Alinko, właśnie wczoraj zastanawiałam się nad zakupem białej forsycji, myślisz, że warto
Ciemerniki mnie zachwycają, ale jeszcze niestety nie mam ich w ogródku, może w przyszłym roku Wiosennie u Ciebie
A cóż tam ukryłaś pod tymi butlami???
Pamelko co do Ciemierników to się nie martw posiałam i jest trochę tych siewek to się podzielę trudno będzie zgadnąć jaki kolorek bo myślałam że nic z tego nie będzie.
camo i grazynkoroso tak są kupiłam z katalogu bardzo słabo mi rośnie i zakwitła a mam ją 3 lata.
Margo Tak piwonie mają pąki mam 3 czy 4 kolorki to są te krzewiaste czy drzewiaste one kwitną zaraz wczesną wiosną.
Witaj Alinko mnie najbardziej podoba się te najciemniejszy ciemiernik , ja posiałam nasionka swojego bordowego ciemiernika ale nic mi nie wychodzi . za to białe mnożą się na potęgę .
Alinko zajrzałam do Ciebie powodowana ciekawością Twoich ciemierników, bo je uwielbiam , są piękne, szczególnie te bordowe-cudo A przy okazji trafiłam na świetny patent butlowy i go na pewno od Ciebie ściągnę, mi tej zimy przepadły 2 lewizje, pięknie przetrwała tylko jedna. W tym roku sobie dokupię, bo nie wyobrażam już sobie skalniaka bez lewizji, ale teraz będę wiedziała jak je uchronić zimą W ogóle śliczne są Twoje skalniaczki , a przylaszczki bajeczne- koniecznie muszę je sobie posadzić
Halinko dziękuje za odwiedzinki A co do żółtego kwiatka to Miłek mam jeszcze innego jest w pąkach.
A o patent o butlach jak piszecie to sama już to robię 3 rok.ale zawsze za szybko zdejmowałam a w tym czasie lubi często padać a co uchroniłam przed śniegami to deszcze mi zniszczyły w wiosnę więc w tym roku trochę poczekam zobaczymy.Bo te kwiatki pierwsze urzekły i zaczełam robić coś w ziemi.I co roku na giełdach kwiatowych szukam nowych kolorków.Miałam żółtą cudna i mi zgniła