Witam u mnie nadal leje,można oszaleć...
Grażynko mimo złej pogody kwitnie jeszcze sporo,niektóre byliny powtarzają kwitnienie,ładnie też kwitną dalie z nasionek więc koloru jeszcze trochę mam tylko słońca brak...
Grzesiu ja się czuje tak jakby już była późna jesień,ciągle pada i pada...

dziękuje za wizytę...
Ewelino miło mi Cię gościć...wiesz mi też ta nazwa pluskwicy nie odpowiada więc od dzisiaj będę nazywać ją świecznicą,dużo lepiej brzmi a to naprawdę piękna bylina i jej zapach który zwabia mnóstwo motyli...moja jest o bordowych liściach...Faktycznie piękne ma nasienniki i stanowi cudną dekoracje...
Dzidziu miło mi bardzo ze dobrze się czujesz w moim ogrodzie...mi ciągle coś nie pasuje,czuje ciągły brak kamieni i w ogóle mam całkiem inną wizje ale na razie nie mogę sobie na nią pozwolić...
Reniu witaj,co do rozplenicy to posadziłam ją w słonecznym miejscu w podłożu trochę iłowym więc dodałam trochę kompostu i ta ma piękne kwiatostany a druga ma leki cień i już tak jak piszesz kwiatostany ma w trawie,nie wiem czy akurat to jest przyczyną bo ta w cieniu jest dwa razy wyższa...a kostrzewa też jest posadzona w takim podłożu i może to jest przyczyną ze jedna odmiana mi całkiem padła...W tym roku o suche miejsca w ogrodzie jest bardzo trudno a te nasze biedne rośliny i tak sobie jakoś radzą...
Grażynko-Fragolo krety u mię też buszują ale ja już przegrywam walkę z nimi i zaczynam się godzić z tym ze są chodź roślin szkoda...
Wiola ja swoje wrzosowisko zakładałam rok temu we wrześniu,ładnie się rozrasta chodź niektóre odmiany wolniej a wrzośce najlepiej i nie wiem czy w ogóle wrzośce szybciej się rozrastają czy bardziej im pasuje...
Maryna witaj krajanko...z tą moją powierzchnią męczę się sama z pomocą córki,która ma etat koszenia trawnika no i czasem też coś pomoże w innych pracach ale z reguły nie ma czasu,bo lekcje,bo koleżanki itp.a najlepiej wychodzącą pracą w ogrodzie to jest robienie zdjęć...
a roślinki poje pysznym kompocikiem z pokrzyw,bardzo go lubią

...