidorki? Przydałoby się im chyba trochę słoneczka
No, cóż, trzeba jakoś się pocieszać i wykorzystać tę pogodę na odpoczynek i buszowanie po forumkowych ogrodach, czego Ci serdecznie życzę
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Nie wstydź się, bardzo proszęida74 pisze: Myślę o Was ,codziennie i wstydze się ,że nie mam dla was czasu
Szkoda....tak pięknie zakwitła Ci azalia a tu tyle deszczu. Na szczęście rzece niezapominajek i krzaczorom serduszek wilgoć niestraszna! Przeczekamy jakoś...w końcu zaświeci słońce
-
ida74
- ---
[Już 3 dni nie padało
Teraz wyszło słoneczko i jest 20 C ,TOŻ TO SZOK
...A TAK POWAŻNIE wiosna w tym roku jest beznadziejna- najpierw tak długo były przymrozki ,teraz straszne ulewy i gradobicia .
Ziemia nasiąknięta ,na maksa .M oprysków w polu nie może zrobić,a truskawki dosłownie wymakają .Tylko chwast sobie nic z tego nie robi -rośnie i kwitnie
Wczoraj cały dzień z m kopaliśmy dreny w ogrodzie i w folii ,bo woda stoi .Wieczorem padłam dosłownie na wyrko o 21 i siły na nic już nie było .Czemu ta doba taka krótka jest
Ogród kwiatowy zarośnięty ,aż trudno mi było zdjęcie bez chwastu zrobić
Nie mam czasu nim się nawet cieszyć ...
Od jutra akcja pielenia ogrodu kwiatowego i wysiewania jednorocznych ,a na razie kolejne tulipany zaczynają kwitnąć
Tego mam pierwszy raz ,ale stwierdziłam ,że najbardziej podobają mi się te stare babcine i chyba dam sobie kupywanie kolejnych nowości tulipanowych .

...A TAK POWAŻNIE wiosna w tym roku jest beznadziejna- najpierw tak długo były przymrozki ,teraz straszne ulewy i gradobicia .
Ziemia nasiąknięta ,na maksa .M oprysków w polu nie może zrobić,a truskawki dosłownie wymakają .Tylko chwast sobie nic z tego nie robi -rośnie i kwitnie
Ogród kwiatowy zarośnięty ,aż trudno mi było zdjęcie bez chwastu zrobić
Od jutra akcja pielenia ogrodu kwiatowego i wysiewania jednorocznych ,a na razie kolejne tulipany zaczynają kwitnąć
Tego mam pierwszy raz ,ale stwierdziłam ,że najbardziej podobają mi się te stare babcine i chyba dam sobie kupywanie kolejnych nowości tulipanowych .

-
ida74
- ---
Fotosik strajkuje ...znowu 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Idus nie tylko tobie ślimaki zjadły etykiety.
Ja miałam powlekane z twardego kartonu przy liliowcach.
Została jedna na 20.
Reszta jest w ślimaczych g....... jakie po sobie zostawiły.
One trawią chyba wszystko, są gorsze od plagi egipskiej.
Szczególnie teraz.
U mnie też wszystko pod wodą, choć mieszkam na górce.
Trzymaj się.......
Ja miałam powlekane z twardego kartonu przy liliowcach.
Została jedna na 20.
Reszta jest w ślimaczych g....... jakie po sobie zostawiły.
One trawią chyba wszystko, są gorsze od plagi egipskiej.
Szczególnie teraz.
U mnie też wszystko pod wodą, choć mieszkam na górce.
Trzymaj się.......
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
ida74
- ---
Po obejrzeniu prognozy przyjdzie nam się pomęczyć do środy z aurą
,a potem
zobaczymy .Spóżnionej zimnej Zośki chyba już nie będzie ...
Jeszcze trochę fotek z dnia dzisiejszego .Mam nowy sprzęt i jeszcze nie bardzo kumam co i jak
Wczoraj był dzień niezapominajki ,a u mnie kwitną całe łany -cudnie jest
Może nie jest to kępa ,ale fajnie to wygląda ...Babcine zapachy
Kolejne łany tulipanów czekają na pokazanie swojej urody
Piwonia lekarska -lada moment wybuchnie ...
Jeszcze trochę fotek z dnia dzisiejszego .Mam nowy sprzęt i jeszcze nie bardzo kumam co i jak
Wczoraj był dzień niezapominajki ,a u mnie kwitną całe łany -cudnie jest
Może nie jest to kępa ,ale fajnie to wygląda ...Babcine zapachy
Kolejne łany tulipanów czekają na pokazanie swojej urody Piwonia lekarska -lada moment wybuchnie ...